Annonce
Fredericia

Skrædderpar har fundet glæden i Fredericia: - Vi glæder os hver gang, vi ser en kunde komme igen

Humøret er højt hos ægteparret Mohamed Anter og Rim Mansour, som ejer og driver Fredericia Skrædderi i Vendersgade 15. Siden skrædderiet åbnede i slutningen af juli, har parret mærket en løbende tilgang af kunder. Selvom det kan være svært at gøre opmærksom på sin forretning som ny i handelslivet, oplever de, at de lokale har taget godt imod dem og butikken. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
De første otte måneders levetid for Fredericia Skrædderi har budt på mange arbejdstimer for ægteparret bag butikken. De glæder sig dog over den modtagelse, de har fået, og overvejer at flytte til Fredericia.

Fredericia: Det var ikke uden en lille portion nervøsitet, at ægteparret Mohamed Anter og Rim Mansour 27. juli sidste år åbnede Fredericia Skrædderi i Vendersgade 15.

Herfra kan de nu se tilbage på otte måneder som selvstændige, der har budt på både uvisheder, glæder, taknemmelighed og ikke mindst en masse gode oplevelser.

Går man og synes, det hele er lidt trist og gråt, er det svært ikke at blive i godt humør, når man møder smilet hos Rim Mansour i indgangen til butikken. Her står hun i det daglige for kundekontakt og de praktiske ting i skrædderiet, mens Mohamed står for håndværksdelen ved symaskinen, og den opdeling har vist sig at fungere.

Annonce

- Især starten var god for os. På forhånd havde vi tænkt, at det ville være svært at drive butik, og vi vidste godt, at der ikke kommer så mange forbi i gaden, men langsomt har den udviklet sig, fortæller Rim Mansour og pointerer, at det samme har været gældende for antallet af kunder.

- Første gang de kommer her, er de ofte lidt usikre og skal se os an. Når de efterfølgende er kommet tilbage og har anbefalet os til andre, bliver vi bare vildt glade. Det varmer rigtig meget, når det sker, siger hun og finder listen af anmeldelser frem på telefonen.

Vi er virkelig taknemmelige for alle ord, vi har fået med, siden vi startede. Det giver os ny energi til at gøre en indsats hver dag.

Rim Mansour, Fredericia Skrædderi

Endnu er det kun blevet til de fem-stjernede af slagsen på Google.

- Det kræver noget at få overbevist kunderne om, at de trygt kan aflevere deres tøj hos os, hvis de skal have lavet noget om, for ofte betyder tøjet meget for dem. Så når der kommer nye kunder, fortæller jeg det til Mohamed, siger Rim Mansour og smiler til sin ægtefælle.

- Det kan være lidt nervepirrende, men vi glæder os, hver gang vi ser en kunde komme igen. Det må jo være et tegn på, at jeg har gjort et godt stykke arbejde, konstaterer Mohamed Anter, som forinden tilværelsen som selvstændig arbejdede hos skrædderiet Strauss i Vejle.

Den del kan han også godt mærke en forskel på.

- Når du er ansat hos en arbejdsgiver, ved man, at man får fri på et tidspunkt. Som selvstændig tænker man meget på arbejde - også ved siden af jobbet. Der er altid noget, som kan laves, siger han.

Overvejer at flytte til byen

Parret kom til Danmark fra Damaskus i Syrien, hvor de var flygtet fra borgerkrigen for syv år siden sammen med deres fire børn.

I dag bor de i Vejle, men efter at have været butiksindehavere i Fredericia gennem otte måneder går de med overvejelser om at flytte til byen.

- Vi vil jo gerne spare transporttiden og de penge, vi bruger på benzin. Og så synes vi, Fredericia er en dejlig by. Vi føler os meget velkomne her og er taknemmelige for den modtagelse, vi har fået, siger Mohamed Anter.

Koncentrationen ved symaskinen er høj hos skrædder Mohamed Anter. Særligt blandt nye kunder mærker han et pres på sine skuldre, da han håber på, at kunden også har lyst til at vende tilbage en anden god gang. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

For Rim Mansour, der arbejder i en Rema1000 ved siden af arbejdet i skrædderiet, har oplevelserne med butikken også udviklet hende.

- Som person er jeg meget social og sætter stor pris på at være i kontakt med kunder. I starten var jeg meget genert, men det er fuldstændig forsvundet. Det er herligt at få en snak sammen med andre, og jeg kan mærke, at det også gør mig glad, fortæller hun.

Løbende er parret i kontakt med deres udlejer om lejemålet, men parret har umiddelbart ingen planer om at stoppe det virksomhedseventyr, de påbegyndte for knap et år siden.

- Vi er glade for at have vores egen butik, og vi begynder også at få hjælp af vores ældste barn, som langsomt bliver en del af butikken. På et tidspunkt håber vi jo at kunne udvikle og udvide butikken, og vi vil da være glade og stolte, hvis et af vores børn en dag kunne blive en del af butikken, siger Rim Mansour.

Så mange er åbnet i 2022

På ElboBladet.dk finder du en oversigt over nyåbnede butikker, spisesteder, klinikker med mere for 2022.

Indtil videre viser oversigten, at der er åbnet 11 nye af slagsen i årets første tre måneder. Dertil kommer en håndfuld flytninger, ligesom der også har været ni lukninger.

Har du et tip om en nyhed i det lokale handels- og kulturliv, er du altid velkommen til at skrive til journalist Gustav Roesbjerg Mygind på gurpe@jfmedier.dk

Du finder i øvrigt også overblikket over, hvad der åbnede og lukkede lokalt i Fredericia i artiklen "Travlt år i butikslivet: Se, hvem der er åbnet og lukket i løbet af året" på ugeavisens hjemmeside.

Mohamed Anter og Fredericia Skrædderi tilbyder alle former for reparationer af tøj såsom skift af lynlås, oplægning af bukser, tilpasning af ærmer og lignende til både privat og erhverv. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Annonce
Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Kultur

Slut med grå og anonyme bygninger: Bruger halv million kroner på at farve havnevirksomheder op til Tour de France

Alarm 112

Det startede med en sms bag rattet: Nu bliver 48-årig fremstillet i grundlovsforhør for dødstrusler mod betjente

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Vejle

Ikke kun til gravøl: Bryggeri er brændt inde med masser af øl - nu kan du hente dem til en tredjedel af prisen hos Vejle Boldklub

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Sælger fik det dobbelte for huset

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Sport

Efter 20 års ventetid kommer dansk mesterskab atter til Vejle

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

Kultur

Se de vilde billeder: Her er verdens største gule striktrøje, der skal hænge foran Havnemøllerne under Tour de France

Annonce