Annonce
Ikast-Brande

Skoleleder i Nr. Snede: - Vi har stadig en god skole

- Det er helt forståeligt, at forældrene er berørte. Det er forældre, der er engagerede i deres børns ve og vel, lyder det fra skoleleder Karl Plougstrup-Petersen. Arkivfoto
Skoleleder Karl Plougstrup-Petersen: Lærerne er klar til at levere den kvalitet, de altid har gjort.
Annonce

Nr. Snede: Skoleleder på Nørre Snede Skole, Karl Plougstrup-Petersen, erkender, at nedskæringer har betydet at skolen siden 2016 har måttet sige farvel til 12 fuldtidsmedarbejdere.

Men han forsvarer samtidig skolen og dens undervisning:

- Vi har stadig en god skole, og vi skal beholde kvaliteten - det synes jeg også, at vi gør. Vi prøver på de indre linjer at tale om, hvad vi skal have noget mindre af for at sikre, at vi fortsat kan levere kerneopgaven i den kvalitet vi skal, siger han.

Skolelederen vil ikke gå ud og bede politikerne om flere penge her og nu:

- Det er jo ikke mig som embedsmand, der skal gøre det. Det er de vilkår, jeg har. Og er det ikke vilkår, jeg kan arbejde under, kan jeg sige op og tage et andet sted hen... men der er jeg slet ikke. Der er stadig masser af gode muligheder her, siger Karl Plougstrup-Petersen.

- Vi skal blandt andet arbejde med, hvordan får vi hele dette fantastiske lokalområde inddraget. Lige nu er vi i gang med at lave en støtteforening til Nørre Snede skoledistrikt - en forening, der måske kan være med til at få midler ind, som vi kan bruge til de sjove ting. Det første bliver et børnecykelløb til Hærvejsløbet, fortæller han.

Annonce

Ikke en skrabet skole

Den kraftige reaktion fra forældrene har Karl Plougstrup-Petersen stor forståelse for:

- Det er helt forståeligt, at forældrene er berørte. Det er forældre, der er engagerede i deres børns ve og vel. Og det er op af bakke at skulle sige farvel til lærere, man har været virkelig glad for, siger han.

- Det man altid kan være bekymret for, er at det kommer til at lyde som om, at det er en skrabet model, vi kan tilbyde efterfølgende. Men det synes jeg ikke, at det er, og det synes jeg heller ikke er rimeligt overfor det personale, der er her. Jeg synes faktisk, at jeg har et rigtigt stærkt hold og nogle lærere, der leverer hver eneste dag. Men snakken kan hurtigt komme til at gå på, at det er "noget rent møg". Men det er ikke, der vi er. Det bliver noget andet næste år, og vi skal fokusere på nogle andre ting, men lærerne er klar til at levere den kvalitet, de altid har gjort, siger Karl Plougstrup-Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce