Annonce
112

Skolebørn fik reflekser på tøjet

Anne-Mette Moberg og Karina Rosenmeier, indehavere af Louis Nielsen i Vejle, stod for uddelingen sammen med Henriette Madsen (til højre), generalsekretær i Børneulykkesfonden. Foto: Flemming Larsen
Børnene på Kirstine Seligmanns Skole i Vejle fik reflekser, da de mødte forleden. Optikerforretningen Louis Nielsen og Børneulykkesfonden stod for uddelingen.

Vejle: Børnene på Kirstine Seligmanns Skole fik en anderledes start på skoledagen, da de mødte ind forleden morgen. Uden for indgangen blev de nemlig mødt af gratis reflekser.

Det var Børneulykkesfonden og optikerforretningen Louis Nielsen i Vejle, der havde indgået en aftale med skolen om uddeling af reflekser. Sammen ønsker de at gøre opmærksom på, hvor vigtigt det er at huske reflekserne i vintermørket.

Anne-Mette Moberg og Karina Rosenmeier, indehavere af Louis Nielsen i Vejle, havde fra morgenstunden byttet disken i butikken ud med pladsen i mørket foran skolen. De stod for uddelingen sammen med Henriette Madsen, generalsekretær i Børneulykkesfonden.

- Vi er her på skolen for at gøre opmærksom på, at det er virkelig vigtigt at huske reflekserne. Det er stadig mørkt på vej til skolen om morgenen, og her er reflekser vigtige, fortæller Karina Rosenmeier.

Bliv set i trafikken

  • Refleksen skal hænge i en snor, så den bevæger sig, når du færdes i trafikken.
  • Refleksen bør sidde lavt, så lyset fra billygterne rammer den.
  • Sæt en refleks foran og bag på dit overtøj.
  • Sørg for både at have en refleks på overtøjet og på rygsækken/skoletasken.
  • Skift refleksen jævnligt - effekten kan aftage, og reflekser, der sidder fast på tøjet, slides i vask (en refleks i god kvalitet kan holde til cirka 30 vaske).

Halvdelen glemmer reflekser

For selv om de fleste måske godt ved, at reflekser er vigtige at huske, glemmer knap halvdelen af danskerne alligevel reflekserne i den mørke tid. Det viser en undersøgelse foretaget af Epinion for Børneulykkesfonden.

- Vi ved, at reflekser har en forebyggende effekt i trafikken. Hvis du bærer reflekser som fodgænger eller cyklist, mindsker du risikoen for at blive overset i trafikken med 85 procent, og det fortæller jo med al tydelighed, at reflekser er vigtige i trafikken, siger generalsekretær i Børneulykkesfonden Henriette Madsen.

Reflekserne blev hurtigt uddelt til skoleeleverne, som var hurtige til at sætte dem fast på tøjet.

- Børnene var enormt glade for reflekserne, og det var dejligt at se, at de tog dem til sig med det samme, fortæller Anne-Mette Moberg.

Børn er i øvrigt bedre end voksne, når det gælder reflekser. Undersøgelsen fra Epinion viser således, at mens 72 procent af alle børn bærer reflekser, er det blot 43 procent af de voksne, der bærer reflekser.

Efter besøget på Kirstine Seligmanns Skole deler Louis Nielsen gratis reflekser ud i butikken, så længe lager haves.

Louis Nielsen har købt reflekserne gennem Børneulykkesfonden og giver på den måde støtte til organisationens arbejde for at mindske ulykker generelt blandt børn.

Så stor er forskellen

Med en refleks bliver du synlig på en afstand af 140 meter, hvis bilen har nærlyset tændt. Ved 50 km/t har en bilist med nærlyset tændt 10 sekunder til at opdage dig.

Uden refleks: Du bliver synlig på en afstand af 25-30 meter, hvis bilen har nærlyset tændt. Ved 50 km/t har en bilist med nærlyset tændt kun to sekunder til at opdage dig.

Caroline, otte år, Kaisa, otte år, og Asta, seks år, var tre af de børn der blev overrasket af Louis Nielsen og Børneulykkesfonden. Her ses de sammen med Henriette Madsen, generalsekretær i Børneulykkesfonden, og Vibe Juul Johansen (til højre), skolelder på på Kirstine Seligmanns Skole. Foto: Flemming Larsen
Eleverne var hurtige til at sætte reflekserne fast på tøjet. Foto: Flemming Larsen
Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hun blev headhuntet til stillingen i 2020:  Nu fratræder direktør 'efter gensidig aftale'

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Vejle

I kan stadig nå det: Men der er ekstra run på bryllupperne på en speciel dato

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Alarm 112

Politiet blev kimet ned: Der kørte en ung mand over Vejlefjordbroen på et elløbehjul

Annonce