Annonce
Hedensted

Skoleledelse: Det handler om at passe på skolen

Hedensted Skole er blevet renoveret for 45 mio. kr., og derfor skal der passes ekstra godt på den, mener viceskoleleder Nina Sohne Olesen. Arkivfoto: Michael Svenningsen

En nyrenoveret skole kræver nye traditioner, mener viceskoleleder Nina Sohne Olesen, der ikke vil have rod sidste skoledag - men gerne en ballon-allé.

Hedensted: - Selvfølgelig gør det indtryk med alle de underskrifter, men vi mener stadig ikke, det er en god idé at rode skolen til.

Sådan siger viceskoleleder på Hedensted Skole, Nina Sohne Olesen, efter de ældste elever har afleveret 450 underskrifter mod ledelsens beslutning om at sætte en stopper for en gammel traditionen på skolen.

Traditionen går kort fortalt ud på, at afgangseleverne aftenen inden sidste skoledag roder skolens gange til - eller pynter dem op, om man vil - med toiletpapir, gamle kladdehæfter, serpentiner og andet.

- Men det er en dårlig idé af flere årsager. Dels er det et vildt ressourcespild, og dels sender det et forkert signal, at man roder skolen til. Vi arbejder meget i dagligdagen med, at vi skal passe på tingene, siger Nina Sohne Olesen.

Annonce

Jeg har kun været med til det her én gang, og jeg var fuldstændig lamslået over alt det papir og ressourcespild, det medførte.

Nina Sohne Olesen, viceskoleleder

Morgenmad med lærerne

Hun fortæller, at traditionen blev lavet om sidste år, da skolen var i gang med at blive renoveret.

- Skolen er renoveret for 45 mio. kr., og den indbyder til nogle andre traditioner. Det har vi arbejdet meget med, og vi har fx indført, at afgangseleverne spiser morgenmad med alle deres gamle lærere på sidste skoledag, og at de små klasser pynter lidt op foran deres egne lokaler. Senere mødes de alle i hallen, hvor der er konkurrencer med lærerne, siger Nina Sohne Olesen.

Hun har onsdag holdt et møde med de utilfredse elever og givet dem lov til at lave en ballon-allé på 7.-8.-klassegangen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB vandt testkamp, som opfyldte sit formål

Vejle

Nu åbner Frisør Lyhne sin femte salon

Annonce