Annonce
Hedensted

Lyt med: Skolesang hitter - har fået over 100.000 visninger

Ølsted Skoles nye skolesang er gået viralt med over 100.000 visninger på nettet, siden den udkom umiddelbart inden skolernes sommerferie. Skoleleder Lars Mikkelsen er meget begejstret for den modtagelse, sangen har fået. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Over 100.000 online-visninger er det blevet til, siden Ølsted Skoles skolesang "Livet i læring" udkom slut juni. Også radiostationen P1 har fattet interesse for den nye sang.

Ølsted: Det er mildest talt en overrasket og yderst glad Lars Mikkelsen, skoleleder på Ølsted Skole, der netop har taget hul på et spritnyt skoleår.

Lige inden sommerferien indspillede han og Ølsted-eleverne nemlig en ny skolesang, der er skrevet af sociolog, foredragsholder, forfatter og tekstforfatter Anette Prehn med melodi af komponist og organist i Barrit Kirke, Kristian Enevoldsen.

Sangen, "Livet i læring" har siden været at finde på Youtube og Facebook.

Og det er der mange, der har fattet interesse for.

I hvert fald er sangen indtil videre blevet vist over 100.000 gange online.

På indspilningsdagen umiddelbart inden skolernes sommerferie udtalte en begejstret Lars Mikkelsen:

- Danske børn er heldige børn. De modtager læring som den største selvfølge. Jeg har længe gerne villet have budskabet om netop dét privilegium ud. Det har Anette Prehn og Kristian Enevoldsen nu på fornemste vis sørget for sker.

Og nu er glæden over sangen vokset endnu mere, forklarer han:

- Jeg havde slet ikke forestillet mig, at så mange ville lytte med. Sangen er jo nærmest gået viralt. Jeg er både forbavset, utrolig glad, ydmyg og stolt.

Jeg havde slet ikke forestillet mig, at så mange ville lytte med. Sangen er jo nærmest gået viralt. Jeg er både forbavset, utrolig glad, ydmyg og stolt.

Lars Mikkelsen

Som en gave til Danmark

Men begejstringen for sangen stopper ikke lokalt hos Lars Mikkelsen i Ølsted. Også radioprogrammet "Kulturen" på P1 har op til årets skolestart haft fat i udgivelsen, hvor de i studiet havde inviteret Anette Prehn, der her forklarer:

- Vi ville rigtigt gerne lægge sangen ud som en gave til Danmark. Det lykkedes vi med at gøre to dage før skoleferien.

Til selve sangens indhold siger hun:

- Jeg er godt klar over som tekstforfatter, at den her tekst har et vist lixtal. Det vil sige, det er en, man kan vokse med. Det er ikke en man bliver træt af efter 0., eller 1. eller 2. klasse. Dermed er det også en tekst, hvor man som barn fornemmer nogle perspektiver, som man måske skal modnes ind i, ligesom det i det hele taget er med en sangskat. Vi og lytterne har utvivlsomt sunget sange gennem livet, hvor vi dybest set ikke helt har fanget alle ordene. Men vi forstod værdien alligevel.

Det var Lars Mikkelsen, der efter et fællesskabsarrangement i DGI huset i Vejle tidligere på året kontaktede gæsteværterne på aftenen Anette Prehn og Kristian Enevoldsen for at høre, om de havde interesse i at skrive en skolesang med udgangspunkt i at fremhæve det store privilegium, danske børn er givet ved at blive tilbudt skolegang og uddannelse.

Lars Mikkelsen har længe gerne villet have en sang at kunne præsentere i forbindelse med Ølsted Skoles 40-års jubilæum i år, der finder sted søndag 1. december.

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Ib Kragh endte som nummer syv i mørket

Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce