Annonce
Vejle

Skoler og politikere forbyder snus på Boulevarden

Snus bliver også forbudt i skoletiden. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Uddannelserne skal ikke bare være røgfrie. De skal også være tobaksfrie. For elever og medarbejdere må hverken ryge cigaretter, e-dampere eller sætte snus bag overlæben.
Annonce

Vejle: Uddannelserne på Vejles vestby har givet endeligt grønt lys, og dermed må elever og alle medarbejdere snart droppe deres cigaretter i skoletiden.

Men ikke nok med det. For de må heller ikke bruge snus eller pulse løs på de såkaldte e-dampere.

Det er skolerne og Vejles politikere blevet enige om, da man vurderer, at begge dele udgør en sundhedsrisiko.

- Vi synes ikke, at nogen af delene bør være lovlige i skoletiden, og det er skolerne enige med os i, siger formanden for Vejle Byråds sundheds- og forebyggelsesudvalg, Peder Hummelmose (V).

I første omgang kaldte man tiltaget, der for første gang kom på skrivebordet for et år siden, for "røgfri skoletid", men det har man undervejs været nødt til at ændre på.

Nu hedder det "røg- og tobaksfri" skoletid.

Vi har måttet tænke os godt om, og vi skal have alle stimulanser med.

Peder Hummelmose (V), byrådsmedlem

Annonce

Skole gik forrest

Meningen er, at forbuddet træder i kraft til sommer ved skolestart. Da vil alle uddannelserne i Vejles vestby - Rosborg Gymnasium & HF, Campus Vejle, Syddansk Erhvervsskole, Social- og Sundhedsskolen samt UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole - indføre en hverdag uden røg og tobak. Ikke engang i pauserne må man tage sig en smøg eller deslige.

Social- og Sundhedsskolen går forrest: I 2018 tog man her skridtet, da man ikke vil producere rygere, som ledelsen beskrev det over for avisen.

- Vi har måttet tænke os godt om, og vi skal have alle stimulanser med. Kaldte vi det røgfri skoletid, indbefattede det ikke snus, og sagde vi tobaksfri skoletid, var e-damperne ikke med. Så nu hedder det røg- og tobaksfri skoletid. Så har vi vist ikke glemt noget, forklarer Peder Hummelmose.

Det næste halve år kommer til at gå med at planlægge, hvordan man griber forbuddet bedst an overfor medarbejdere såvel som elever.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter stort corona-udbrud i Aarhus: Nu sender Sygehus Lillebælt også medarbejdere hjem

Annonce