Annonce
Sydjylland

Skolefolk havde håbet på større genåbning: - Eleverne trænger i den grad til at komme tilbage i skole mere end én dag om ugen

Skolebestyrelsesmedlem Peter Simoni, Vejen, havde sat næsen op efter en større genåbning af skolerne. Foto: Jacob Schultz
Skoleelever har behov for mere end én ugentlig skoledag, mener Peter Simoni, der er medlem af skolebestyrelsen på Grønvangskolen i Vejen.

VEJEN: - Det er da lige til den lille kant!

Medlem af bestyrelsen på Grønvangskolen i Vejen, tidligere konservativt byrådsmedlem Peter Simoni, er ikke imponeret over regeringens genåbning af skolerne. Især er han kritisk overfor beslutningen om, at 5.-8. klasse kun må komme en dag i skole om ugen og oven i købet under åben himmel.

- Eleverne trænger i den grad til at komme tilbage i skole mere end én dag om ugen. Det kan skolerne sagtens håndtere på en sikker måde. Det viste de i foråret, uden der skete noget ved det, og det kan de gøre igen, hvis de ellers fik lov.

Annonce


Eleverne trænger i den grad til at komme tilbage i skole mere end én dag om ugen. Det kan skolerne sagtens håndtere på en sikker måde. Det viste de i foråret, uden der skete noget ved det, og det kan de gøre igen, hvis de ellers fik lov.

Peter Simoni


- Heldigvis får 9. årgang lov at komme i skole hver anden uge, og sådan burde det være for alle klasser som et minimum, mener Simoni.

Formand for skolebestyrelsen i Føvling, Marta Viuf, er også overrasket over den minimale genåbning.

- Det er et meget lille skridt i forhold til, hvad eleverne har brug for. Jeg havde da håber på, at de fik lov at komme i skole hver dag, og at skolerne havde fået mere fleksible regler til selv at planlægge. F.eks. lånte vi i foråret lokaler ude i byen for at holde afstand og mindske smitterisikoen. Det kunne vi jo let gøre igen.

- Men det er da et skridt i den rigtige retning trods alt, siger Marta Viuf.

De når det nok

Medlem af bestyrelsen på Højmarkskolen i Holsted, murermester Søren Skou konstaterer, at folkeskoleeleverne nok skal nå deres pensum.

- Selvfølgelig vil de gerne i skole mere end én dag om ugen, men sådan er det. Jeg synes, det er fint, at afgangseleverne både i folkeskolen og videre op får en mere normal skoledag. De har mere på spil, mener Søren Skou.

Formand for bestyrelsen på Højmarkskolen Malene Bøgh håber, at folkeskoleeleverne hurtigt vender tilbage til normalen.

- Indtil videre kan jeg godt se mulighederne i, at eleverne i 5.-8. klasse nu får lov at møde ind én dag om ugen. Det vil opfylde en del af den sociale dimension. Nu får de mulighed for at komme i skole for første gang i for lang tid, siger Malene Bøgh.

Du siger "for lang tid." Du synes altså, det har taget for længe?

- Ja.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Den ene gravede have - den anden ligger syg og har lånt krykker: Vandrekammerater tager ny udfordring næste år

Alarm 112 For abonnenter

87-årig døde ved brand i ældrebolig: Der var hverken røgalarm eller sprinkler i lejligheden

Annonce