Annonce
Læserbrev

Skribent efter borgermødet: Forvirrende ambitioner med Rådhustorvet

Erik Munch Sørensen. Arkivfoto

Læserbrev: Det var et godt og informativt borgermøde om Rådhustorvet, der blev afholdt på Vejle Rådhus torsdag 14. marts.

Det skinnede igennem, at de fleste af projektets umiddelbare dagsordener var blevet adresseret med en bredt favnende tænkning, for så vidt angår byrummets vigtighed, kulturelle og æstetiske hensyn samt menneskelige ønsker og behov.

Personligt var jeg dog skuffet over, at beslutningen om at jævne torvet til en stor skrånende flade var taget, for det reducerede borgermødet til et slags salgsmøde, hvor der blot kunne diskuteres detaljer som beplantning, stenskulpturer og biltrafikken ad Kirkegade.

Mine største indsigelser mod en flad plads er relateret til to faktorer, dels den umiddelbare terrortrussel, som ingen kan spå om udviklingen af, dels de fremtidige vindfænomener på pladsen, som med en udfladning mister sin grydeform - og der er frie vindtunneler mod alle fire verdenshjørner i form af fem gader. Det gik jo for eksempel galt på Søndertorv.

Formålet med den flade plads er at skabe mere opholdsrum. Okay. Men der skal være plads til trafikken i Kirkegade, og der skal etableres grønne barrierer mellem torv og gade.

Og serveringsstederne mod nord skal stadig have deres serveringspladser på flanken af torvet.

Når der så kommer træer, bænke, vandkunst og skulpturer samt bymøbler, er arealgevinsten ved at være spist op.

Især vandkunst er måske lidt spild af plads, for vi har vand både på Nørretorv og på Kirketorvet, og det kører ikke altid lige kønt.

Jeg er fuld af sympati for synshæmmede, som elsker lyden af rislende vand, men jeg tvivler på, at rislen fra en vandkunst på Rådhustorvet vil kunne overdøve byens larm - måske om aftenen og natten.

Så er der ambitionerne om at få Rådhustorvet til at "spille sammen med" Kirketorvet, en besnærende tanke, som blev plantet, men ikke synderligt underbygget.

Personligt ser jeg ingen umiddelbare muligheder for samspil. Der er et trafikeret gadeforløb mellem de to pladser, og der kan ikke rives huse ned for at realisere ideen.

Og ambitionerne løb da også lidt af sporet, da det blev oplyst, at det nye rådhustorv skulle have bøsninger i belægningen til fast forankret opstilling af markedstelte ved arrangementer.

Det var da sådan noget, jeg ville etablere på Kirketorvet, i det ambitiøse samspils navn.

Og så ville nostalgien få lov til at komme til udtryk ved, at vi atter kan få Kirketorvet som Vejles markedsplads. Men nu får vi se…

Især vandkunst er måske lidt spild af plads, for vi har vand både på Nørretorv og på Kirketorvet, og det kører ikke altid lige kønt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce