x
Annonce
Læserbrev

Slap af, alle I forurettede danskere, inden I gør vores dejlige nation lidt til grin

Vi danskere har nu engang en trang til at prale lidt med lånte fjer. Derfor puster vi os ofte op. Det er ikke særligt klædeligt, men er vel et udtryk for en form for mindreværdskompleks.

Læserbrev: Reaktionen på SAS' reklamekampagne er ulidelig, tåbelig og politisk helt ude af proportioner.

Lad være, at vi danskere ikke kan lide, når der bliver pillet ved vores egen selvforståelse. Det er vel et spørgsmål om at forstå humor eller ikke forstå - eller forstå en kontekst eller ikke forstå.

Men at iværksætte demonstrationer på grund af en løjerlig, let finurlig SAS-reklame er vel at sidestille vi danskeres reaktioner med reaktionen på Muhammed-tegningerne. Altså helt ude at dimensioner.

Vi danskere har nu engang en trang til at prale lidt med lånte fjer. Derfor puster vi os ofte op. Det er ikke særligt klædeligt, men er vel et udtryk for en form for mindreværdskompleks.

Det er et betydeligt selvmål. For vi afslører i virkeligheden, hvor små vi betragter os selv. Det er sgu da dumt.

Vi plagierer som så mange andre, og det er der for så vidt ikke noget i vejen med. Det gør japanerne og kineserne også.

I virkeligheden er vi i samme båd som disse to lande. Men de har også som os forstået at forny og forbedre en lang række produkter til glæde for os alle.

Tænk blot på den forædlede hvidløgspresse.

Japanerne og kineserne har altså ikke brugt tid på at opfinde vognhjulet. De har sikkert heller ikke brugt megen tid og ressourcer på den pølsevogns-iværksætterkultur, som har hersket i Danmark.

Men før jeg skyder alt for mange balloner ned, ja, så har vi danskere gjort enorme indsatser, som vi kan være stolte af.

Men at slæbe Tour de Frances cykelcirkus til Danmark er blot det seneste eksempel på, hvordan vi plagierer i stedet for selv at hitte på.

Dermed plæderer jeg bestemt ikke for, at vi skal skjule store danskeres unikke tilstedeværelse i verdenshistorien: H.C. Ørsted, H.C. Andersen, Niels Finsen, Michael Laudrup, Carl Nielsen og Jacob Gade, Bille August, August Bournonville og de store forskerhjerner bag Novo og Nordisk Droge, i dag Novo Nordisk.

Derfor slap af, alle I forurettede danskere, inden I gør vores dejlige nation lidt til grin.

Afslutningsvis vil jeg dog lige bemærke, at jeg ikke synes SAS' håndtering af den shitstorm, der blussede op, var til UG med kryds og slange. Flyselskabet har ikke fået lagt eftertrykkeligt låg på sagen til alles tilfredshed.

Og det betyder selvsagt, at shitstorm-branden ikke er slukket endnu. Go ahead SAS og få sagen lukket helt uden at gå i "flyverskjul" (undskyld, den lå lige til venstrebenet).

Jens Jørgen Larsen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle For abonnenter

Derfor startede Pers børnehjemsliv en juleaften: Hans forældre lå i druk, og plejefamilien var intet værd

Annonce