Annonce
Kultur

Skulpturbyen er i bevægelse og er klar om et par uge

Livet kan opfattes som en kamp. Sådan har det altid været i både det store og i det små. Placeringen af Claus Egelund Pedersens skulptur "Par" foran Give Kirke satte det i et fint perspektiv. Ikke mindst fordi det var placeret sammen med hans to andre værker "Ventetid i det indre um" og "Indtil vi mødes igen". Foto: Skulpturby
Dette års udgave af Danmarks største galleri - i det fri bliver ikke markeret med fernisering og skulpturdag. Men derfor skal udstillingen naturligvis sættes op og det arbejde foregår for øjeblikket.
Annonce

Give: De er begyndt at bevæge sig, beboerne i Skulpturby.dk.

De bevæger sig ikke lige langt, for nogle af dem skal blot finde en ny placering i selveste Give. Andre skal ud på en længere rejse og enten hjem til de kunstnere, der har fremstillet dem eller hjem til de nye ejere, der har købt dem. Til erstatning for dem kommer der nye skulpturer.

Det er der intet usædvanligt i, for det sker hvert år. Det kan være kedeligt, hvis netop ens yndlingsskulptur forlader byen. Men når sommeren er i fuld flor, har man måske fået en af de nyankomne beboere i skulpturbyen som yndlingskulptur.

En anden fordel ved denne årlige manøvre er, at man får øjnene op for, at den enkelte skulpturs placering ikke er uden betydning. En placering kan enten føje nye dimensioner til et værk. Eller det kan ændre et værk fra at være unikt til at blive et "gråt i gråt". Som det for to år siden hed i en artikel i Vejle Amts Folkeblad:

- Livet er på mange måder en kamp. Og den kæmpes på flere planer. Religiøst er kampen ofte blevet opfattet som en strid mellem det gode og det onde. Også i den danske folkekirke, hvor Gives 800 år gamle kirkebygning danner baggrund for en fin lille samling træskærerværker af Claus Englund Pedersen.

Annonce

Skulpturvandringer

Claus Egelund Pedersen tre værker havde tidligere været opstillet hver for sig. Men netop samlingen af dem med kirken i baggrunden gav et helt nyt perspektiv.

Om der kommer lignende "øjenåbende" placeringer, vides endnu ikke. Håbet er der.

Bliver der i år ikke tale om den helt store ferniseringsfest, bliver der trods alt tale om et nyt katalog, der kan hjælpe gæsterne rundt i den nye udstilling. Og vil man gerne have en ekstra dimension indføjet i skulpturbyens nye udgave, er der også i mulighed for at komme med på en guided rundvisning.

De finder i år sted tirsdag 16. juni, onsdag 15. juli og torsdag 13. august. Som sædvanligt er der afgang fra Huset på Rådhusbakken 9.

Afgangstidspunktet er der heller ikke ændret på. Det er fortsat klokken 18.30 og man skal regne med at sætte et sted mellem halvanden og to timer af til rundvisningen. Længden afhænger i nogen grad af deltagernes spørgelyst.

Skulpturby.dk lover, at afviklingen af skulpturvandringerne vil ske under hensyntagen til de til en hver tid gældende retningslinjer fra myndighederne til aktiviteter i større forsamlinger.

Og så er det i øvrigt også ved at være tid til at betale medlemskontingent til Skulpturby.dk. Det koster 150 kroner for et år og beløbet kan indbetales til foreningens konto i Den Jyske Sparekasse på nummer 0867 – 6581 147919 eller via Mobilpay på nummer 724935.

Man skal endelig huske at skrive, hvem der betaler, så Skupturby.dk kan se, hvem indbetalingen kommer fra. De bliver så glade for et hvert bidrag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Coronasmittede sundhedspersoner får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce