Annonce
Ikast-Brande

Skole-tal blev korrigeret

Her er den rigtige tabel baseret på tal fra sommerens afgangsprøve. Gludsted Friskole har ikke har haft afgangselever i alle tre år og optræder ligesom friskolerne i Thorlund og Klovborg ikke på listen.
Tabel med tal fra afgangsprøver er blevet justeret.
Annonce

Ikast/Brande: Forleden bragte avisen en omtale af en analyse lavet af den liberale tænketank Cepos over godt 1400 danske skolers evne til at løfte eleverne fagligt. Af både artiklen og den vedstående tabel fremgik det, at der er tale om et gennemsnit af de seneste tre års resultater fra afgangsprøverne, men de anførte tal stammer imidlertid udelukkende fra sommerens afgangsprøve, så vi iler her med de korrekte tal – og en erkendelse af selv at stå til dumpekarakter!

For mange af skolerne er der ganske vist tale om en relativt beskeden eller ingen forskel, men både Uhre Friskole og Nordre Skole i Ikast, som også lå i toppen af listen baseret på dette års tal, præsterer faktisk endnu bedre set over tre år.

Det samme gælder Engesvang Skole, Ejstrupholm Skole, Østre Skole i Ikast og i særdeleshed Bording Skole, som på listen over dette års gennemsnitskarakterer enten stod noteret for en neutral eller marginalt negativ løfteevne (undervisningseffekten). Set over en tre-årig periode har alle fire skoler derimod løftet eleverne mere end forventet.

Til gengæld ryger Midtjysk Efterskole i Ejstrupholm helt til bunds på listen over skoler i Ikast-Brande Kommune, når der måles på en tre-årig periode, mens Gludsted Friskole ikke har haft afgangselever i alle tre år og derfor ligesom friskolerne i Thorlund og Klovborg ikke optræder på listen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Danmark For abonnenter

20-årige Sofie døde i badekar på bosted: Medarbejdere makulerede vigtig badeinstruks

Annonce