Annonce
Vejle

Skole skifter ledelse: Novaskolen søger ny leder

Vejle Kommune har slået stillingen som skoleleder for Novaskolen op. Den forrige leder blev sygemeldt i efteråret og fratrådte i december. Foto: Mette Mørk
Efter små fem måneder med en konstitueret leder gør Vejle Kommune nu klar til at finde en permanent leder for Novoskolen.

Vejle: Vejle Kommune har netop opslået stillingen som leder af Novaskolen. Der er ansøgningsfrist allerede 10. maj, og den nye leder ventes at skulle tiltræde 1. august.

Skolens leder gennem cirka seks år, Susanne Fjeldgaard Kristensen blev sygemeldt i efteråret og fratrådte i december sidste år.

Det betød, at viceskoleleder John Risberg blev konstitueret som leder allerede en måned efter, at han var tiltrådt stillingen. Da en afdelingsleder havde fået andet job, og lederen af SFO'en også fratrådte, stod skolen med et helt nyt lederteam.

- Det var min vurdering, at Novaskolen havde behov for ro og stabilitet, og jeg så, at den konstituerede leder fik godt fat. Derfor valgte vi at give os selv og skolen nogle måneder, før vi slog stillingen op, siger chef for uddannelse og læring ved Vejle Kommune Ulla Riisbjerg Thomsen.

Annonce
Det var min vurdering, at Novaskolen havde behov for ro og stabilitet, og jeg så, at den konstituerede leder fik godt fat. Derfor valgte vi at give os selv og skolen nogle måneder, før vi slog stillingen op.

Ulla Riisbjerg Thomsen

Kort ansøgningsfrist

Ansøgningsfristen til stillingen er kun 16 dage, og Ulla Riisbjerg Thomsen erkender, at det er kort tid. Det kunne måske tolkes, som om stillingen reelt er besat.

- Når vi slår en stilling op, så kan alle søge den, både eksterne og interne. Vi synes, det er bedst at slå stillingen op for at se et ansøgerfelt. Men jeg skjuler ikke, at vi har et velfungerende lederteam på skolen nu. Der er en god fremdrift, siger hun.

Det skal man kunne

Læser man stillingsopslaget igennem, giver det en vis fornemmelse af, hvilken type Vejle Kommune søger til at stå forrest på Novaskolen.

"Du skal ville noget og have viljen til at lede," lyder den første sætning i personbeskrivelsen.

Andre krav er "en beslutsom tilgang til opgaverne med inddragelse af personale, skolebestyrelse og ledelse", at anse alle ansatte som vigtige for skolens drift, viden om børns læring og udvikling, indsigt i og erfaring med personale- og administrativ ledelse, tro på opgavedelegering samt et stort personligt drive og vilje til at skabe meningsfulde forandringer.

Der er mange andre ord i opslaget, og som Ulla Riisbjerg Thomsen udtrykker det, kan man blive helt forpustet, hvis man læser folkeskolelovens krav til, hvad en skoleleder skal kunne. Men hvad er så det vigtige?

- Skolelederen skal brænde for alle elevers læring, trivsel og dannelse samt personaleledelse. Man skal selvfølgelig også kunne styre økonomien. Og så har Novaskolen jo sportsklasserne. Derfor skal vi have én, der vil og kan udvikle den del, siger Ulla Riisbjerg Thomsen.

Skole skiftede navn

  • Novaskolen fik sit navn i 2013. Før hed den Nørremarksskolen.
  • Samtidig med det nye navn fik skolen en innovationsprofil. Det betyder, at den i flere år har haft en udviklingsprofil byggende på arbejdet med sportsklasser og eliteidræt samt innovation og iværksætteri.
  • Novaskolen har 425 elever fra 0. til 9. klasse. I SFO'en er der 100 børn. Der er 60 ansatte.
  • Novaskolen havde i september 2018 66 procent tosprogede elever.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Humac politianmeldt for at skjule oplysninger

112

24-årig kørte rundt i heroinrus

Egtved

Se billederne: Vejlevej er spærret - det vil koste op mod en million kroner at få den fikset

Vejle For abonnenter

11-årig fik foden i klemme i Bryggens rullefortov: Centret blev advaret om fejl to måneder inden ulykken

Annonce