Annonce
Børkop

Skole på en lørdag: Lokal skole fejrer rund fødselsdag

Eleverne i Smidstrup-Skærup Skole skal i skole på en lørdag. Det sker 28. september fra klokken 8.15 til 12, hvor søskende og forældre også er inviteret. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Det er 60 år siden, at Smidstrup-Skærup Skole åbnede, og det markeres ved, at børnene skal i skole om lørdagen. I hvert fald én lørdag.

Smidstrup: Der venter en anderledes dag for eleverne på Smidstrup-Skærup Skole, når de møder ind til skole lørdag 28. september. Her kombinerer skolen undervisningen med 60 års fødselsdag, som bliver fejret med lagkage.

Det bliver dog ikke undervisning, som eleverne kender fra hverdagen. Søskende og forældre er nemlig også inviteret, ligesom det lokale foreningsliv vil tage del i dagen med assistance til en række aktiviteter.

- Jeg tror, eleverne synes, at det er spændende også at prøve en anderledes skoledag. Da vi havde samling den første dag efter ferien, lavede vi lidt sjov med det ved at sige, at vi introducerede lørdagsskole. Men da de hørte, at det kun var en enkelt dag, og at de fik fri den 3. januar i stedet, var de helt med på det, siger Dorte Petterson, der er skoleleder på skolen.

Annonce

Da vi havde samling den første dag efter ferien, lavede vi lidt sjov med det ved at sige, at vi introducerede lørdagsskole.

Dorte Petterson, skoleleder

En samlende skole

Smidstrup-Skærup Skole åbnede tilbage i 1959, da skolerne i Smidstrup, Haastrup, Tiufkær, Lille Velling, Klattrup, Lindet og Skærup blev nedlagt, og i stedet var der blevet opført en ny, og moderne, skole på Tiufkærvej i Smidstrup.

Planen var, at den egentlig bare skulle være skole for børnene i Smidstrup Sogn, men mens byggeriet var i gang blev der lavet en aftale med Skærup Sogn, og skolen blev udvidet allerede inden de første elever havde sat sig på de nye stole.

Med de nye tider fik skoleeleverne og lærene nye muligheder. Blandt andet gymnastik, som nu kunne foregå indendørs om vinteren. Også en moderne ting som et håndarbejdelokale fik eleverne. Altså kun pigerne, selvfølgelig. Det var andre tider dengang for 60 år siden.

I mellemtiden er årene gået, og mange børn har gået på skolen. Lige nu er der 329 elever fra 0 til 9.klasse, og skoleleder Dorte Petterson glæder sig da også over den runde fødselsdag.

- Vi har en god størrelse og er en del af lokalsamfundet, hvor der er en god opbakning, så jeg synes, vi kan være stolte af, at vores skole fylder 60 år, siger Dorte Petterson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Ny butik med outlet i Vissingsgade

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Danmark For abonnenter

Landbruget, landdistrikterne og tænketank advarer: Coronakrisen vil skævvride Danmark

Annonce