Annonce
Vejle

Skolerne jubler: Nu kommer eleverne tilbage

Nya Holm, skoleleder Højen, serverede suppe, da 5. og 6. klasserne så småt kom tilbage til skolen i sidste uge. Foto: Højen Skole
Tirsdag efter påske er der udsigt til endnu mere liv og mylder, når også de ældste årgange får adgang til deres skoler, efter folketingets aftale om genåbning mandag aften

Vejle: De er glade på skolerne, og det er eleverne også. 6. april - tirsdag efter påske - kan de alle sammen igen mødes i den virkelige verden efter næsten tre måneder bag skærmene.

Især for 5.-8. klasse er det en stor fremgang, at de må gå i skole hver anden uge.

Ud fra erfaringerne med 9. klasserne, der fik lov til det i sidste uge, tegner det til glæde og gensynsglæde på begge sider.

Annonce

- Vi glæder os rigtig meget til at summe af liv igen. Det har været rigtig godt for 9. klasserne at mødes. Det bliver et puslespil, men jeg er fortrøstningsfuld, for det kommer nok til at ligne dét, vi tidligere har prøvet før jul. Vi er glade for, at der bliver mulighed for indendørs skolegang, siger skoleleder Jakob Nielsen fra Hældagerskolen.

Den hører med 36 klasser og cirka 731 elever til i den større ende af kommunens skoler.

I første omgang har eleverne skulle være udendørs, og der har Hældagerskolen benyttet sig af skov, bålhytter og fodboldbaner. Nu er man i gang med at lave skemaoversigter over, hvordan klasserne skal placeres.

Blandt de mindre skoler er Højen Skole, der går til og med 6. klassetrin og derfor har to klasser med cirka 40 elever, der får øget adgang til skolen. De begyndte i sidste uge med en dag om ugen. Skoleleder Nya Holm fortæller om stor gensynsglæde:

Nej, hvor er du vokset

- Lærerne havde forberedt en sjov dag, hvor der var fokus på fællesskab og trivsel. Det blev lavet mange lege, gået ture, spillet fodbold og meget mere. Skolens ledelse havde sørget for varm suppe, som ledelsen serverede for eleverne i Aktiv Parken i Højen, hvor de havde udeundervisning. Man kunne virkelig se, at der var sket meget med eleverne på tre måneder. Der målt højdeforskelle, og mange var vokset skolelederen over hovedet. Det blev også bemærket, at flere af drengenes stemmer var gået i overgang. Tre måneder er lang tid i et barns liv. Både børn og voksne nød hinandens selskab, og nu tæller de bare ned til, de må mødes igen i denne uge.


Der målt højdeforskelle, og mange var vokset skolelederen over hovedet. Det blev også bemærket, at flere af drengenes stemmer var gået i overgang. Tre måneder er lang tid i et barns liv.

Nya Holm, skoleleder for Højen Skole


Annonce

Skolerne kender turen

Chefen for Uddannelse & Læring i Vejle Kommune, Ulla Riisbjerg Thomsen, oplyser, at kommunen endnu ikke har fået de detaljerede bestemmelser for genåbning af skolerne fra ministeriet, men hun forventer, at det kommer til at ligne de betingelser, som 9. klasserne startede deres skolegang på i sidste uge - det vil sige halvdelen af klasserne den ene uge og den anden halvdel den næste uge. Hun siger:

- Meldingerne er, at alle har været glade for at få bare en vis genåbning af skolerne. Og skolerne har vist, at de kan få det her til at fungere. Jo flere elever, der må komme i skole, jo mere skal der være fokus på afspritning, på afstand og på at holde klasserne hver for sig. Men vi ved, at det virker, og skolerne er allerede i gang med det. Vi kommer til at se brug af kviktest i skolerne for elever over 12 år, når der er givet samtykke fra forældrene.

Annonce

Ikke alt kan klares på skærm

Ulla Riisbjerg Thomsen minder om, at Vejle Kommune har gjort det til en dyd at følge bestemmelserne én til én.

- Opgaven for os er at balancere det pædagogiske med Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Vi skal lykkes med en god undervisning, uanset om eleverne er hjemme eller i skole. For skolerne giver genåbningen mere fleksibilitet. Det er ikke alt, der kan klares via en skærm, siger hun og nævner forebyggelse af mistrivsel blandt eleverne som en ting, der kræver fysisk fremmøde.

Annonce
Navne For abonnenter

De første autografjægere har allerede banket på hjemme hos tømrerlærlingen fra Højen: Hvor langt kan Lasse mon nå i årets X Factor?

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Én aldersgruppe udgør halvdelen af de smittede - og kommunen er magtesløs: 'Hvis man kommer derud, hvor det bliver rigtig svært, må man ty til sin sunde fornuft'

VEJLE For abonnenter

Et syndigt rod i Højen: Virksomhed får tvangsbøder for bjerge af glasuld, asbest og bygningsaffald - på trods af konkurs

Alarm 112

Sikkerhedslanding i Billund: Fly fra Lanzarote fik problemer i luften

Billund For abonnenter

Plays første forstander er ansat: Han har lokale rødder og skal skabe rammerne for Grindsteds nye efterskole

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Alarm 112 For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Vejle

Garnnøglerne ligger klar: Lad os strikke Vejle gul

Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder får serveret en nærmest rå bøf, og tjeneren spørger: 'Hvad er det, du vil?' Det bliver en aften med flere fejl og mangler

Erhverv

Michael Mortensen-selskab køber kæmpe ejendom i Hedensted by

Annonce