Annonce
Erhverv

Slut med hjemme-fotostudie og flytten fra garage til garage: Liljan rykker sin virksomhed ind i lukket tankstationsbygning

Lad der blive lys! Liljan Petersson åbner sit nye grafikerværksted i Hornsylds tankstations lukkede lokaler. Foto: Mikkel Hamann Jensen
Tankstationsbygningen i Hornsyld får snart nyt liv, når den forvandles til grafikerværksted. Den nye lejer, Liljan Petersson, krydrer sit virke som grafiker med SOSU-uddannelse, landlig ro og menneskelige relationer.

Præcision: Der har hele tiden kunnet tankes fra OK-tanken i Hornsyld, men denne artikel omhandler den gamle butik til tankstationen, som har været lukket i flere år.

Hornsyld: Vinduerne ser lidt sørgelige ud i den mangeårigt lukkede tankstationsbygning ved begyndelsen af Apotekerbakken. Dunkle, tomme og slørede reflekterer de kun lige benzinslangerne, OK-logoet og Hornsylds gadelampers gule lys.

Snart vil lyset dog sprudle gennem vinduerne indefra. For den lokale tankstation får snart nyt liv. Et grafikerværksted i de gamle lokaler.

Annonce

- Aftalen er først lige faldet på plads, så der er stadig ved at blive gjort en hel masse, fortæller grafiker Liljan Petersson, der er den nye lejer.

- Men jeg glæder mig helt vildt.

Manglede store lokaler

Hun, hendes familie og hendes virksomhed, Megaskilte, flyttede for nyligt fra deres gamle adresse på Hyllerødvej til den anden side af Hornsyld. Flytningen var selvfølgelig planlagt, men Liljan Peterssons tidligere grafikerværksted syntes i lang tid svært at erstatte.

Liljan Petersson

46 år og opvokset i Horsens S

Har siden 1997 boet i Hedensted Kommune i bl.a. Rårup og nu Hornsyld

Udlært som mediegrafiker fra 2000-2004 hos Schur Pack Denmark

Gik selvstændig i 2006 og har siden ejet virksomheden Megaskilte

Uddanner sig lige nu som social- og sundhedsassistent i Horsens Kommune

Med Megaskilte producerer hun grafisk materiale til mange forskellige opgaver. Hjemmesider, annoncer, biler, både og alskens storformatprint. Noget af det kræver en del plads, hvilket skabte lidt af en kattepine.

- Det betyder, at jeg har måttet have fotostudie i stuen og skærebord herude, siger Liljan Petersson og åbner døren til et, ifølge hende, lidt for rodet rum med et enormt glasbord i midten.

- Jeg har også lånt garageplads hos folk rundt omkring i Hornsyld til nogle af mine maskiner og kunders biler. Her har jeg flyttet fra garage til garage. Folk har virkelig været behjælpelige.

Ud over lyset fra tankstationen ser bygningen mørk og tom bagved. Men det vil grafikeren rette op på. Foto: Mikkel Hamann Jensen

Det var også via netværket i Hornsyld, at OK-tankstationen kom på tale.

- Jeg vidste slet ikke, at det var en mulighed, da jeg blev prikket på skulderen. Men det virker helt perfekt. Her er god plads til fotostudie, skærebord, maskiner og endda kontor, mens der er en garage til kunderne,

- Kunderne kan endda benytte bilvasken til OK-tanken, når de skal have grafik på biler. Ellers ville jeg selv have vasket skidt af bilerne forinden, så det er win-win. For mig, for kunderne og for ejeren af tankstationen.

Annonce

Her hjælper man hinanden

Apropos netværk fylder de menneskelige relationer meget for Liljan Petersson. Det er blandt andet grunden til, at hun bliver omkring Hornsyld.

- Her hjælper folk hinanden. Den empati har jeg specielt mærket den seneste tid, og derfor vil jeg gerne give tilbage til byen.

- Nu da værkstedet kommer til at ligge her i Hornsyld centrum, skal folk ikke være bange for at kigge forbi. Der er altid kaffe på kanden, fortæller den Horsens-fødte grafiker, der også elsker den landlige ro i udkanten af Hornsyld, som giver plads til jagt og hundetræning.

Lige nu står hendes skærebord derhjemme, så det bliver fantastisk at få mere plads og mindre rod i familiens nye hus, siger Liljan Petersson. Foto: Mikkel Hamann Jensen

De menneskelige relationer fylder også i hendes bibeskæftigelse, når Liljan Petersson for tiden læser til social- og sundhedsassistent. Hun har tidligere snuset til faget i midten af 1990'erne, ligesom hun i flere år har arbejdet som vikar på plejehjem og bosteder.

- Nogle måneder har færre opgaver end andre som grafiker. Området med social omsorg mangler altid kræfter, så der hopper jeg til, når det giver mening, siger hun.

- Det er også for at sikre fremtiden. Jeg ved godt, at jeg ikke for evigt kan blive ved med at stå på stilladser eller stiger for at sætte reklamer eller logoer på for kunder. Så social- og sundhedsuddannelsen har jeg i baghånden. Jeg kan godt lide dét arbejde med mennesker.

Annonce

Åbner formentlig december

Når det er sagt, så er det grafiske arbejde stadig Liljan Peterssons helt store passion. Sådan har det været, siden hun i 1998 skulle sætte en hjemmeside op for Østjysk Våbenhandel og kort efter begyndte at studere på mediegrafikeruddannelsen i Horsens.

Grafikerprogrammerne og kreativiteten tiltrækker hende.

- Når andre tidligere har gået til fodbold, så arbejdede jeg med grafik. Det er ikke bare et arbejde, men en hobby. Ingen opgaver er éns, alle opgaver er spændende, forklarer hun.

Den gamle tankstations butiksdør bliver efter sigende til et udstillingsvindue. Foto: Mikkel Hamann Jensen

Derfor glæder hun sig til, når lokalerne står klar i den gamle tankstationsbutik. Det bliver et nyt legerum til hendes passion.

- Hvis alt går, som det skal, åbner jeg for det nye værksted 1. december, afslører hun håbefuldt.

Liljan Petersson har planer om flere tiltag. Blandt andet skal de kedelige vinduer laves til lyse udstillingsvinduer med hendes grafik, som førerne af de bezintankende biler kan beskue. Et passende miks af kreativitet og de menneskelige relationer.

Lige nu ser det kommende grafikerværksted meget tomt ud, men Liljan er allerede i gang med flytteriet. Hendes fotostudie til virksomheders produktfotos er allerede kommet op. Foto: Mikkel Hamann Jensen

Når andre gik til fodbold, så arbejdede jeg med grafik. Det er ikke bare et arbejde, men en hobby. Ingen opgaver er éns, alle opgaver er spændende.

Liljan Petersson, grafiker og ejer af Megaskilte.dk
Foto: Mikkel Hamann Jensen


Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Kampen minut for minut: Sådan tog VB et kæmpe point mod superligaens tophold

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Har du også undret dig over mennesker med gule overtræksdragter og 'uhyggelige' åndedrætsværn på Damhaven? Mystisk lugt har ført til overraskende opdagelse

Vejle For abonnenter

Nyt system til 100 mio. kr. skal forhindre trafikkaos på Storebæltsbroen: Derfor vil det ikke virke på Vejlefjordbroen

Vejle Boldklub

Han blev den helt store helt for VB med en flot scoring i overtiden: Vi kan alle være stolte

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: VB leverede en god præstation - tre mand ragede dog højere op end resten

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Børkop For abonnenter

Undersøgelse viser overraskende resultat: Jordskred i stort sommerhusområde griber om sig - kan gøre skade på bebyggelser

Erhverv

Kan du lide julehygge med veterantog? Så er det her sidste chance

Vejle

Lukket café skabte problemer bag lågen: Men så trådte Tortilla Flats til

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Vejle Boldklub

VB slog til dybt inde i tillægstiden: Tog point fra topholdet

Erhverv For abonnenter

Skal du have en varmepumpe? Vejlefirma leverer trods varemangel

Give

Efter salg til Stofa: Fællesantenne overfører millionbeløb til det lokale foreningsliv

Annonce