Annonce
Give

Skolen i Vonge lukrerer på virtuelle morgensamlinger og en flot anonym kreativ påskedonation

Torben Spejlborg viser skoleleder Henrik Lynggaard en række mere eller mindre komplicerede begævlser, som han så skal kopiere. Altsammen et stunt, der til stor fornøjelse for eleverne kan ses på Google Meet på skolen i Øster Nykirke. Privatfoto
Efter tre uger i hjemmeisolation kan skolebørnene nu se frem til rigtig skolearbejdsfri ferie, når påsken står for døren. Men også her er man grundet coronaviruskrisen mere eller mindre lukket inde, og det har fået et anonym kvinde på Vonge-egnen til at donere 100 poser med kreativt påskeindhold til skolebørnene på egnen.

Vonge: Efter en måned med et land mere eller mindre lukket ned grundet coronakrisen står vi nu foran påsken, der i mange hjem vil blive tacklet noget anderledes, da de mange restriktioner, påbud og dekreter stadig vil gælde også i helligdagene.

De store traditionelle påskefrokoster, hvor venner og familie er samlet i muntert lag i dagevis, vil blive afløst af små lukkede kernefamilieaktiviteter, og det kan måske godt afstedkomme en vis efterspørgsel på gode ideer til familievenlige påskeaktiviteter.

Den problematik har en anonym kvinde på Vonge-egnen også erkendt, og hun har på den konto doneret godt 3000 kroner til skolebørnene på Øster Nykirke Skole. Donationerne kommer i form af 100 krea-poser med sjove ting og lidt guf til påsken, og poserne kan afhentes på skolen tirsdag den 7. april i tidsrummet 8.00 til 16.00.

Det fortæller Torben Spejlborg, der er afdelingsleder på Øster Nykirke Skole.

- Vi synes, det er en både flot donation og en rigtig god idé det her. Dels giver de her 100 krea-poser børnene og deres familier mulighed for at lave noget sammen hen over påsken, og da det også er hensigten, at resultaterne af de fælles kreative anstrengelser skal gøres synlige ved, at man pynter sin have, buske eller træer med de her påsketing, man har lavet, så er det jo også med til at give liv og farver til byen. Dermed er der lidt hyggeligt at se på, når man er ude på en spadseretur rundt i byen hen over påsken, siger Torben Spejlborg.

Annonce

Vi har lært meget af det her. Det har handlet rigtig meget om at finde det rigtige niveau både for den enkelte lærer i forhold til elevgruppen og for skolen generelt i forhold til, hvor meget vi har skullet "være på", og hvor meget eleverne og deres familier har kunnet rumme.

Torben Spejlborg, afdelingsleder Øster Nykirke Skole

Morgensamling over nettet

I forbindelse med nedlukningen af skolen, og den deraf følgende hjemsendelse af børnene, har skolen foranstaltet flere tiltag af såvel faglig som social karakter. De respektive lærer har haft deres daglige dont med børnene i de forskellige klasser. Det kan være over nettet, der kan være via Aula og telefonisk osv.

Skolens ledelse med skoleleder Henrik Lynggaard og Torben Spejlborg har to fredage i træk indkaldt til morgensamling over Google Meet, hvor den traditionelle og faste fredagssamling via nutidens digitale muligheder har kørt med morgensang og idrætsrelaterede aktiviteter.

- Henrik og jeg har givet eleverne nogle udfordringer med diverse bevægelsesaktiviteter som sjipning og tøndebåndsøvelser. Her fik vi meget sjovt en video tilbage fra en knægt i 2. klasse, der viste, hvor dygtig han var til de her ting. Henrik og jeg har også givet hinanden små udfordringer. Først var det mig, der udfordrede Henrik på nogle bevægelsesaktiviteter, og så var det ham, der udfordrede mig med jonglering med tre bolde. Det kom der meget sjov ud af, som eleverne har kunnet more sig over, fortæller Torben Spejlborg.

Påskeferiebanko over Google Meet

Han kan berette om fine deltagertal ved de her netbaserede events om fredagen, idet der har været deltagelse af 65-70 elever ud af 115 mulige, og generelt har de tre uger med skolenedlukning og de deraf følgende udfordringer været meget lærerige for medarbejderne på Øster Nykirke Skole.

- Vi har lært meget af det her. Det har handlet rigtig meget om at finde det rigtige niveau både for den enkelte lærer i forhold til elevgruppen og for skolen generelt i forhold til, hvor meget vi har skullet "være på", og hvor meget eleverne og deres familier har kunnet rumme. Men det handler jo også om vores samvittighed i forhold til børnene og deres læring. Vi vil jo allesammen gøre det så godt, som vi kan for børnene, så vi har efterhånden fået lært at få koordineret vores tiltag, så der ikke har været for meget tryk på ude i de enkelte familier, siger Torben Spejlborg.

Skolen inviterer i påskeferien, med Henrik Lynggaard som Vonges svar på Banko-Carl, på den mere underholdende side til feriebanko over Google Meet. Her vinder den klasse, der får banke flest gange en præmie til klassen.

- Vi har forøvrigt erfaret, at flere af vores elever er blevet hængende på Google Meet i flere timer for at tale sammen efter vores fredagssamlinger, og det er da rigtig fint, at de unge mennesker den vej rundt har kunnet holde de sociale kontakter ved lige, konstaterer Torben Spejlborg.

Her er det Henrik Lynggaard, der viser Torben Spejlborg, hvordan man jonglerer med tre bolde. En disciplin, som Spejlborg med egne ord følte sig ret presset i. Privatfoto
Der var også stor og elegant kunst på programmet i form af øvelser med tøndebånd/hulehopring. Privatfoto
En anonym giver har spenderet cirka 3000 kroner på 100 krea-poser til eleverne på skolen i Øster Nykirke Skole. Poserne kan afhentes på skolen tirsdag den 6. april mellem 8.00 og 16.00. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Tobbers serverede for Familienetværket

Annonce