Annonce
Kultur

Slut med baconburgere og hotdogs: Northside bliver 100 procent plantebaseret og økologisk

Gæsterne på Northside bliver til næste år præsenteret for et madudvalg, der udelukkende er plantebaseret og økologisk. Foto: Flemming Krogh
Den århusianske musikfestival tager et nyt skridt ud i bæredygtighed og vil til sommer kun serverer 100 procent plantebaseret og økologisk mad.

AARHUS: Når festivalgæsterne til sommer strømmer ind på den nye festivalplads til 2022 udgave af Northside, så må de kigge langt efter de traditionelle festivalretter.

Oksekødsburgere, flæskestegssandwich og chili con carne med kødfyld er et overstået kapitel på den populære festival, som tager det store skridt ud i bæredygtighedens land og udelukkende serverer plantebaseret og 100 procent økologisk mad.

Det skriver festivalen på sin hjemmeside.

Annonce

Ambitionen er at gøre det grønnere at gå på festival og tage gæsterne på en rejse ind i fremtidens gastronomiske køkken, lyder det.

- NorthSide arbejder hele tiden med at hæve barren for bæredygtighed. I 2014 lancerede vi den første økologiske øl i samarbejde med Tuborg. I 2019 fjernede vi engangsplastkrus og salg af vand på flaske, og i 2022 står plantebaseret mad side om side med overgangen til 100% grøn strøm, siger Brian Nielsen, festivalchef for NorthSide.

NorthSide arbejder hele tiden med at hæve barren for bæredygtighed.

Brian Nielsen

- NorthSide har i sit DNA, at der er rum og forventning til, at vi sætter en retning som inspiration. Både for ny musik, men også nye bæredygtige tiltag som at gå plantebaseret. Vi vil gerne fortsætte med at overraske, udfordre og gå forrest, og at servere plantebaseret mad er et naturligt næste skridt på vores bæredygtighedsrejse. Det er fremtidens mad nu, lyder det fra festivalchefen.

Nye varianter af festivalfavoritter

Frem mod festivalen til juni næste år vil Northside i samarbejde med sine stadepladsholdere udvikle retter og skabe økologiske varianter af gastronomiske festival-evergreens, som kan inspirere og udfordre gæsternes madoplevelser. Med initiativet bliver Northside den første danske festival, som udelukkende serverer plantebaseret mad.

- Når NorthSide vælger, at maden på festivalen er plantebaseret og 100% økologisk, sender de samtidig et vigtigt signal om, at fremtiden er og skal være grønnere, siger Katrine Ejlerskov, Centerleder for Plantebaseret Videnscenter, der består af Dansk Vegetarisk Forening og Økologisk Landsforening, som har arbejdet sammen med Northside om det nye initiativ.

- Noget af det allervigtigste, vi hver især kan gøre for klimaet, er at spise langt mere grønt og tilsvarende langt færre animalske produkter; og hvis vi så samtidig vælger økologiske fødevarer, er vi med til blandt andet at sikre vores rene grundvand, bedre dyrevelfærd og rigere biodiversitet i og ved markerne, siger centerlederen.

Northside løber af stablen fra 2. til 4. juni.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Se video: Oversergenten Johan giver de unge IT-folk og direktøren sved på panden: 'De skal ikke have diabetes, når de har rundet 30 år'

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nu pilles dødsdømte ejendomme ned: De må vige pladsen for 110 spritnye lejligheder i midtbyen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Erhverv

Superbrugsen lukker på grund af skadedyr: Det er ikke første gang, det er sket

Alarm 112

Han slingrede gennem landsbyen: Nu vil politiet tage hans bil

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Hedensted For abonnenter

Jeannie kan ikke komme forbi med sin ladcykel: -Stop med at parkere på cykelstien

Kultur

Tredje gang skal være lykkens gang med Street Art

Give

Han troede ikke sine egne øjne: Mand i pensionsalderen bliver pludselig millionær

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Vejle Boldklub For abonnenter

VB står til at miste en helt central brik: Midtbanespillers exit gør kun gavn ét sted

Vejle For abonnenter

Sælger tjener over en million på boligsalg: Her er ugens bolighandler i Vejle

Alarm 112

Kraftig blæst på Vejlefjordbroen: Passer ikke med vindfølsomme køretøjer

Annonce