Annonce
Egtved

Skoleleder takker af efter knap 20 år

Jens Dall-Hansen har siden 2000 været skoleleder på Øster Starup Skole. Det har været knap 20 rigtig gode år, men nu glæder han sig til en tilværelse som pensionist. Arkivfoto
Jens Dall-Hansen stopper ved månedens udgang som skoleleder på Øster Starup Skole, som han gennem næsten to årtier har stået i spidsen for at udvikle.

Øster Starup: Fredag 29. marts bliver en meget speciel dag for Jens Dall-Hansen. Det bliver nemlig hans sidste dag som skoleleder på Øster Starup Skole, som han har stået i spidsen for siden år 2000. I stedet venter en ny tilværelse som pensionist.

- Jeg har været helt utrolig glad for at være skoleleder her. Det er en dejlig skole med en god kultur og nogle fremragende medarbejdere. Samtidig ligger skolen i et område, hvor der er en rigtig god lokal opbakning. Og så er det bare nogle dejlige børn - ikke mindst, siger Jens Dall-Hansen.

Annonce

Haft fokus på trivsel

I de knap 20 år, han har været skoleleder på skolen, er der gennemført forskellige tiltag for at sikre en god trivsel og læring. Især tre større forløb er han rigtig glad for og stolt af. Skolen er både en sundhedsfremmende skole og en LP-skole, som betyder, at lærerne har gennemgået et pædagogiske udviklingsprojekt, og senest blev skolen som den første i Jylland en Unicef rettighedsskole. Fællesnævneren er, at det er forløb, der har fokus på elevernes trivsel og læring.

- Elevernes trivsel har altid været et vigtigt fokusområde for mig. Hvis de ikke trives og har det godt, så er de ikke modtagelige overfor læring, forklarer Jens Dall-Hansen, der glæder sig over, at det fokus også afspejler sig i blandt andet forældretilfredshedsundersøgelser, hvor skolen blandt andet scorer rigtig godt på indsatsen for børnenes trivsel.

- Det har været tre spændende forløb, som der fortsat arbejdes videre med. Det har ikke bare været noget, vi har beskæftiget os med kortvarigt - det er noget, vi har arbejdet med i flere år, så det nu er nogle fastintegrerede tanker på skolen, forklarer Jens Dall-Hansen.

Han håber derfor også, at den skoleleder, der overtager efter ham, vil arbejde videre med det fundament, han har været med til at etablere.

Et godt sted at starte

Til hans tilfredshed har der været en god interesse for stillingen som ny skoleleder. I alt havde 17 søgt stillingen.

- Det er en super skole. Man skulle være et skarn, hvis man har et ønske om at være skoleleder, og man ikke søgte her, siger Jens Dall-Hansen med et grin og tilføjer;

- Hvis man skal være leder for første gang, så finder man ikke et bedre sted at starte end her.

De fire B'er

Selvom den nu afgående skoleleder snart kan se frem til at have masser af fritid, så kommer han bestemt ikke til at kede sig.

- Så får jeg mere tid til de fire B'er, som jeg kalder dem. Jeg har en båd, som jeg kommer til at bruge mere tid på. Jeg får mere tid til badminton, selvom nogle måske vil mene, at jeg allerede bruger rigtig meget tid og energi på det. Jeg laver en del bestyrelsesarbejde, som jeg indtil nu har måttet begrænse lidt på grund af arbejdet som skoleleder - det får jeg mere tid til nu. Og så har jeg fire børnebørn, som jeg gerne vil se ofte og lave sjove ting med, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyv var forbi Boelskilde i weekenden

Annonce