Annonce
Vejle

Skyttehushaven får nye tilbud til gæsterne

Sådan vil den nye pavillon tage sig ud set fra Strandvejen. Det er Ravn Arkitektur, der har slået stregerne til den nye attraktion - akkurat som den nye scene. Illustration: Vejle Kommune
Udsigtspavillon på 115 kvadratmeter og renoveret stenmole skal fuldende renovering

Vejle: Nyd udsigten over Vejle Fjord og ind mod Vejle fra en 115 kvadratmeter stor pavillon.

Sådan lyder et kommende tilbud til gæsterne i Skyttehushaven, hvis politikerne siger ja til udgiften på 5,4 millioner kroner.

De 4,8 millioner er allerede bevilget, men det har vist sig, at man for ekstra 600.000 kroner kan få et overdækket uderum, der ifølge planlæggerne vil gøre den kommende pavillon langt mere anvendelig.

Den store omgang til 160 år gammel have

Renoveringen af den 160 år gamle Skyttehushave har stået på i mere end et år. A.P. Møller Fonden har bidraget med 25 millioner kroner, mens Vejle Kommune foreløbig har skudt syv millioner kroner i projektet.

Et af de meget iøjnefaldende projekter er en ny scene i træ, der erstatter den gamle betonkonstruktion. Derudover er en pavillon flyttet, mens volieren og selve Skyttehuset er malet hvide.

I haven er der indrettet otte forskellige rum og stiforløbet er ændret. For børnene bliver der skabt to nye legearealer - et ved ishuset og det andet ved volieren i havens østlige ende.

Hvis alt går efter planen skulle størstedelen af renoveringen være afsluttet før sommerferien.

Video - så langt er renoveringen kommet

 

Overdækket terrasse

Af samme grund behandler politikerne i økonomiudvalget mandag en ansøgning om de ekstra 0,6 millioner kroner. Siger de ja, vil der ifølge beskrivelsen være mulighed for at fordoble den udvendige terrasse på den runde pavillon. Det betyder, at der bliver mulighed for at stille bord og stole op og på den måde forøge pavillonens kapacitet, i hvert fald om sommeren.

Byrådet har allerede valgt Ravn Arkitekturs udkast til anlægget som vinder af den idekonkurrence, der blev udskrevet i forbindelse med planerne. Den runde pavillon skal anlægges der, hvor det nuværende garnterhus ligger. Det var i øvrigt også her, at det oprindelige Skyttehus var placeret.

Mole skal renoveres

Den nye pavillon er ikke eneste Skyttehushave-projekt på økonomiudvalgets bord. Renoveringsplanerne, der er massivt støttet af A.P. Møller Fonden omfatter også en udbedring af den stenmole, der strækker sig ud i fjorden fra Skyttehusodden.

I starten af 1900-tallet blev molen brugt som anlægsplads for turbåde, der kom fra Vejle. Det har ikke været muligt siden på grund af lav vandstand, og de seneste år har molen fået lov at forfalde.

Nu skal den renoveres. Ikke som anlægsmulighed for større både, men som en mulighed for kanoer og kajakker. Samtidigt kan gæster i haven gå tur på den renoverede mole, der helt færdig bliver 180 meter lang.

Det gamle gartnerhus må vige for den nye pavillon, der også kommer til at rumme toilet og kontor for havens gartnere. Foto: Kaare Johansen

Ekstra 1,2 millioner

Renoveringen har vist sig at være dyrere end de 700.000 kroner, der oprindeligt var afsat til formålet. Senere har man fundet ekstra 900.000, så der er dag er 1,6 millioner kroner til projektet. Men hvis hele molen skal renoveres med en 1,7 meter bred gangsti og store dæksten, løber regningen op i 2,8 millioner kroner.

Der mangler med andre ord 1,2 millioner kroner. Projektet kan deles op, men ifølge planlæggerne vil det være optimalt at gøre hele anlægget færdigt på én gang.

Spørgsmålet er så, om politikerne i økonomiudvalg og byråd er klar til at spæde de ekstra beløb til. Det vil vise sig mandag, når sagen behandles i økonomiudvalget og på det kommende byrådsmøde d. 20. marts.

Molen fra Skyttehusodden trænger i høj grad til renovering. Hvis projektet skal gennemføres fuldt ud vil regningen løbe op i 2,8 millioner kroner. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Se billederne: Spotlight samlede børn fra Vejles skoler til fest, musik og fremtids-kig

112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce