Annonce
Vejle

Skoler frygter stadig smitteudbrud: De holder igen med friheden

På flere af Vejles folkeskoler, herunder Petersmindeskolen, holder man igen med at åbne skolen op inden sommerferien. Man tør ikke risikere smitte. Arkivfoto
Mandag gik vejlenserne en ny hverdag i møde med færre corona-restriktioner. Det gælder også på byens folkeskoler, men alligevel holder skolerne igen med genåbning. De vil ikke risikere smitte.

Vejle: Ingen opdeling, forældre på skolen og sang i musikundervisningen.

I forbindelse med den nye genåbningsplan blev det fra mandag igen muligt for forældre at færdes frit på Vejles skoler, og mundbindet behøver heller ikke findes frem.

Også i undervisningen sker der ændringer, og der må blandt andet atter synges i musiktimen og leges på tværs af klasser.

Annonce

Men på flere af Vejles folkeskoler holder man alligevel igen med at åbne for meget op - i frygt for, at et smitteudbrud skal opstå lige inden sommerferien.

Ifølge chefen for Uddannelse & Læring i Vejle Kommune, Ulla Riisbjerg Thomsen, har man fra kommunens side meldt ud, at skolerne gerne må åbne så meget op, som det nu er tilladt, men at de stadig skal huske god afstand og håndsprit.

- Selvom der ikke længere er de samme restriktioner for folkeskolerne, så er der stadig stramme regler for, hvordan man skal reagere, hvis man har været i nærkontakt med en smittet, og derfor ville det være rigtig ærgerligt, hvis vi skulle sende en masse børn hjem lige inden ferien, siger Ulla Riisbjerg Thomsen.

Mere fri leg og sang

På Søndermarksskolen i Vejle har man valgt ikke at ændre de regler, der gælder på skolen lige nu. Det er for uoverskueligt.

- Vi går på sommerferie om to uger, og det kan ikke betale sig at lave en masse om lige inden ferien. Men vi har dog lempet på, hvor børnene må lege udenfor, så nu må de færdes mere frit. Derudover må forældrene igen komme indenfor og skal ikke bære mundbind, siger skoleleder Jesper Bruselius.


Vi tør ikke risikere et smitteudbrud så tæt på ferien, så vi holder fast i ikke at blande klasser og årgange og sørger for, at der stadig sprittes godt af.

Anders Hyltoft, skoleleder på Petersmindeskolen


Også på Petersmindeskolen venter man med den helt store genåbning.

- Vi tør ikke risikere et smitteudbrud så tæt på ferien, så vi holder fast i ikke at blande klasser og årgange og sørger for, at der stadig sprittes godt af. Men vi har åbnet op for, at eleverne igen må synge i musiktimen, og det er rigtig dejligt. Musik er ikke helt det samme uden sang, siger skoleleder Anders Hyltoft.

Annonce

Ikke for meget forandring

For Ulla Riisbjerg Thomsen er det også vigtigt, at man for elevernes skyld ikke begynder at ændre på for mange ting inden ferien.

- Nu har vi været igennem en periode, hvor der hele tiden er blevet ændret på en masse ting. Så jeg tænker, det er godt ikke at lave for meget om, inden eleverne går på ferie. Det vil give eleverne noget ro, hvis vi bare fortsætter, som det er nu, siger hun.

På Mølholm Skole er man ligeledes glad for, at man nu går mod lysere tider, men også her holder man lidt igen med genåbningen.

- Vi fortsætter på mange måder som nu indtil sommerferien. Så vi passer meget på. Men vi sørger stadig for, at vores 9. klasser får en festlig sidste skoledag i næste uge, siger Peter Nødskov, som er skoleleder på Mølholm Skole.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Godt nyt til vores egern, fugle og skovelskere: Vejle er suverænt det område i Danmark, hvor flest vil rejse ny skov - 70 millioner er på spil

Børkop For abonnenter

Regnen var centimeter fra at ødelægge Danmarks smukkeste vandmølle: ‘Vi har råbt op om det siden 2017, men der sker ikke noget’

Jelling

Butikkerne med positiv melding: Borgere husker stadig at spritte

Vejle For abonnenter

Ny anholdelse i stor narkosag: Ung mand mistænkes for indsmugling af 22 kilo amfetamin og salg for 71.000 kroner

Alarm 112

Han nægter alt: 23-årig taget på fersk gerning med bilen fuld af tyvekoster

Vejle For abonnenter

Når det står ned i stænger, og Skovgade svømmer over: Så meget vand kan din bil tåle, før du får problemer

Vejle For abonnenter

Vejlenserne bider til: Burgeren er vigtigere end klimaet i en uge, hvor højvandsvagten sover med gummistøvlerne på

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Kultur

'Jeg kan være død om et halvt år': Kræftsyg Pretty Maids-forsanger håber stadig at give koncerter - efter 40 år med rock'n'roll

Alarm 112 For abonnenter

Tre mænd rottede sig sammen og snød sygehus for millioner af kroner: Nu er der faldet dom over dem alle

VEJLE

Byens mest trafikerede vej skal sikres, så skolebørnene ikke kommer til skade: Men det heftige regnvejr forsinker arbejdet

Annonce