Annonce
Fredericia

Slut med coronavaccine i Messe C: Snart kan du få stik uden tidsbestilling

Mandag bliver sidste dag, der er åbent i pop op-vaccinationsklinikken i Messe C. Region Syddanmark tilpasser vaccinationsindsatsen per 1. oktober, men på grund af lav efterspørgsel på vacciner i klinikken planlægges der ingen åbningsdage i september. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Mandag er sidste dag, der vaccineres med tidsbestilling i pop op-vaccineklinikken i Fredericia. Kommunen og regionen drøfter nu mulighed for at lave pop op-vaccinesteder, hvor man kan få et stik uden at bestille tid.

Fredericia: Mandag bliver sidste dag, borgere kan bestille tid til at få et skud vaccine mod covid19 i pop op-vaccinationsklinikken i Fredericia.

- Der planlægges ikke flere åbningsdage i vaccinationsklinikken, fordi de har problemer med, at tiderne ikke bliver booket, siger Ditte Cramon, stabschef i sundhed og velfærdsinnovation i Fredericia Kommune.

Efterspørgslen på at få coronavaccine er naturligt faldet, eftersom cirka 71 procent af borgerne i Fredericia Kommune er færdigvaccinerede. I hele Region Syddanmark er 68 procent færdigvaccineret.

Annonce

Derfor tilpasser Region Syddanmark nu vaccinationsindsatsen til de cirka 2400 vaccinationer om ugen, som Sundhedsstyrelsen vurderer, der skal gives resten af året. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse. Fra 1. oktober lukker de mindre vaccinationssteder, som vaccinationsklinikken i Messe C. Borgere i Fredericia og resten af regionen skal herefter til én af de syv byer, der indtil nu har haft store vaccinationssteder.

De nærmeste vaccinationssteder vil efter 1. oktober være i Kolding og Vejle.

Stik uden bestilling

Region Syddanmark fastholder de udkørende enheder, der lige nu bruges til pop op-vaccinationssteder i områder med lav tilslutning og på uddannelsesinstitutioner.

- Vi er i dialog med regionen om at lave pop op-vaccinationssteder, hvor man kan få vaccine uden tidsbestilling, men vi har hverken dato eller lokation på plads endnu, siger Ditte Cramon, der håber, at det kommer på plads i løbet af denne eller næste uge.

I disse uger tager regionens udkørende vaccinationsenheder rundt til ungdomsuddannelserne i Fredericia Kommune, hvor ansatte og elever kan få en vaccine uden først at booke tid.

De udkørende enheder vil også blive taget i brug, hvis det besluttes, at sårbare grupper skal have et tredje stik i løbet af efterår eller vinter.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hun blev headhuntet til stillingen i 2020:  Nu fratræder direktør 'efter gensidig aftale'

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Sport

FC Fredericia tester færøsk landsholdsspiller: Han får chancen mod superliga-hold

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Alarm 112

Politiet blev kimet ned: Der kørte en ung mand over Vejlefjordbroen på et elløbehjul

Annonce