x
Annonce
Vejle

Se video - slusen er nu lukket: Vand fra Grejs Å pumpes over i Vejle Å

Grejs Å gik over sine bredder ved Abelones Plads og flød ud på Vesterbrogade. Foto: Palle Søderberg
Der pumpes på livet løs, men der vil være steder, hvor vandet vil give problemer, når der kommer så meget vand, lyder det fra Vejle Kommune om fredagens vand i Vejle midtby.

Vejle: Den voldsomme regn fredag eftermiddag og aften har fået Grejs Å til at gå over sine bredder og fredag aften betød det, at Vesterbrogade var spærret for trafik, da vandet fra åen flød ind over kørebanen.

- Vi har lukket for slusen ved Bryggen for ikke at få vand op fra fjorden, hvor tidevandet nu kommer ind. Til gengæld pumper vi på livet løs for at få vandet fra Grejs Å over i Vejle Å, som ikke bliver lige så hurtigt fyldt op som Grejs Å. Derfor løber det over ved Abelones Plads og Vesterbrogade, fortæller Keld Andersen, leder af landbrug og vand ved Vejle Kommune.

Han tilføjer, at slusen først blev lukket fredag aften, fordi der i dagene op til har været arbejdet med slusen.

- Der var nogle ting, vi skulle have væk, før vi kunne lukke sluseanlægget, men slusen gør nu det, den skal: Den lukker af fra tidevandet fra fjorden, siger Keld Andersen, der understreger, at der arbejdes på højtryk for at undgå yderligere oversvømmelser i Vejle midtby.

- Det er vigtigt at sige, at der er tale om en ekstrem situation med alt det vand, der kommer ned. Der vil være steder, hvor det løber over. Vi gør alt, hvad vi kan, men der vil være steder, hvor det vil give problemer, når vi får så meget vand, siger Keld Andersen.

Overflod ved Abelones Plads

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce