Annonce
Kultur

Slut med fælles tv-signal: Stort flertal nedlagde antenneforening

Torben Utoft Petersen (til højre) og Torben MIkkelsen er som snart forhenværende formand og kasserer ikke vemodige over, at "Antennelauget Pedersholm” snart er fortid efter mere end 50 års virke. De ser ingen andre muligheder end en nedlæggelse, og det var medlemmerne enige med dem i. Foto: Mette Mørk
"Antennelauget Pedersholm" besluttede mandag aften at nedlægge sig selv. Nu ruller Stofa fiber ud i området. Antennelaugets sidste formand tror, at vi vil se flere antenneforeninger forsvinde de kommende år.

Søndermarken: 1. oktober bliver Vejle en antenneforening fattigere.

Et stort flertal af de medlemmer, der mandag aften deltog i "Antennelauget Pedersholms" ekstraordinære generalforsamling, fulgte indstillingen fra laugets udvidede bestyrelse.

Bestyrelsen kunne ikke se anden udvej end at opløse foreningen og sælge antennelaugets nedslidte anlæg til Stofa. Det var der overvældende opbakning til blandt de 46 medlemmer, der tog del i det virtuelle møde via Teams.

Annonce

En nedlæggelse af foreningen krævede, at to tredjedele af foreningens medlemmer deltog i generalforsamlingen, som i første omgang varede en time og 20 minutter. Da det langt fra var tilfældet, skulle afstemningen finde sted på et andet møde, der blev afviklet samme aften.

Ingen idé om fremmødet

- Mødet foregik online, og vi stoppede med at tælle, da de første 30 havde stemt for en nedlæggelse. Nogle stemte ved at skrive i chatten, mens andre trykkede på hånden i Teams for at markere, at de stemte for, fortæller antennelaugets formand, Torben Utoft Petersen.

Han er ikke overrasket over, at blot 46 ud af omkring 350 medlemmer tunede ind på det virtuelle møde for at give deres stemme til kende i den vigtige afstemning.


Generalforsamlingen var en særdeles positiv oplevelse. Jeg er dybt rørt over den respons, bestyrelsen fik, og som vi efterfølgende har fået i mails.

Torben Utoft Petersen, formand Antennelauget "Pedersholm"


- Vi havde på forhånd ingen idé om, hvor mange der ville melde sig til generalforsamlingen, som vi holdt online for første gang. Der plejer ikke at dukke mange op til vores generalforsamlinger, og  måske var det mere os i bestyrelsen end medlemmerne, der synes, at der skulle træffes en stor beslutning, siger Torben Utoft Petersen.

Annonce

Ingen kritiske spørgsmål

Faktum er, at generalforsamlingen, ifølge formanden, blev gennemført helt uden kritiske spørgsmål eller kritik af bestyrelsens indstilling om at nedlægge foreningen.

- Ingen spurgte, om vi ikke skulle prøve noget andet, gå sammen med Søndermarkens Antenneforening eller prøve med YouSee. Ingen tror på, at vi er medlemmer nok til at fastholde en antenneforening. Folk kan godt se, hvilken vej det går, fortæller formanden.

Kontrakten med Stofa udløber 1. oktober, hvor foreningen nedlægges, og til den tid har Stofa udskiftet anlægget med en komplet fiberløsning rullet ud i hele området.

Annonce

Nedsætter brugergruppe

De medlemmer, der følger med og bliver kunder hos Stofa, får rabat de første tre år. Her vil en lokal brugergruppe, som blandt andre Torben Utoft Petersen vil sidde i, følge op på tingene med udbyderen.

- Vi er ikke en forening, og vi har ingen indflydelse. Men vi kan holde hånd i hanke med den aftale, vi laver med Stofa. Hvis nogen for eksempel ikke føler, at de får den rabat, de skal have, kan de rette henvendelse til os, siger den snart forhenværende antenneformand.

Annonce

Vi vil se flere nedlæggelser

Torben Utoft Petersen glæder sig over, at kvartererne omkring Pedersholms Allé nu kan se frem til langt bedre internet-muligheder og en opgradering af tv-mulighederne, og han er overbevist om, at vi lokalt vil se flere antenneforenings-nedlæggelser de kommende år.

- Det, er jeg helt sikker på, vil ske. Jeg kender flere bestyrelsesmedlemmer, der går med de samme overvejelser, som vi har haft. Men nogle steder er man bundet af kontrakter, der løber mange år frem, siger Torben Utoft Petersen.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Live: Lykkes det VB at tage sæsonens første point?

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Vejles gamle miljøskib kæmper for rent hav i Norge

Vejle For abonnenter

Sådan tjener du penge på Instagram: Influencere er blevet den nye reklamesøjle

Sport

Anders Grinderslev i dansk drama i Vejle

Erhverv

40 mand holder øje med dig: Hammeren falder, når lovgivningen ikke overholdes

Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

De brølende 70'ere: Hjælp, politiet drukner i knallerter, slut med skattegabestok og tom plads

Alarm 112

Folk på bredden så et tomt surfboad og frygtede drukneulykke: Helikopter, båd og biler rykkede ud

Erhverv

Planen for tiny houses i Vejle siger byggemodning og salg i 2023: Men en tidsramme på to år er "meget ambitiøs", lyder de seneste meldinger

Alarm 112

Beboer kørt til kontrol efter brand: Madlavning brændte på

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle

Debat

Sæt pris på naturen, også når vi bygger motorveje

Annonce