Annonce
Børkop

Tre små byer får nye almene boliger: Gårslev føler sig snydt

Der er ikke meget at flage for i Gårslev. I hvert fald ikke når talen falder på almene boliger, for Vejle Kommune har valgt ikke at bygge den slags boliger i Gårslev i denne omgang. Og det skuffer lokalrådet. Arkivfoto
Vejle Kommune bevilger penge til 55 almene boliger i kommunen. Men Gårslev blev forbigået, og det skuffer lokalrådets formand.

Gårslev: Ønsket om nye almene boliger i Gårslev er stort hos lokalrådet. Men der er ikke udsigt til, at det kommer til at ske. I hvert fald ikke lige nu.

- Vi kan læse, at økonomiudvalget har besluttet at bevilge penge til 55 lejeboliger til ældre og singler i Vonge, Givskud og Thyregod i løbet af de næste tre år, og vi glæder os bestemt på den tre byers vegne. Men samtid kan vi ikke forstå, hvorfor Gårslev ikke også blev betænkt. Det er vi særdeles skuffet over, siger Henrik Juhl Christensen, der er lokalrådsformand.

For ifølge lokalrådsformanden er der et stort behov for netop den slags boliger i Gårslev.

- Vi får løbende henvendelser fra borgere i Gårslev, som bor i eget hus, men som gerne vil flytte i en almen bolig i stedet. Huset er måske blevet for stort, men det er stadigvæk i Gårslev, man hører til, så derfor er en lejebolig meget interessant. Men det kniber med at finde en, så enten må man blive i huset eller flytte til en anden by, siger han og fortsætter:

- Der er bestemt et behov for den type boliger i Gårslev. Det er lokalrådets klare vurdering.

Det er især ældre, der henvender sig med ønsket. Men også fra par, der går fra hinanden. Ønsket er det samme.

- De vil gerne blive boende i Gårslev, for det er der, de har deres netværk og hører hjemme, siger Henrik Juhl Christensen.

Annonce

Tyve boliger

Lokalrådet har snakket med en almen boligorganisation, som har kigget på sagen, og vurderingen lyder, at der vil være basis for cirka tyve almene boliger á 100 kvadratmeter.

Prisen for sådan et byggeri ligger i omegn af 35 millioner kroner, hvilket vil udløse en kommunal grundkapital på omkring 3,5 millioner kroner, som, ifølge lokalrådet, vil kunne findes via kommunalt grundsalg.

- Vi har kigget på mulighederne, og en placering ved den kommunale udstykning på Høllvej vil være et logisk sted, siger han.

Der er dog ikke udsigt, at der lige bliver bygget nogen almene boliger i den nærmeste fremtid, men det skal der gerne ændres på, hvis det står til lokalrådet.

- Vi håber fortsat, at det kan blive til noget med flere udlejningsboliger i Gårslev, og det er vores klare forventning, at vi må blive betænkt næste gang, siger han.

Gårslev har 1100 indbyggere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet kom først og slukkede kælderbrand

Annonce