Annonce
Sport

Skole om e-sport: Det kommer til at eksplodere

Michael Frederik Petersen har fået flere beskeder fra familie og andre, som pludselig godt kan se mulighederne i e-sport efter, at holdet Astralis vandt 3,5 millioner kroner i en stor turnering i spillet Counter Strike. Foto: Benny F. Nielsen
Annonce
Vejle - "Jeg forventer, at det bliver helt tosset og sindssygt."

Sådan lyder det fra uddannelseschefen for HHX på Campus Vejle, Ruben Krog, når man spørger, hvad han forventer efter, at det danske Counter Strike-hold Astralis i weekenden hev 3,5 millioner kroner med hjem fra en af de allerstørste turneringer i verden.

Ruben Krog er sikker på, at sejren vil slå igennem på skolens e-sportslinje,

- Vi har allerede 52 ansøgere til næste år. Det kommer til at eksplodere, forudser han.

Den megen omtale i fjernsyn, radio og aviser efter det danske Counter Strike-hold Astralis' major-sejr trækker altså positive streger tilbage til skolen i Vejle.

LÆS: Millioner på spil: Vejlensisk gamer skyder papegøjen i Atlanta
Ruben Krog ved godt, at det er de færreste af de 104 drenge og ene pige på e-sportlinjen, som kommer til at leve af at spille computerspil. Derfor er det vigtigste for ham, at de får en uddannelse, som de kan bruge i det arbejdsmarked, de fleste af dem vil komme ud på i fremtiden. Foto: BEnny F. Nielsen
Annonce

Folk begynder at forstå

- Forældre og andre begynder at forstå, hvor stort det her er. Det er jo svært umiddelbart at se, fordi det her foregår i kablerne. Men der er altså masser af unge mennesker, som interesserer sig for det. Når vores hold Tricked Esport træner, så er der nogle gange op til 2000, som følger med på livestream. Og det er endda uden, at vi annoncerer det, fortæller Ruben Krog.

På Campus Vejle stiller man de bedste computere, grafikkort og lignende til rådighed for de spilleglade unge - men man sørger samtidig for, at de passer deres uddannelse og får det rigtige at spise.

- Det her hus går ikke ud på computere. Det handler om "21st Century Skills" - at lære dem om og ruste dem til fremtidens arbejdsmarked. For de kan jo også en masse andre ting med computerne end at spille, siger Ruben Krog.

E-sport

E-sport eller "gaming" er en betegnelse for elektronisk sport, som udøves foran computerskærmen. Det er computerspil, som spilles på konkurrenceplan mod andre hold.

I øjeblikket er e-sporten inde i en rivende udvikling, og der findes masser af sider på internettet, som beskæftiger sig med e-sport på den ene eller den anden måde, for eksempel kanaler, som live-streamer kampe mellem de store hold.

På Campus Vejle arbejder man sammen med e-sportsorganisationen Tricked Esport, som er i toppen af dansk e-sport.

Der konkurreres i mange forskellige spil, men nogle af de største er skydespillet Counter Strike, strategispillene League of Legends og DOTA samt fodboldspillet FIFA.

E-sport
E-sport
E-sport
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce