Annonce
Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

På Facebook kritiserer flere forældre skoleleder Bjarne Kyneb for ikke at ville høre deres begrundelser for at melde deres børn ud af skolen og dermed blive klogere på, hvad der kan være årsagen til den elevflugt, skolen har oplevet siden september. Arkivfoto: Mette Mørk
Skoleleder Bjarne Kyneb forklarede i avisen forleden, at han ikke med sikkerhed kender årsagerne til elevflugt fra Firehøjeskolens afdeling i Vandel. Men det er, fordi han ikke er interesseret i at høre begrundelserne, lyder kritikken fra flere forældre.

Vandel: - Da vi meldte vores børn ud, tilbød vi at stille op til et møde for at fortælle hvorfor. Til det fik vi svaret: "Nej, det er ikke nødvendigt. Pøj pøj fremover."

Sådan skriver Ann Klode i kommentarporet under en artikel om elevflugt fra Firehøjeskolens afdeling i Vandel. Siden september er 11 børn blevet meldt ud af skolen, så den nu kun tæller 43 børn.

To af børnene er blevet meldt ud, fordi deres familier er flyttet fra området. Men ni af de udmeldte børn bor stadig i lokalområdet, men er blevet flyttet til andre skoletilbud.

Annonce

I en artikel om elevflugten i Vejle Amts Folkeblad fredag fortalte skoleleder Bjarne Kyneb blandt andet, at han ikke med sikkerhed kender årsagerne til, at forældrene har besluttet at flytte de ni børn over på andre skoler.

- Jeg synes, vi er meget optagede af at drive en god skole, og at vi gør mange ting rigtig godt. Men når nogen trækker deres børn ud af vores skole, må det jo være, fordi de ikke er helt på bølgelængde med det, vi gør? Derfor er vi nødt til at kigge på os selv og se på, hvad det er, vi kan ændre, så vi kan holde på alle elever og forældre, lød det fra Bjarne Kyneb.

Da vi meldte vores børn ud, tilbød vi at stille op til et møde for at fortælle hvorfor. Til det fik vi svaret: "Nej, det er ikke nødvendigt. Pøj pøj fremover."

Ann Klode i Facebook-kommentar

Ikke interesseret i at kende årsagerne

Det udsagn er faldet flere forældre for brystet. Det fremgår af kommentarsporet under artiklen på avisens Facebook-side.

Blandt andre skriver Janni Kjærsgaard Nielsen:

- Skræmmende, at han udtaler, at han ikke ved, hvorfor børnene flytter. Tænker, det er blevet påtalt maaaaange gange, også da vi selv flyttede begge børn tilbage i 2019.

I en senere kommentar tilføjer hun:

- Vi kom med en lang forklaring på, hvorfor vi valgte, som vi gjorde. Svaret fra Bjarne (Kyneb, red.) var: "OK, held og lykke."

Henrik Thomsen er enig i de to kvinders oplevelser:

- Jeg har også kendskab til både lærere og elever, som er flyttet fra skolen, men her var skolen ikke interesseret i at vide, hvorfor de valgte af flytte fra skolen.

Annonce

Forældre føler sig ikke hørt

Generelt set er der flere forældre, der giver klart udtryk for, at de ikke føler sig hørt af skolens ledelse. De mener, en god del af forklaringen på elevflugten blandt andet kan ligge her.

Blandt andre Berit Vejlgård Kristensen, som skriver:

- Når man flere gange har prøvet at råbe skoleinspektøren op og sagt, at der er store problemer, og det ikke bliver taget seriøst, og når man så ringer og fortæller, at man vil melde sine tre børn ud, og han spørger til hvorfor, og man forklarer det og får svaret "Ej, det vidste jeg slet ikke noget om", så bliver man kun glad for sin beslutning, for det viser tydeligt, hvor ligeglad man er med den skole, man har ansvaret for.

Hun bakkes op af Michael Hübertz Knudsen.

- Det er desværre, hvad der sker, når ledelsen, og ikke mindst skoleinspektøren, langt fra lytter til forældrene. Ingen overraskelse for mig, og jeg har selv to børn i skolen.

Annonce

Har generelt altid en dialog

Skoleleder Bjarne Kyneb ønsker ikke at kommentere på forældrenes kritik på Facebook men siger, at skolen generelt altid har en dialog med forældrene om, hvad der ligger til grund for en udmeldelse.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Løvkvist: Nu går Mette Frederiksen benhårdt efter at klæde  Ellemann af inden valget

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce