Annonce
Jelling

Skoleklasse på Haraldskær: They spoke English at the hotel

Med ledetråden "A mountain with a house on" skal eleverne finde frem til en post i receptionen. De leder og leder, indtil det efter et par minutter går op for Rasmus Kristensen og Alberte Hess, at det viser sig at være Albert Bertelsens maleri, som passer med ledetråden. Foto: Mette Mørk

Haraldskær Sinatur Hotel havde atter besøg af sin adoptionsklasse fra Bredagerskolen. Denne gang var temaet engelsk.

Annonce

Jelling: Tre elever kommer løbende hen mod lærer Gitte Søndergaard.

Med deres mobiltelefon har de taget et billede af et maleri fra hotellets reception. De viser billedet til hende og venter på en bekræftelse.

- It's correct. And what is it called in English, spørger hun eleverne.

- Hmm... A malery, lyder det, men læreren ryster på hovedet.

- A painting, svarer de i stedet.

- Yes, that's right. Now you can a pick a new paper, siger læreren.

Haraldskærs adoptivklasse

Eleverne fra Bredagerskolen har besøgt Haraldskær Sinatur Hotel og Konference to gange om året, siden de gik i 3. klasse.

Denne gang var emnet engelsk, men det skifter fra gang til gang.

Hver gang er det overordnede tema "Erhvervslivets rekruttering af unge", og emnet har altid relevans for det, der arbejdes med på skolen.

Efter hver opgave løst i stjerneløbet vender grupperne tilbage til deres lærer, Gitte Søndergaard, og tjekker resultatet ved at vise foto af det, de skulle finde på mobilen. Og så er det tilbage igen, hvis opgaven ikke er løst - ellers venter en ny engelsk udfordring. Foto: Mette Mørk
Annonce

På hotel to gange om året

Vi er til stjerneløb på Haraldskær Sinatur Hotel. Det er fjerde år i træk, at hotellet har besøg af den samme klasse fra Bredagerskolen. I år går de i 6. klasse.

To gange i løbet af skoleåret kommer eleverne, og hver gang er det et nyt fag, der sætter rammerne for dagen.

Denne gang er der engelsk på programmet. Det er tilrettelagt af Gitte Søndergaard i samarbejde med hotellets personale. Men egentlig har eleverne også haft en finger med i spillet, fortæller hun.

- Her til stjerneløbet har jeg bestemt, hvor på hotellet de forskellige poster skal være. Og så har det været elevernes opgave at vælge, hvilken ting eller person som klassekammeraterne har skullet finde ud fra en ledetråd, der er skrevet på engelsk, forklarer hun.

En 6. klasse fra Bredagerskolen har siden 3. klasse besøgt Haraldskær to gange om året. I dag har de engelsk på hotellet og bliver udfordret af et stjerneløb. Driller teksten på opgaven, kan man jo prøve at spørge personalet. Foto: Mette Mørk
Annonce

Kender huset

Det er tydeligt at se, at det ikke er første gang, eleverne skal rundt på Haraldskær Sinatur Hotel.

De spæner op og ned ad trapperne. Leder efter poster i kælderen, restauranten, køkkenet og flere andre steder.

- Eleverne giver liv i huset på en anden måde, end vi er vant til. Normalt vil en skoleklasse ikke bare få lov til at løbe sådan rundt på hotellet. Men de har været her så mange før, at de kender huset godt, siger hoteldirektør Kari Brandsgård.

For hende har samarbejdet med Bredagerskolen et længere perspektiv end som så.

- Selvfølgelig er det vigtigt for os at have en god relation med lokalområdet, men vi er også interesserede i at give eleverne et indblik i en spændende branche. En branche, som er udfordret af mangel på kvalificeret arbejdskraft, så måske vi kan inspirere en eller to til at overveje at blive tjener eller kok, siger Kari Brandsgård.

Næste gang, hun og hotelpersonalet får besøg af klassen, bliver til sommer.

Stjerneløbet går også en tur i kælderen, hvor det ikke er helt nemt at finde en lille lego-julemand. Foto: Mette Mørk
Hvordan er det mon en ovn ser ud, når den ikke er ligesom den, man har hjemme i eget køkken? Foto: Mette Mørk
Der er mange opgaver i bunken, så 6. klasse kommer godt rundt på hotellet, mens de skal forsøge at finde det, de engelske ord forklarer. Foto: Mette Mørk
6. klasse fra Bredagerskolen har siden 3. klasse kommet på Haraldskær, og de bevæger sig hjemmevant rundt på hotellet. Foto: Mette Mørk
Noget grønt med seks ben. Det tager ikke lang tid for drengene at spotte bænken ude foran hotellet. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Sprit, skift ofte og pas på tvivlsomme kopier: Apotekeren giver gode råd om mundbind

Danmark

Fundings analyse: Læg mærke til disse tre ting ved Messerschmidts forfremmelse

Annonce