Annonce
Jelling

Skrald, hærværk og fester ved spejderne: - Det er en super ærgerlig situation

Her er nogle af de ødelagte terasseplader hos FDF Jelling, der er kommet som følge af hærværk i det seneste stykke tid. Foto: Henrik D. Kjelsen
FDF Jelling har oplevet store udfordringer med skrald, hærværk og fester ved især shelterområdet i det seneste års tid. Det trækker store veksler på spejderne og foreningen, som prøver at holde området fint og tilgængeligt for alle.

Jelling: Ødelagte terrasseplader, glasskår, malet med kul og mere er noget af det, som FDF Jelling har oplevet i det seneste års tid.

FDF Jelling har forsøgt at gøre opmærksomme på problemerne, men udfordringerne ser ud til at fortsætte, da foreningen senest har oplevet det i starten af juli, fortæller bestyrelsesformand, Marianne Møller.

- Henover denne sommer har vi kunne se, at nogle har brugt vores sheltere på en uhensigtsmæssig måde, hvor shelterne ikke er efterladt i en stand, som man lige har lyst til at bruge bagefter. Det er blevet et sted, som unge mennesker kan holde til, men vi vil også gerne have, at det bliver brugt, som det skal, siger Marianne Møller.

Annonce


Vi har blandt andet politiet inde over det for at se på, hvad der kan gøres og have en dialog med dem. Her er en af mulighederne at sætte overvågning op

Marianne Møller


FDF Jelling har også haft det oppe at vende i bestyrelsen flere gange for, hvordan man kan gøre det muligt at begrænse den uhensigtsmæssige brug af shelterne.

- Vi har blandt andet politiet inde over det for at se på, hvad der kan gøres og have en dialog med dem. Her er en af mulighederne at sætte overvågning op, siger Marianne Møller, men det håber hun ikke er nødvendigt:

- Det er jo en offentlig plads, og der er ofte nogen dernede. Så er det super ærgerligt, at det ikke bliver brugt ordentligt. Her kommer der jo også en del vandrere, som går på Hærvejen, og det er ikke dem, som typisk efterlader det i dårlig stand.

Glasskår, når spejderne har været der

En af de udfordringer, som også kommer med hærværket, er, når spejderne skal bruge stedet. Her fremhæver Marianne Møller, at der for eksempel har ligget glasskår.

- Spejderne skal jo bruge det, og det skal ikke være farligt for dem, og det kan det være, hvis man ikke er meget opmærksom. Samtidig fik vi politiet med en dag, hvor der var små poser med hvidt pulver. Det viste sig dog bare at være noget sukker, men det er ikke altid lidt at vide på forhånd.

Økonomisk er spejderne ikke blevet ramt, men det tager tid og kræfter.

- Heldigvis har det ikke kostet mange penge, men ledere og andre frivillige lægger kræfter i, at det skal være et godt sted at bruge. Og det skal de ofte, når det er blevet brugt, siger Marianne Møller.

Annonce

Dialog med flere

Marianne Møller fortæller, at en af ting, som man allerede har forsøgt, er, at folk fra bestyrelsen, der bor i nærheden, går ture forbi shelterne, når de alligevel er ude for at lufte deres hund.

- Så kan de sommetider smutte ind forbi og tage en snak med dem, der bruger, så vi forsøger at have en dialog, og hvordan det skal bruges. Også selvom der ikke er nogle problemer med dem, der er der, siger Marianne Møller og fortsætter:

- Vi har også en dialog i gang med opholdsstedet Bøgelund, som en gang imellem bruger det. Så de kigger også over for at se på, om det netop bliver brugt, som det skal.

Annonce
Vejle For abonnenter

Sådan får man bugt med den: Giftig plante skal rives op og bekæmpes nu, inden den kaster frø

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Borgmester byder bemanding for fuldt blus velkommen: Men coronarelaterede løsninger kan fortsat hænge ved fremover

Erhverv For abonnenter

Vejlensers markedsføringsbureau får eftertragtet 'løve' ombord som investor: Bestod svendeprøven ved at hjælpe tøjvirksomhed fra Løvens Hule

Vejle

Drag-banko var et hit: Vestbyens Torv kommer nok igen

Kultur For abonnenter

Det er besværligt - men ikke umuligt - at få lov til SUP og kajak på idyllisk sø: Sådan kan det lade sig gøre

Vejle Boldklub For abonnenter

Derfor er det vigtigt, at VB fik sit første point

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Jelling

Det vrimler med mikrobagerier: Mange om den gode krumme

Erhverv

Byrådspolitiker foreslår ny uddannelse i Vejle: - Vi er blevet landets femtestørste kommune. Det forpligter.

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Debat

Burde have været bevaret

Navne For abonnenter

Søren havde det som bøffen i et lunt coinoffer hos McDonald's, så han ville kun på prøve i banken

Erhverv For abonnenter

Trin-for-trin: Sådan ser processen ud, hvis Vejle skal gøre alvor af at oprette en helt ny uddannelse

Annonce