Annonce
Give

Sløjfet togafgang skal reddes af ny bus: Gymnasieelever kan fortsætte med at pendle

Fra 13. december bliver der kun én afgang i timen fra Give. Det betyder blandt andet, at afgangen 6.57, der fragter mange elever til ungdomsuddannelserne i Vejle, forsvinder. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Færre togafgange mellem Struer og Vejle betyder, at blandt andet gymnasieelever, der vil til Vejle om morgenen, fremover skal benytte bus og ikke tog, når de skal i skole.

Give: Elever, der går i skole i Vejle, får også fremover mulighed for at tage offentlig transport, når de sætter kursen mod deres uddannelsesinstitution. I stedet for at sætte sig i et tog, skal de fra næste måned dog vende sig til at blive transporteret i en bus hver morgen.

Det står klart, efter politikerne i teknisk udvalg har besluttet at finde penge til at etableres en ekstra busafgang på rute 212 om morgenen.

Baggrunden for oprettelsen af den kommende busafgang er, at Arriva 13. december overtager togdriften på strækningen mellem Vejle og Struer. I den forbindelse sløjfes en række myldretidstog - heriblandt toget, der indtil nu har haft afgang fra Give klokken 6.57 og ankomst i Vejle 7.32.

Annonce

Dermed henvises disse passagerer til afgangen klokken 7.29, men det passer dårligt med mødetidspunkterne på ungdomsuddannelserne i Vejle. Denne afgang er først i Vejle klokken 7.54, og dermed har eleverne ikke mulighed for at nå videre med busforbindelser fra Vejle Trafikcenter, så de kan nå i skole, inden det ringer ind. Bybusserne er nemlig tilpasset ringetiderne på henholdsvis Rosborg Gymnasium, Rødkilde Gymnasium samt Campus Vejle. Alle tre steder begynder skoledagen mellem klokken 8.00 og 8.15.

Ny bus skal købes

Trafikselskabet Sydtrafik, der står for den kollektive bustrafik i den jyske del af Region Syddanmark, har to dage i september talt sig frem til, at omkring 40 passagerer benytter den nuværende togafgang 6.57. fra Give til Vejle. Dertil kommer 10 passagerer, som ifølge Sydtrafiks tælling benytter afgangen fra Jelling til Vejle.

Med beslutningen, som teknisk udvalg har truffet, får disse passagerer mulighed for at tage bussen i stedet. Den nye rute skal begynde i Thyregod. Herfra er der lagt op til, at bussen skal standse i Give, Jelling, på Boulevarden i Vejle samt på Vejle Trafikcenter. Turen vil tage omkring 46 minutter.


Baggrunden for oprettelsen af den kommende busafgang er, at Arriva 13. december overtager togdriften på strækningen mellem Vejle og Struer.

Uddrag fra artiklen


Ifølge Sydtrafik skal der købes en ny bus, inden den nye busafgang kan realiseres. Dog kan bussen anvendes til dubleringskørsel på linje 1, og forvaltningen anslår, at den kan generer billetindtægter for mindst 50.000 kroner årligt. Samlet forventes det, at den nye rute kommer til at koste maksimalt 161.000 kroner om året.

Annonce

Arriva kører flere steder

Arriva vandt i 2018 udbuddet om kørsel mellem Struer og Vejle, som DSB hidtil har stået for. Aftalen træder i kraft 13. december og løber indtil 9. december 2028 med mulighed for to års forlængelse.

Som en del af den nye aftale skal der kun køre tog på strækningen én gang i timen, hvilket betyder, at en række myldretidsafgange forsvinder - heriblandt altså afgangen 6.57.

Udover banen mellem Struer og Vejle vandt Arriva også udbuddet af togdriften i Midt- og Vestjylland på en række ruter, som firmaet allerede nu betjener. Dertil kommer en for Arriva ny rute, som er Svendborgbanen mellem Odense og Svendborg.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: Sådan fik VB et enkelt point mod de danske mestre

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

VB overkom chokstart og hentede fortjent point mod mestrene i vild kamp

Vejle For abonnenter

Stopper i politik: Den squaredansende tømrer takker af

Danmark

Boligjagten er gået ind: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: VB's brasilianske troldmand var den bedste mod Brøndby - flere gjorde det godt

Erhverv For abonnenter

Efter deltagelse i Løvens Hule: Mutebox trodser 2020-rutchebanetur og runder millionen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Give

Slut med at vise coronapas i Givskud Zoo

Erhverv

Jens' økologiske mikrobageri har været en bragende succes: - Jeg kan ganske enkelt ikke følge med

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Hedensted For abonnenter

To haveejere går hver sin vej til biodiversitet: Det værste er haver kun med græs

Sport

Johanne Svendsen vandt Vejles turnering

Annonce