Annonce
Egtved

Skolebørn donerede legetøj til trængte familier

Mette Hemdrup fra Bykirken i Vejle (th.) var fredag eftermiddag taget til skolen i Øster Starup for at hente det indsamlede legetøj. Hun konstaterede hurtigt, at der var samlet så meget, at hun godt kunne have brugt en kassevogn i stedet for en bil. Foto: Yilmaz Polat

Eleverne i indskolingen på Øster Starup Skole har ryddet ud i deres brugte legetøj og fundet en masse fint legetøj, der nu bliver til julegaver til børn, der måske ellers ikke ville få nogen.

Øster Starup: Jul er for de fleste børn forbundet med slik, hygge og ikke mindst julegaver - mange julegaver. Men ikke alle børn får en masse julegaver - nogle får måske slet ingen, for det har familien ikke råd til.

Det fortalte Mette Hemdrup, lærerstuderende og frivillig ved Bykirken i Vejle, lidt om mandag i sidste uge, da hun besøgte indskolingen på Øster Starup Skole. Samtidig fortalte hun lidt om den mad til julemåltidet, Bykirken uddelte sidste år for første gang.

Det var noget, der gjorde indtryk på børnene, som i sidste uge flittigt ryddede op derhjemme og fandt legetøj, de ikke længere bruger. Legetøj som andre børn måske kan få stor glæde af.

Sidste år var der nogle børn, der ikke fik nogen julegaver, fordi deres forældre ikke havde penge til at købe gaver for. Det, synes jeg, er rigtig synd. Jeg ville gerne være med til at gøre, at de får en gave i år.

Laurits Pihl Rasmussen, elev
Pose efter pose med legetøj blev fundet frem fra depotrummet, hvor de var blevet opbevaret. Poserne blev overdraget til Mette Hemdrup (th.), somkom for at hente legetøjet. Kristina Marker Pedersen (i midten) er rigtig glad for, at både børn og deres forældre har gjort så meget ud af at finde legetøj til det gode formål. Foto: Yilmaz Polat

Omvendt julekalender

Legetøjsindsamlingen er en del af skolens idé om en slags omvendt julekalender, hvor børnene ikke selv får ting men i stedet giver ting til andre. Nogle af skolens elever skal fremføre et lille teaterstykke i byens børnehave, nogle skal synge på byens plejecenter, mens indskolingen har samlet legetøj ind.

- Vi har tidligere samlet ind til SOS-Byerne i december, men vi ville gerne finde på noget lidt andet, hvor vi ikke skulle samle penge ind. Derfor kom vi til at tænke på en legetøjsindsamling, forklarer Kristina Marker Pedersen, lærer på Øster Starup Skole.

En lærer på skolen kendte tilfældigvis Mette Hemdrup og Bykirkens julehjælpindsamling og tænkte, det måske kunne være en god idé at donere indsamlet legetøj hertil.

- Når man giver til en genbrugsbutik, bliver tingene solgt, og så går pengene til forskellige gode formål. Vi tænkte, det måske kunne virke lidt fjernt for børnene. Ved at give til Bykirkens indsamling, bliver tingene givet direkte videre til andre børn. Vi kan mærke, at det kan børnene forholde sig til, siger Kristina Marker Pedersen.

Lykke Friis Nielsen fra 2. klasse havde taget sit gamle keyboard med. - Jeg bruger det ikke længere, så nu kan nogen, der ikke har så mange penge, få det i julegave i stedet, fortalte hun. Foto: Yilmaz Polat
Annonce

Masser af legetøj

At nogle familier ikke har råd til at købe julegaver til børnene har tydeligvis gjort indtryk på børnene, som på en uge har samlet adskillige kasser og poser fulde af alt fra dukketing over racerbiler til en Playstation.

- Sidste år var der nogle børn, der ikke fik nogen julegaver, fordi deres forældre ikke havde penge til at købe gaver for. Det, synes jeg, er rigtig synd. Jeg ville gerne være med til at gøre, at de får en gave i år, fortæller Laurits Pihl Rasmussen fra 3. klasse på Øster Starup Skole.

Derfor har han og hans forældre været i gemmerne og blandt andet fundet en masse spil og en gravemaskine, som kan skilles ad. Ting, som han ikke længere bruger, men som stadig er pæne og har mange timers leg i sig endnu.

Også Kristoffer Sørensen og Isac Broberg Malthesen fra 1. klasse har været i gemmerne.

- Jeg har min Playstation 3 med, for jeg har fået en 4'er og bruger ikke den anden mere. Nu kan et andet barn bruge den. Og så har mine forældre fundet nogle af min lillesøsters ting, som hun ikke bruger mere, siger Kristoffer Sørensen.

Isac Broberg Malthesen har taget en kasse fuld af alt mulig blandet legetøj med.

- Det ville være synd bare at smide det ud, når andre kan bruge det, forklarer han.

Annonce

Gør en forskel

Fredag eftermiddag kom Mette Hemdrup for at hente det indsamlede legetøj, og hun kunne hurtigt konstatere, at hun blev nødt til at køre to gange for at få det hele med.

- Det er da fantastisk at se, hvor meget de har samlet. Vi ved, fra vores ansøgninger om julehjælp fra sidste år, at der vitterlig er nogle familier, der ikke har råd til julegaver. For dem kommer børnenes donationer her virkelig til at betyde noget, siger hun.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce