Annonce
Hedensted

Skolebørn må springe for livet: Tung trafik rykket til smal vej

Siden renoveringen af Horsensvej begyndte, er der kørt langt flere lastbiler og pendlere gennem den smalle Løsningvej. Det er blevet så voldsomt, at beboerne gentagne gange har rettet henvendelse til kommunen for at få løst problemet - hidtil uden nogen tilfredstillende løsning. Foto: Michael Svenningsen

Beboere på Løsningvej i Hedensted oplever en markant stigning i mængden og voldsomheden af trafik foran deres indkørsler. Renoveringen af indfaldsvejen Horsensvej har ændret trafikmønstret, og nu savner blandt andre Torben Lunding Madsen handling, inden det koster menneskeliv.

Annonce

Hedensted: At trafikken flyder som vand er et mundhæld, beboerne på Løsningvej i Hedensted i øjeblikket er ualmindeligt trætte af. På grund af den igangværende renovering af Horsensvej er deres smalle og i forvejen trafikerede vej nemlig så småt omdannet til et trafikalt knudepunkt, hvor lastbiler og pendlere en masse passerer fra morgen til sen eftermiddag.

Den udvikling burde Hedensted Kommune have forudset, lyder kritikken fra Torben Lunding Madsen, som i flere mails til forvaltningen har råbt op om problemet.

Indtil videre har det medført et forbud mod gennemkørende lastbiler og lovning på et fartbump i en upræciseret fremtid. Alligevel frygter han to gange om dagen for husstandens tre skolebørn, når de begiver sig til og fra Hedensted Skole. Også selvom det er en tur på ganske få meter.

- Den anden dag måtte min ni-årige bonusdatter springe ind fra fortovet, fordi vejen på ingen måde er gearet til så massiv tung trafik. Vi har jo overtaget Horsensvejs rolle som indfaldsvej, og det er virkeligt utrygt som far. Nu har vi i 11 år kunnet acceptere de manglende trafikale tiltag, men på selve dagen, hvor vejarbejdet gik i gang, ændrede trafikken sig markant i både volumen og hastighed - og det har fået bægeret til at flyde over, siger Torben Lunding Madsen.

Han understreger, at han ikke er i besiddelse af trafikmålinger, der understøtter hans påstand, men det den gængse opfattelse på vejen, der tæller ca. 25 tilstødende boliger.

Man skal passe på pengene i kommunen, og der kan ikke være økonomi til det hele. Men uden tiltag på Løsningvej er det et spørgsmål om tid, inden der sker en ulykke - og så går regnestykket ikke længere op.

Torben Lunding Madsen, beboer på Løsningvej
Annonce

De ældre veje bliver overset

Det helt store problem er, at den store mængde trafik, der tidligere kørte på Hovedvejen via Horsensvej, nu ganske naturligt tager turen via Løsningvej og Gesagervej i stedet.

Han fremhæver hverken problematikken for at pege fingre af lastbilchaufførerne eller genere erhvervslivet, ligesom han er helt på linje med, at en renovering af Horsensvej var tiltrængt.

- Vi vil gerne være fleksible i forhold til renoveringen, og der skal ikke ødsles med pengene, men det skal også være tåleligt og sikkert for os og vores skolebørn. Det fortsætter jo trods alt langt ind i næste år, og derfor savner jeg svar på, hvorfor vi i vores situation ikke bliver tilgodeset, siger Torben Lunding Madsen.

Annonce

Handler om de bløde trafikanter

Beboere på vejen har i flere år - uden held - forsøgt at råbe forvaltningen op om den i forvejen uholdbare trafiksituation. Særligt det kommende års tid er det presserende, og fra vejen lyder ønsket blot tre fartbump til at tage toppen af den til tider voldsomme kørsel, samt at det nuværende forbudsskilt mod gennemkørende lastbiler får en størrelse, så det også rent faktisk bliver opdaget af chaufførerne.

- Men det bliver en træls dialog, når vi på bagkant står med hatten i hånden med risiko for at fremstå som nogle kværulanter, fordi nogen har sovet i timen - der sker jo kun noget, fordi vi har gjort opmærksom på, at det er en ommer. Det handler udelukkende om at sikre vores bløde trafikanter, og det burde da være i alles interesse, siger Torben Lunding Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Husk at sortere: Eksplosion i skraldebil skyldtes gasflasker

Annonce