Annonce
Hedensted

Slut med at parkere mellem boldbaner og friskole: 30 parkeringspladser til As Stadion

Den fremtidige parkeringsplads ved As Stadion får sin placering, hvor fodboldhegnet står i dag. Den vil blive 112 meter lang og 11,5 meter bred med plads til 30 biler. Foto: Peter Branderup Mathiasen
Udvalget for Fritid og Fællesskab i Hedensted Kommune har godkendt planerne for etableringen af et parkeringsareal ved As Stadion. Men hvornår byggearbejdet begynder, vides endnu ikke.

Overby: Der skal inden for nærmeste fremtid etableres en 112 meter lang parkeringsplads, som kan rumme 30 biler, langs Overbyvej ved As Stadion og As Friskole. Udvalget for Fritid og Fællesskab i Hedensted Kommune har netop godkendt byggeplanerne og udstedt knap 200.000 kr. til projektet, mens As Idrætsforening og As Friskole i et tæt samarbejde selv bidrager med 65.000 kr. til arbejdstimer og materiel.

At parkeringspladsen nu kan blive virkelighed, er en afslutning på længere proces.

- Efter vi fik ryddet en række træer for halvandet år siden, har der været plads til et parkeringsareal langs vejen, så vi er glade for, at beslutningen nu er taget. Medlemmerne vil få en nemmere og mere sikker adgang til fodboldbanerne, og trafikken vil flyde bedre, når der spilles fodboldkampe, siger bestyrelsesformand for As Idrætsforening, Aage Buhl.

Skal man i dag til fodboldtræning eller -kamp i As, er man nødsaget til at parkere bilen på et snævert areal omringet af boldbaner, klubfaciliteter og As Friskole, hvilket ofte giver trafikale problemer med de cyklende og gående.

- Det er i idrætudøvernes interesse, at der nu kommer et parkeringsareal til As Stadion. Derfor synes jeg, det er en rigtig god idé, siger udvalgsformanden for Fritid og Fællesskab, Liselotte Hillestrøm (A).

Ønsket om den kommende parkeringsplads er opstået i tæt samarbejde mellem As Idrætsforening og As Friskole. Foto: Peter Branderup Mathiasen

Uden asfalt

Til en start får parkeringspladsen på Overbyvej en overflade af grus, men på sigt ønsker As Idrætsforening og As Stadion, at de 30 parkeringspladser asfalteres.

- Vi har forsøgt at gå efter langsigtede løsninger, så asfaltering bliver forhåbentlig en mulighed senere i processen, siger Aage Buhl.

Den færdige parkeringsplads vil få en indgang i den ende og udgang i den anden, og i projektbeskrivelsen ligger også, at et fodboldhegn skal flyttes af Hedensted Kommune, hvilket vil koste kommunen 50.000 kr.

As Idrætsforening vil stå for at grave jorden op på stadion og etablere en rabat mellem Overbyvej og de 30 parkeringspladser samt flytte en brandhane, hvilket As Friskole har afsat 30.000 kr. til i materielleje og brændstofforbrug.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce