Annonce
Erhverv

Slut efter 55 år: Vejle-virksomhed har smidt håndklædet i ringen

KD Maskinfabrik og KD Group havde specialiseret sig i at levere udstyr til renseanlæg. Virksomheden har blandt andet fremstillet produkter til Vejle Spildevand. Arkivfoto: Michael Svenningsen.
KD Maskinfabrik har indgivet konkursbegæring. Virksomheden havde omkring 40 ansatte. Kurator forventer ikke at kunne finde mange penge til kreditorerne, der foreløbig har indgivet krav for 46 millioner kroner.

Vejle: En af Vejles ældste maskinfabrikker er taget under konkursbehandling, efter at ledelsen i KD Maskinfabrik sidst i oktober indgav en såkaldt egenbegæring.

Med konkursen i maskinfabrikken, der blev grundlagt i 1964, har omkring 39 ansatte mistet deres arbejde, mens en række kreditorer står til at miste et større million-beløb.

Ifølge kurator for konkursboet, advokatfirmaet Kromann Reumert, Aarhus, er der indtil videre indgivet såkaldt simple krav fra kreditorer på 46 millioner kroner - hertil kommer et krav fra Lønmodtagernes Garantifond, som kurator endnu ikke har modtaget.

Det er dog ifølge advokat Amalie Meldgaard, Kromann Reumert, tvivlsomt, om det bliver muligt at hente penge ud af konkursboet til kreditorerne - blandt andet, fordi virksomheden havde pantsat størstedelen af sine aktiver, ligesom ejendommen på Karetmagervej 25 er "meget overbehæftet".

Dermed er det formentlig kun lønmodtagernes krav, der vil blive fuldt honoreret.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den tidligere ledelse i KD Maskinfabrik eller moderselskabet KD Group, som er under tvangsopløsning.

Grundlagt i 1964

  • KD Maskinfabrik blev grundlagt i 1964 af smedemester Kaj Dalgaard.
  • I 2000 flyttede virksomheden ind på Karetmagervej 25.
  • Virksomheden var en såkaldt Cleantech-virksomhed, der havde specialiseret sig i at levere produkter til renseanlæg.

Ordrebøgerne bugnede

KD Maskinfabriks økonomiske problemer blev beskrevet i ledelsesberetningen i virksomhedens sidste årsregnskab for 2018.

Her skriver ledelsen blandt andet, at der er indgået aftaler med større kreditorer og virksomhedens bank med henblik på fortsat drift.

Ledelsen skriver videre, at ejer-gruppen lånte virksomheden syv millioner kroner i 2019 og garanterede for yderligere seks millioner kroner over for virksomhedens bank.

I ledelsesberetningen står desuden, at virksomheden havde indgået aftaler med de vigtigste kreditorer.

Ifølge både kilder og ledelsesberetning havde KD Maskinfabrik masser af ordrer i ordrebogen, da virksomheden indgav sin konkursbegæring.

Det var blandt andet nye markeder i Mellemøsten, der fyldte i bøgerne.

Kilder fortæller til Vejle Amts Folkeblad, at det var store millionbeløb i garanti til store projekter i Mellemøsten, der knækkede Vejle-virksomheden.

KD Maskinfabrik kom ud af 2018 med et overskud på omkring 46.000 kroner ud af en samlet omsætning på omkring 26,4 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce