Annonce
Vejle

Skoler frygter stadig smitteudbrud: De holder igen med friheden

På flere af Vejles folkeskoler, herunder Petersmindeskolen, holder man igen med at åbne skolen op inden sommerferien. Man tør ikke risikere smitte. Arkivfoto
Mandag gik vejlenserne en ny hverdag i møde med færre corona-restriktioner. Det gælder også på byens folkeskoler, men alligevel holder skolerne igen med genåbning. De vil ikke risikere smitte.

Vejle: Ingen opdeling, forældre på skolen og sang i musikundervisningen.

I forbindelse med den nye genåbningsplan blev det fra mandag igen muligt for forældre at færdes frit på Vejles skoler, og mundbindet behøver heller ikke findes frem.

Også i undervisningen sker der ændringer, og der må blandt andet atter synges i musiktimen og leges på tværs af klasser.

Annonce

Men på flere af Vejles folkeskoler holder man alligevel igen med at åbne for meget op - i frygt for, at et smitteudbrud skal opstå lige inden sommerferien.

Ifølge chefen for Uddannelse & Læring i Vejle Kommune, Ulla Riisbjerg Thomsen, har man fra kommunens side meldt ud, at skolerne gerne må åbne så meget op, som det nu er tilladt, men at de stadig skal huske god afstand og håndsprit.

- Selvom der ikke længere er de samme restriktioner for folkeskolerne, så er der stadig stramme regler for, hvordan man skal reagere, hvis man har været i nærkontakt med en smittet, og derfor ville det være rigtig ærgerligt, hvis vi skulle sende en masse børn hjem lige inden ferien, siger Ulla Riisbjerg Thomsen.

Mere fri leg og sang

På Søndermarksskolen i Vejle har man valgt ikke at ændre de regler, der gælder på skolen lige nu. Det er for uoverskueligt.

- Vi går på sommerferie om to uger, og det kan ikke betale sig at lave en masse om lige inden ferien. Men vi har dog lempet på, hvor børnene må lege udenfor, så nu må de færdes mere frit. Derudover må forældrene igen komme indenfor og skal ikke bære mundbind, siger skoleleder Jesper Bruselius.


Vi tør ikke risikere et smitteudbrud så tæt på ferien, så vi holder fast i ikke at blande klasser og årgange og sørger for, at der stadig sprittes godt af.

Anders Hyltoft, skoleleder på Petersmindeskolen


Også på Petersmindeskolen venter man med den helt store genåbning.

- Vi tør ikke risikere et smitteudbrud så tæt på ferien, så vi holder fast i ikke at blande klasser og årgange og sørger for, at der stadig sprittes godt af. Men vi har åbnet op for, at eleverne igen må synge i musiktimen, og det er rigtig dejligt. Musik er ikke helt det samme uden sang, siger skoleleder Anders Hyltoft.

Annonce

Ikke for meget forandring

For Ulla Riisbjerg Thomsen er det også vigtigt, at man for elevernes skyld ikke begynder at ændre på for mange ting inden ferien.

- Nu har vi været igennem en periode, hvor der hele tiden er blevet ændret på en masse ting. Så jeg tænker, det er godt ikke at lave for meget om, inden eleverne går på ferie. Det vil give eleverne noget ro, hvis vi bare fortsætter, som det er nu, siger hun.

På Mølholm Skole er man ligeledes glad for, at man nu går mod lysere tider, men også her holder man lidt igen med genåbningen.

- Vi fortsætter på mange måder som nu indtil sommerferien. Så vi passer meget på. Men vi sørger stadig for, at vores 9. klasser får en festlig sidste skoledag i næste uge, siger Peter Nødskov, som er skoleleder på Mølholm Skole.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Fyret efter 15 år: Lokal el-virksomhed tilkendt erstatning fra AAB Vejle

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Fjerde strejkeudvidelse på fire uger bliver næppe den sidste: - Det vil kunne mærkes i Vejle, det er der slet ingen tvivl om

Jelling For abonnenter

Kan du spotte dem? Derfor er nyt kameralignende udstyr placeret i to befærdede områder

Alarm 112

Efterlysningen virkede: Mistænkt for røveriforsøg har meldt sig selv

Erhverv

Rikkes iværksætter-succes er blevet for stor til byen: Nu rykker hele produktionen til ny adresse

Erhverv For abonnenter

Svejsevirksomhed har vokseværk: Har oprettet ny afdeling og leder stadig efter folk

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vejle Boldklub

VB tester engelsk angriber med Premier League-kampe

Børkop

Mariola og Bjarne har valgt det næstbedste, når de nu ikke har hund længere: De passer andres og har åbnet en legeplads kun for de firbenede

Sport

Mens du sov: Kajak-Emma klar til semifinale, dansk bryde-nedtur og ny verdensrekord

Gamle dage

En mærkelig historie: Da oprøret brød ud på Bornholm, fik herregården ved Børkop ny ejer

Alarm 112 For abonnenter

Mobilhul forhindrer ambulancer i at sende hjertedata til hospitalet

Vejle

16.000 ledige vaccinetider på Sygehus Lillebælt i resten af august

Annonce