Annonce
Egtved

Skole overvejer at lade elever starte tidligere til svømning

Eleverne i 6. klasse på Egtved Skole plejede at gå til svømmeundervisning i Vingsted. Nu er svømmehallen her lukket, og de nuværende 6. klasses elever må vente til 7. klasse med at få svømmeundervisning i den nye svømmehal i Egtved. Arkivfoto: Mette Mørk

I de senere år har eleverne på Egtved Skole haft svømmeundervisning i 6. klasse. Med den nye svømmehal i Egtved overvejer skolen at lære eleverne at svømme i en tidligere alder.

Annonce

Egtved: Det er vigtigt at kunne svømme. Det mener man på Egtved Skole, hvor eleverne i i flere år har fået svømmeundervisning i svømmehallen i Vingsted.

- I de sidste år har det været fast, at eleverne har fået svømmeundervisning i 6. klasse. Det har passet med, de først har taget cyklistprøven og derefter kunnet cykle til og fra svømmehallen i Vingsted som en del af idrætsundervisningen, forklarer skoleleder Villy Raahauge.

Den nuværende 6. klasse må dog undvære svømmeundervisning i år, efter svømmehallen i Vingsted er lukket, og have det til gode til efteråret, hvor den nye svømmehal i Egtved står klar til brug.

Tidligere, mens eleverne blev kørt med bus til svømmehallen i Vingsted, modtog eleverne svømmeundervisning allerede i 4. og 5. klasse. Måske skal vi starte der igen? Eller måske skal vi starte allerede i 2. eller 3. klasse?

Villy Raahauge, skoleleder
Annonce

Skal begynde at svømme tidligere

Med udsigt til snart at have en svømmehal som nabo har der åbnet sig nye muligheder for, hvornår svømmeundervisningen skal begynde fremover. For det skulle være lettere at lære at svømme i en tidligere alder, fortæller Villy Raahauge.

- Tidligere, mens eleverne blev kørt med bus til svømmehallen i Vingsted, modtog eleverne svømmeundervisning allerede i 4. og 5. klasse. Måske skal vi starte der igen? Eller måske skal vi starte allerede i 2. eller 3. klasse? Her efter vinterferien skal vi i gang med at undersøge, hvornår det vil være det rigtige tidspunkt for eleverne at lære at svømme. Blandt andet skal vi høre nogle, der har forstand på den slags og se, hvad der vil give mening, siger han.

Derefter skal skolen til at planlægge, hvornår et skifte i, hvilke klassetrin der skal gå til svømning, eventuelt skal gennemføres.

- Uanset hvad vi kommer frem til, så glæder vi os rigtig meget til, at svømmehallen står klar, så eleverne kan få svømmeundervisning igen. Vi savner en svømmehal, men det er heldigvis kun for en begrænset periode endnu, siger skolelederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce