Annonce
Kultur

Skulptur af kendt kunstner på vej til nyt hjem

Foreningen Robert Jacobsens Venner ønsker at flytte skulpturen "La Pirouette" af Robert Jacobsen til en ny lokation i Egvted. I samme ombæring skal den slibes og males. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Foreningen Robert Jacobsen arbejder i denne tid på at flytte Robert Jacobsens skulptur "La Pirouette" fra Kirkevej til de grønne arealer ved Roberthus.
Annonce

Egtved: Lige nu står Robert Jacobsens skulptur "La Pirouette" nær Egtved Forsamlingshus på Kirkevej i Egtved. Men muligheden er rimelig stor for, at den i fremtiden vil få et nyt sted at bo.

- Vi agter at få "La Pirouette" flyttet op til det grønne areal ved Roberthus, og det gør vi i tråd med, at vi nu har lavet en større samling og udstilling omkring Robert Jacobsen i Roberthus, forklarer Ingeborg Matthesen, der er formand for foreningen Robert Jacobsens Venner.

Hun fortæller videre, at også Robert Jacobsens enke, Maria Jacobsen, har givet udtryk for, at hun også mener, at det er en rigtig god idé at flytte "La Pirouette" til Roberthus.

Vi agter at få "La Pirouette" flyttet op til det grønne areal ved Roberthus, og det gør vi i tråd med, at vi nu har lavet en større samling og udstilling omkring Robert Jacobsen i Roberthus.

Ingeborg Matthesen, formand for Robert Jacobsens Venner

Annonce

Mangler midler og tilladelse

Der kan dog gå en rum tid, inden selve flytningen af skulpturen kan blive sat i værk. Økonomi og tilladelser er nemlig ikke helt på plads endnu. Men der arbejdes flittigt for det hos Robert Jacobsens Venner.

- Skulpturen trænger til at blive sat i stand. Den er ikke blevet vedligeholdt i mange år, hvilket blandt andet har resulteret i, at den er blevet ret rusten. Så derfor skal vi have den slebet og malet, siger Ingeborg Matthesen, og fortæller videre:

- Når den skal opstilles foran Roberthus, så skal der laves et lille minianlæg, som de skal stå på, og både dét og istandsættelsen koster en del penge, som vi har søgt. Vi har endnu ikke fået svar. Så det venter vi på.

Ingeborg Matthesen fortæller også, at de i foreningen mangler at få det sidste på plads med hensyn til at få tilladelse til at bruge et stykke af det grønne areal ved Roberthus til opstilling af skulpturen.

Skulpturen "La Pirouette" blev skabt i 1969 og tilhører foreningerne og dermed borgerne i Egtved.

Annonce

Samling på Roberthus

Robert Jacobsens Venner har etableret samlinger og udstilling på Roberthus omkring Robert Jacobsen. Indenfor i kulturhuset, som Roberthus jo er, kan man blandt andet betragte en samling af plakater, et antal relieffer, skulpturer og ikke mindst kan man på en tv-skærm se den nye film fra i år, hvor man gennem seks interviews med venner, naboer og familie hører anekdoter, der er med til at bringe historien om Robert Jacobsen til live.

Og det er netop dét at kunne udbrede kendskabet til Robert Jacobsen, og dét at kunne holde liv i historien om ham, der ligger til grund for foreningen Robert Jacobsens Venner. Og intet ville vist være mere nærliggende end centralt at fortælle om denne store kunstner netop på Roberthus.

Hvornår skulpturen fra Kirkevej kan få lov til at danse sin fine pirouette i nye omgivelser, vides endnu ikke. Det kommer alt sammen an på, hvornår foreningen får tilladelser og de sidste økonomiske midler i hus.

Skulpturen "La Pirouette" er fra 1969, og den har gennem tiden været en kendetegnende del af Egvted. Med flytniningen af skulpturen håber Robert Jacobsens Venner, at den får en mere synlig position. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce