Annonce
Trekantområdet

Skuespillere fra Fredericia Teater med i ny musical i København: Nu skal de synge punkrock

Det amerikanske punkrockband Green Day har selv skabt en musical med gruppens succesrige album ”American Idiot” (2004) som forlæg. Den genopsættes i Danmark i 2021, og de to musicalperformere fra Fredericia Teater, Diluckshan Jeyaratnam og Rikke Hvidbjerg, spiller med. Her Green Days forsanger, Billie Joe Armstrong, og andre fra forestillingen, da de gav smagsprøver ved Grammy-showet i Los Angeles i 2010. Arkivfoto: Mike Blake, Reuters, Ritzau Scanpix
Diluckshan Jeyaratnam og Rikke Hvidbjerg spiller bærende roller i "Green Day’s American Idiot". Premiere på Østre Gasværk i februar 2021.
Annonce

Fredericia: Den amerikanske punkrockgruppe Green Day's syvende studiealbum "American Idiot" fra 2004 blev en sællert, og forsanger Billie Joe Armstrong skabte selv musicaludgaven fem år senere.

Forestillingen har turneret over hele verden - blandt andet på Broadway - og nu genopsættes den i Danmark med to af skuespillerne fra det lukkede Fredericia Teater. Diluckshan Jeyaratnam og Rikke Hvidbjerg går i gang med prøverne efter nytår. Der er efter planen premiere på Østre Gasværk i København 25. februar. Tidligere kreativ chef på Fredericia Teater, Thomas Bay, er også involveret tillige med musicalperformer, Johannes Nymark, og den svenske rocksanger, Viktor Norén.

"Green Day’s American Idiot" har musik og temaer, der kredser om amerikansk undergrund, modløshed, ensomhed og frygt set gennem tre unge mænds øjne.

- Om deres jagt på fællesskab i en rus af stoffer og alkohol, skriver produktionsselskabet Heltemus i en pressemeddelelse.

Rikke Hvidbjerg har spillet med før, da forestillingen løb over scenen i Den Grå Hal på Christiania for tre år siden, fortæller hun til Fredericia Dagblad:

- Jeg glæder mig meget. Det er et smalt stykke, men det var virkelig dedikerede hardcorefans, der sad på første række og sang med. Jeg er også selv vild med deres musik.

Annonce

Hvad ellers i 2021?

Lige som Diluckshan Jeyaratnam blev hun inviteret til lukket audition og fik rollen.

- Det er en lidt anden stil og en anden stemme, jeg skal bruge, og jeg tænkte da også lige, om jeg kunne synge rock, fortæller han.

- Men det kunne du, siger Rikke Hvidbjerg.


"Green Day’s American Idiot" har musik og temaer, der kredser om amerikansk undergrund, modløshed, ensomhed og frygt.


Diluckshan Jeyaratnam spiller Tunny og Rikke Hvidbjerg ses i rollen som Whats her Name?

Hvad der derudover skal ske for de to kolleger i 2021 - året hvor en ny vej må findes efter konkursen og fyringen fra Fredericia Teater i marts - ved de ikke.

Og dog: Diluckshan Jeyaratnam arbejder videre i studiet med tamilske sange, han selv har komponeret, samt "noget i Tyskland jeg har været til audition på, men ikke kan fortælle om endnu".

Rikke Hvidbjerg har også kontakt til en dansk scene om et projekt.

Gallakoncert i Fredericia til april

Diluckshan Jeyaratnam, Rikke Hvidbjerg, Teit Samsø og Frederikke Viskum – alle fra det nu lukkede Fredericia Teater – er på scenen med musikere, når der er gallakoncert i Eksercerhuset på Bülows Kaserne i Fredericia 10. april næste år.

Frederikke Viskum er initiativtager, og på programmet er et bredt udvalg af sange fra kendte film.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Corona-alarm i Vejle: Nu stemmer styrelse dørklokker i de mest belastede områder

Hedensted For abonnenter

Anja havde en svær tid som gravid og fødte 3,5 måned for tidligt: Nu er hun selvstændig fertilitetsrådgiver

Annonce