Annonce
Alarm 112

Sårede 24-årig med skud: Skytten fra Varbergparken er måske stadig bevæbnet

Genrefoto: Johan Gadegaard
Ordensmagten tager alle forholdsregler og mødte op med skydevåben og iført skudsikre veste til ransagninger efter skudepisoden søndag aften. Gerningsmanden betegnes dog ikke som farlig. Og politiet afviser, at opgøret var banderelateret.
Annonce

Artiklen er opdateret den 8. februar, hvor den formodede gerningsmands navn og billede er fjernet, da han har meldt sig selv til politiet.

En 28-årige mand blev tirsdag eftermiddag efterlyst med fotos. Politiet mistænker ham for at være gerningsmanden bag skyderiet søndag aften i Varbergparken i Haderslev, hvor en 24-årig mand blev ramt af skud i det ene ben.

Politiet oplyser desuden, at man ikke har nogen formodning om, at han vil være voldelig eller anvende våben mod borgere.


Vi har ikke grund til at tro, at det her er banderelateret på nogen måde.

Politiinspektør Jeppe Kjærgaard


Manden er 28 år gammel, 178 cm høj og almindelig af bygning og af palæstinensisk oprindelse. Hvis man har set manden eller ved, hvor han muligvis opholder sig, bedes man ringe til Syd– og Sønderjyllands Politi på telefon 114.

Annonce

Ransagninger

Politiet bekræfter samtidig, at der har været fortaget ransagninger i forbindelse med efterforskningen af skyderiet. Søndag aften var der ransagning i Starup lige øst for Haderslev. Mandag var der en politiaktion på Hirsevej/Porsevej i Haderslevs sydlige bydel, hvor bevæbnede betjente med skudsikre veste foretog en ransagning.

– Det var som et led i eftersøgningen af gerningsmanden. Når vi eftersøger nogen, der har anvendt våben, så tager vi selvfølgelig vores forholdsregler, siger politiinspektør Jeppe Kjærgaard om ransagningen.

– Så I går ud fra, at han stadig har det våben?

– Vi har ikke fundet det, så hvis nogen finder det, vil vi gerne have det. Ellers må vi gå ud fra, at gerningsmanden stadig er i besiddelse af det.

Tirsdag var ingen ændring i det 24-årige offers tilstand. Han blev opereret søndag aften for skudsår i det ene ben. Han var uden for livsfare. Politiet fandt flere patronhylstre på gerningsstedet.

– Det er status quo; han er mig bekendt stadig indlagt.

Tirsdag eftermiddag havde der ikke været flere politiaktioner.

– Vi har ikke haft andre direkte ransagninger i stil med den fra i går (mandag, red.).

Annonce

Ikke banderelateret

Om selve motivet så gik rygterne mandag i Varbergparken, at det kunne handle om hashhandel og våbensalg. Men det afviser både politiet og kilder tæt på de to implicerede.

Jeppe Kjærgaard vil dog ikke bekræfte avisens oplysninger om, at opgøret mellem de to unge mænd skulle handle om ære; at ofret skulle have fornærmet et kvindeligt familiemedlem til gerningsmanden:

– Vi har ikke grund til at tro, at det her er banderelateret på nogen måde. Men det er lidt svært at kende motivet, når vi ikke har talt med gerningsmanden endnu. Vi har talt med flere vidner. Ud fra det, er der ikke noget, der tyder på, at det er banderelateret. Hvilke andre uoverensstemmelser der har været, vil vi gerne vente med at fortælle om, til vi har en retssag.

– Men I har talt med ofret?

– Han har ikke nødvendigvis kendskab til motivet. Vi vil gerne tale med gerningsmanden om, hvorfor han har gjort det.

Annonce

Flere domme

Den efterlyste har flere domme bag sig; blandt andet hashrelaterede. Han fik sin seneste dom den 14. januar i år. Det var dog kun en bøde.

Skudepisoden på p-pladsen mellem Varbergvej 41 og Christian X’s Vej blev anmeldt søndag klokken 18.39. Området var afspærret i flere timer derefter. Både mandag og tirsdag var der politi til stede i boligområdet Varbergparken. Som en tryghedsskabende foranstaltning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Corona rammer kulturlivet hårdt: Festivalfond præsenterer regnskab med millionunderskud

Annonce