Annonce
Hedensted

Skoleleder: Der er brug for bedre corona-kommunikation til tosprogede familier

Skoleleder Helle Vestergaard er de seneste dage blevet kontaktet af mange tosprogede familier, der er i tvivl om, hvad de skal gøre for at blive coronatestet. Arkivfoto: Mette Mørk
Skoleleder i Løsning Helle Vestergaard oplever, at mange tosprogede har svært ved at navigere i corona-situationen. Nu vil skolen sende corona-breve ud på flere sprog.
Annonce

Løsning: Adskillige forældre har de seneste dage kontaktet Løsning Skole for at få råd og hjælp til, hvordan de skal agere i forhold til coronavirus. Det sker efter, at et forældrepar på Løsning Skole tirsdag blev konstateret smittet med Covid-19.

Skolen har i den forbindelse sendt breve ud til alle forældrene, og enkelte familier er blevet opfordret til at holde deres børn hjemme i de kommende dage, fordi de i slutningen af sommerferien har haft legeaftaler med børnene i den smittede familie.

- Vi har fået rigtig mange henvendelser, og vores oplevelse er, at det er svært for mange tosprogede familier at navigere i det her, siger Helle Vestergaard.

Annonce

Vender hjem fra Polen og Tyrkiet

Flere har for eksempel haft svært ved at finde ud af, hvordan de kan blive testet, og så har skolen hjulpet.

- Vi har bestilt tid til test til nogle familier, fordi det var umuligt for dem selv at finde ud af. De vil gerne, men de ved ikke, hvad de skal gøre, siger Helle Vestergaard.

Sproget er i mange tilfælde en barriere, og skolen har derfor planer om at sende corona-breve ud på flere forskellige sprog til familier med børn på skolen.

- Det nytter ikke noget, at vi kun kommunikerer på dansk, når det ikke er alle, der kan forstå det. De seneste dage har været en stor øjenåbner for os, siger Helle Vestergaard.

Løsning Skole har en stor andel af tosprogede elever, og Helle Vestergaard fortæller, at flere af børnene lige nu er på ferie i Polen eller Tyrkiet. De familier opfordrer skolen til at blive testet, når de kommer hjem.


En familie er blevet testet positiv for covid-19 på skolen, og det har ført til mange henvendelser fra bekymrede forældre i tosprogede familier, der ikke ved, hvad de skal gøre.

Helle Vestergaard, skoleleder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børkop

Brysterne skal stadig støttes i Børkop

Annonce