Annonce
Ikast-Brande

Skole vil fokusere på elevernes trivsel

Skoleleder Karl Plougstrup-Petersen understreger, at der er meget fokus på elevernes trivsel. Arkivfoto: Morten Pape
Skoleleder Karl Plougstrup-Petersen glæder sig til at få mere liv på skolen igen.

Nr. Snede: Elevernes trivsel er det vigtigste her i coronatiden. Det faglige skal de nok få styr på, men trivslen skal sættes i fokus.

Det er budskabet fra skoleleder Karl Plougstrup-Petersen fra Nørre Snede Skole.

Ligesom sine kolleger glæder han sig nu til at få 9. klasserne tilbage på mandag. I forvejen gav det liv på skolen, da de små elever fra 0. til og med 4. klasse begyndte igen den 8. februar.

Det er kun afgangseleverne i 9. klasse, der kommer tilbage i denne omgang. De mellemstore elever fra 5. til og med 8. klasse må vente med at gense deres skole.

- Det er nok meget svært at lovgive om. Men vi har plads nok på skolen til eleverne, og i en lang periode har vi stort set ingen smittede haft i vores skoledistrikt. Så man kunne måske nok have valgt en model med 50 procents fremmøde for eleverne på de andre årgange også. Det her er ved at trække tænder ud... der er "metaltræthed" helt sikkert, og vi får flere henvendelser fra forældre, siger Karl Plougstrup-Petersen.

Hvad tror du, at nedlukningerne på lang sigt vil betyde for børnene og de unge?

- Fagligt set er jeg ikke så bekymret. De fleste skoler, herunder os, holder fast i de gængse fag og bruger primært ressourcer på for eksempel dansk, matematik, engelsk og tysk og så videre - og i online-undervisningen har eleverne måske mere af de fag, end de normalt ville have haft, så jeg er ikke bekymret for et fagligt efterslæb. For mig fylder det mere at få skabt fokus på trivsel og fællesskab igen. Måske kunne man bruge nogle penge på hytteture og udflugter, noget ekstraordinært, siger Karl Plougstrup-Petersen.

- Det er svært at sige, om nedlukningen får langsigtede konsekvenser. Jeg er altid lidt optimist, men jeg kan blive bekymret, når jeg læser om børn og unge, der tager flere kilo på i denne periode... der er ingen tvivl om, at nogle børn og unge er udfordret i at få den rigtige støtte til at kunne være derhjemme, tilføjer han.

Annonce

Kontakt til børnene

- Vi har fat i de børn, der har brug for at få deres hverdag til at fungere, og vi har vores "base-afdeling", D-afdelingen, som har været på skolen siden jul. Og vi har et godt samarbejde med forældrene. Der er mange bolde i luften, og der er mange forskellige grupper med forskellige forudsætninger, som vi skal forholde os til. Men vi er opmærksomme på de børn, der mangler trivsel, og anbefaler, at de kan komme herop. Og personalet skal holde kontakt til børnene, for eksempel med opkald på Teams, hvor man får set hinanden i øjnene, så kontakten ikke kun sker i undervisningen, forklarer skolelederen.

Karl Plougstrup-Petersen er ikke et sekund i tvivl om, at mange børn har savnet deres kammerater og deres skole:

- Det var helt vildt at opleve, da de små fra 0. til 4. klasse kom tilbage... de var jo så glade. Det var dejligt at få noget liv på skolen igen. Det var meget mærkeligt at være på den stille skole efter juleferien, siger han.


Det var helt vildt at opleve, da de små fra 0. til 4. klasse kom tilbage.

Karl Plougstrup-Petersen


- Nu skal vi have genskabt klasse-fællesskaberne og nogle gode, sunde relationer. Vi er rigtig gode til at fremhæve det faglige med karakterer og så videre, men folkeskolens formål er jo også at møde alle typer af mennesker, og det er væsentligt for børnene at indgå i fællesskaber og relationer med andre, siger skolelederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce