Annonce
Egtved

Skolens bedste legeplads-idé blev kåret

Iværksætter-projekt på Firehøjeskolen udfordrede eleverne på deres idérigdom, da de skulle udvikle en model for den optimale legeplads. Den bedste af slagsen blev kåret fredag.

Ny Nørup: På Firehøjeskolen i Ny Nørup blev sidste uges opfinder-konkurrence - den såkaldte mini Edison - afsluttet fredag eftermiddag. Alle skolens 4. klasses elever arbejdede ugen igennem med at udvikle idéer til den bedst mulige legeplads på skolen, og den gruppe med den bedste idé blev udnævnt fredag efter, alle grupper havde fremlagt deres arbejde.

Valget faldt på gruppen bestående af Marie Møldrup, Mikkeline Thomsen, Mia Grønvall og Karla Hansen og deres model for en ny og bedre legeplads. Gruppen skal nu søge om økonomisk støtte hos Jem & Fix, og hvis det lykkedes, vil deres idéer blive realiseret.

Annonce

Motiverer eleverne

Edison er en iværksætter konkurrence under Fonden for Entreprenørskab og henvender sig normalt til elever i 6. og 7. klasse. Konkurrencen skal lære eleverne stifte at bekendtskab med koncept- og produktudvikling i både teori og praksis. Firehøjeskolen lavede i den forgangne uge en mini-udgave af konkurrencen til skolens 4. klasses elever.

- Når unge får muligheden for at arbejde med innovationsprojekter, kan vi se, at de får en helt anden læring og motivation end ved traditionel læring. De får et større ejerskab over projektet og udvikler handlekræft. Flere elever fortæller, at de er blevet bedre til at tage kontakt til omverdenen, og at de er blevet blevet bedre til at præsentere foran en forsamling, siger Mikkel Søndergård Jensen, regionsleder ved fondens afdeling i Syddanmark, der var forbi Firehøjeskolen for at overvære kåringen af vinderprojektet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce