Annonce
Kultur

Slut med fælles tv-signal: Stort flertal nedlagde antenneforening

Torben Utoft Petersen (til højre) og Torben MIkkelsen er som snart forhenværende formand og kasserer ikke vemodige over, at "Antennelauget Pedersholm” snart er fortid efter mere end 50 års virke. De ser ingen andre muligheder end en nedlæggelse, og det var medlemmerne enige med dem i. Foto: Mette Mørk
"Antennelauget Pedersholm" besluttede mandag aften at nedlægge sig selv. Nu ruller Stofa fiber ud i området. Antennelaugets sidste formand tror, at vi vil se flere antenneforeninger forsvinde de kommende år.

Søndermarken: 1. oktober bliver Vejle en antenneforening fattigere.

Et stort flertal af de medlemmer, der mandag aften deltog i "Antennelauget Pedersholms" ekstraordinære generalforsamling, fulgte indstillingen fra laugets udvidede bestyrelse.

Bestyrelsen kunne ikke se anden udvej end at opløse foreningen og sælge antennelaugets nedslidte anlæg til Stofa. Det var der overvældende opbakning til blandt de 46 medlemmer, der tog del i det virtuelle møde via Teams.

Annonce

En nedlæggelse af foreningen krævede, at to tredjedele af foreningens medlemmer deltog i generalforsamlingen, som i første omgang varede en time og 20 minutter. Da det langt fra var tilfældet, skulle afstemningen finde sted på et andet møde, der blev afviklet samme aften.

Ingen idé om fremmødet

- Mødet foregik online, og vi stoppede med at tælle, da de første 30 havde stemt for en nedlæggelse. Nogle stemte ved at skrive i chatten, mens andre trykkede på hånden i Teams for at markere, at de stemte for, fortæller antennelaugets formand, Torben Utoft Petersen.

Han er ikke overrasket over, at blot 46 ud af omkring 350 medlemmer tunede ind på det virtuelle møde for at give deres stemme til kende i den vigtige afstemning.


Generalforsamlingen var en særdeles positiv oplevelse. Jeg er dybt rørt over den respons, bestyrelsen fik, og som vi efterfølgende har fået i mails.

Torben Utoft Petersen, formand Antennelauget "Pedersholm"


- Vi havde på forhånd ingen idé om, hvor mange der ville melde sig til generalforsamlingen, som vi holdt online for første gang. Der plejer ikke at dukke mange op til vores generalforsamlinger, og  måske var det mere os i bestyrelsen end medlemmerne, der synes, at der skulle træffes en stor beslutning, siger Torben Utoft Petersen.

Annonce

Ingen kritiske spørgsmål

Faktum er, at generalforsamlingen, ifølge formanden, blev gennemført helt uden kritiske spørgsmål eller kritik af bestyrelsens indstilling om at nedlægge foreningen.

- Ingen spurgte, om vi ikke skulle prøve noget andet, gå sammen med Søndermarkens Antenneforening eller prøve med YouSee. Ingen tror på, at vi er medlemmer nok til at fastholde en antenneforening. Folk kan godt se, hvilken vej det går, fortæller formanden.

Kontrakten med Stofa udløber 1. oktober, hvor foreningen nedlægges, og til den tid har Stofa udskiftet anlægget med en komplet fiberløsning rullet ud i hele området.

Annonce

Nedsætter brugergruppe

De medlemmer, der følger med og bliver kunder hos Stofa, får rabat de første tre år. Her vil en lokal brugergruppe, som blandt andre Torben Utoft Petersen vil sidde i, følge op på tingene med udbyderen.

- Vi er ikke en forening, og vi har ingen indflydelse. Men vi kan holde hånd i hanke med den aftale, vi laver med Stofa. Hvis nogen for eksempel ikke føler, at de får den rabat, de skal have, kan de rette henvendelse til os, siger den snart forhenværende antenneformand.

Annonce

Vi vil se flere nedlæggelser

Torben Utoft Petersen glæder sig over, at kvartererne omkring Pedersholms Allé nu kan se frem til langt bedre internet-muligheder og en opgradering af tv-mulighederne, og han er overbevist om, at vi lokalt vil se flere antenneforenings-nedlæggelser de kommende år.

- Det, er jeg helt sikker på, vil ske. Jeg kender flere bestyrelsesmedlemmer, der går med de samme overvejelser, som vi har haft. Men nogle steder er man bundet af kontrakter, der løber mange år frem, siger Torben Utoft Petersen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Videoanalyse: VB spillede en god kamp i Brøndby, og det lignede længe point; blev fældet af to sene mål

Vejle For abonnenter

Arnløv kan stå som sejrherre, men ende som taber, hvis Sikær og borgmesteren rotter sig sammen

Podcast

Lyt: Far til tre døde bag rattet i sin nye bil

Vejle Boldklub For abonnenter

Læs livebloggen: Sådan forløb VB's kamp mod Brøndby

Kultur

Ung filminstruktør med rødder i Ølsted laver en krigsfilm

Vejle For abonnenter

Lones kræftknude blev dobbelt så stor, mens flere af hendes venner svigtede: - Det kom som et lyn fra en klar himmel og slog mig fuldstændig ud

Kultur For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle For abonnenter

Den store guide til Vejles offentlige toiletter: Her kan du lade vandet på strøgturen

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Brandmænd blev syge, mens de reddede 150 grise ud fra lynramt gård

Debat For abonnenter

Skal du i bil fra den ene ende af Vejle til den anden? Så husk lige madpakken

Hedensted

Hedensted oplever kæmpe babyboom: Nu skal børnene passes i busser

Annonce