Annonce
Erhverv

Slank med fornuft: Butik bliver til kursussted

Joan Justesen, der holder kurser, foredrag og rådgiver individuelt om vægttab, er klar til at rykke mange af sine aktiviteter og hold til Jelling. Foto: Mette Mørk

Lokale Joan Justesen åbner "slank med fornuft"-sted 1. november i Runecentret

Jelling: "Maden skal ikke have magten".

"Du skal ikke bruge resten af livet på at være på slankekur".

Se, det er jo fornuftig snak, og netop fornuft er det centrale budskab, når Joan Justesen holder foredrag og kurser om vægttab. Den 49-årige Jellingkvinde fra Eskelunden gør klar til at rykke ind i et lokale i Runecentret, hvor der tidligere har været "Bikefitting". Det sker fra 1. november.

Annonce

Det er bedre at spise én kage og så nyde den, frem for at spise 10, fordi man er ked af, at man ikke kan lade helt være. Alle de restriktioner duer ikke.

Joan Justesen

Noget der virkede

- Jeg har selv haft skiftende vægt og været for tyk ind imellem. Efter at jeg for 11 år siden havde fået mit sidste barn kom jeg i kontakt med De danske Vægtkonsulenter. Jeg endte med selv at blive vægtkonsulent, fortæller hun. Ved siden af sit arbejde blandt andet som dagplejer brugte hun et par aftener om ugen på at holde samtaler, foredrag eller kurser. Hun har taget flere uddannelser og bliver om et par måneder mentor i mad og psyke.

Man er ikke sølle...

- Vægttab er ikke bare en kostplan. Det er vaner og tanker. Mange tror, de skal være så vældig målrettet, fokuseret og disciplineret. Det bremser os fra at gøre noget ved vægten. Man skal i stedet finde nogle tanker og følelser frem. Tænke på, hvad man gerne vil hen til frem for at se sig selv som et sølle menneske, fordi man ikke lige kan tage sig sammen, forklarer hun.

Nu er hun så klar til at rykke ind i et lokale, hvor hun vil undervise, holde foredrag, have holdforløb og give individuel rådgivning.

- Jeg håber, det bliver et levende sted, måske ikke 9 til 17 hver dag, men mere 10 til 13 og 16 til 20. Det skal gerne til tider være muligt bare at kigge ind uden forudgående tidsbestilling. En åben vejledning uden at man er koblet på et hold, siger hun.

Den dyre husleje

Hun er den tredje forretningsdrivende i lokalet bare i år. Hvad med den evigt tikkende husleje, der gør livet svært for mange butiksfolk?

- Jeg betaler i forvejen korttidslokaleleje blandt andet i Middelfart og i Bygningen i Vejle. Og hver gang skal jeg starte forfra med opstilling osv. Nogle af aktiviteterne håber jeg at kunne trække til lokalet i Jelling. Jeg har nogle, der kommer fra Odense. Om de skal køre til Vejle eller Jelling, gør nok ikke den store forskel for dem. Samtidig bliver det muligt for mig at tage flere samtaler, fordi det er tættere på, hvor jeg bor, siger hun.

Hun kiggede også efter lokaler i Vejle og ved derfor, at huslejeniveauet i Jelling er høje og tæt på Vejleniveau. Men lokalet i Jelling var lysere.

Tre håndfulde mad

Sense-konceptet handler om at spise tre måltider om dagen og holde tingene simple. Man skal have tre håndfulde mad på sin tallerken: En håndfuld grøntsager, en håndfuld protein og en håndfuld stivelse. Målet er, at man ændrer sine spisevaner varigt, så man kan fastholde det vægttab, man opnår.

- Det er bedre at spise én kage og så nyde den, frem for at spise 10, fordi man er ked af, at man ikke kan lade helt være. Alle de restriktioner duer ikke, siger Joan Justesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

Danmark

Lyt her: Erling Fjeldsted kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce