Annonce
Billund

Slut med indianerlejr: Høvding Langøre har sidste sommer som indianerhøvding i Legoland

Høvding Langøre, hvis borgerlige navn er Jan Friborg. PR-foto
Jan Friborg fra Billund, også kendt som den folkekære Høvding Langøre, har været indianerhøvding i Legoland gennem 37 sæsoner. I år er det hans sidste sæson og dermed er det også slut for Indianerlejren i parken.

Billund: Siden 1985 har Jan Friborg iklædt sig indianerkostume og fjerhat, trådt ind i rollen som Høvding Langøre og budt gæsterne velkommen i Legoland Billunds indianerlejr. Med tiden er han blevet en legende blandt gæsterne i Legoland, som i generationer har besøgt ham og foreviget dagen med både indianerfjer og billeder. Efter 37 sæsoner har Jan efter eget ønske valgt, at 2021 bliver hans sidste sæson i indianerlejren.

Det fortæller Legoland i en pressemeddelelse.

- Høvding Langøre er med tiden blevet et ikon for Legoland. Han har i den grad været med til at gøre Legolandoplevelsen til noget helt særligt for vores gæster, og vi er meget taknemmelige for alle de 37 sæsoner, vi har haft ham i indianerlejren. Det bliver trist at sige farvel efter så mange gode år, siger Christian Woller, direktør i Legoland.

Annonce

For Jan Friborg begyndte det hele med en annonce i avisen, hvor Legoland søgte en indianerhøvding, der kunne stå ude i alt slags vejr, og som kunne tale indianersprog. Siden er det blevet til rigtig mange sæsoner i indianerlejren med besøg af gæster fra hele verden.

- Det bliver helt sikkert vemodigt at slukke bålet for sidste gang, men som man siger, så har alting også en ende. Jeg har nydt alle mine sæsoner i indianerlejren, og jeg kommer i den grad til at savne de mange glade og skøre stunder, jeg har haft her. Det har været helt fantastisk at være høvding i så mange år, og jeg kunne ikke forestille mig at lave andet. Jeg elsker det, siger Jan Friborg.

Slut med indianerlejren

Høvding Langøres afsked bliver samtidigt også sidste sæson med indianerlejren i Legoland, men hvad der kommer til at erstatte Indianerlejren, vil blive afsløret senere på året.

- En epoke er slut, og der kommer ikke en ny høvding efter Høvding Langøre. Senere på året vil vi løfte sløret for, hvad der kommer til at ske, og indtil da vil vi glæde os over at have en sidste sommer med Høvding Langøre, siger Christan Woller i pressemeddelelsen.

I forbindelse med Høvding Langøres sidste sæson opfordrer Legoland alle gæster til at dele de minder, de har med Høvding Langøre fra tiden siden 1985 til nu. Minderne kan være alt fra tegninger og hilsner til billeder og video og vil blive samlet til ét stort fælles minde om Høvding Langøres tid i Legoland.

Minder kan indsendes via parkens hjemmeside.

Annonce

Indianerhøvding for flere generationer

Med 37 sæsoner bag sig har Jan Friborg også bemærket og set generationer komme og gå i sin tid som Høvding Langøre i Legoland.


En epoke er slut, og der kommer ikke en ny høvding efter Høvding Langøre. Senere på året vil vi løfte sløret for, hvad der kommer til at ske

Christian Woller


- Det sker ofte, at gæster kommer og viser mig gamle billeder, hvor jeg som ung høvding står sammen med dem. Det er hyggeligt at se tilbage og blive mindet om, hvor hurtigt tiden går, når man har det sjovt. Som regel beder gæsten pænt om et nyt, tilsvarende billede eller et billede af deres børn med den samme høvding, som de selv blev fotograferet med, da de var små. Det er jo fantastisk at være høvding for flere generationer, siger Jan Friborg.

Høvding Langøre er blandt Legoland Billunds mest populære karakterer. Selve navnet og hele historien bag karakteren er bygget op med tiden, men ikke uden hjælp fra gæsterne.

- Navnet Høvding Langøre fik jeg først et par år efter, jeg var startet. Børnene blev ved med at hive i mine lange totter fra min fjerhat, og så kaldte de mig Langøre, fordi jeg jo havde så lange øre. Og siden dengang har jeg heddet Høvding Langøre. Man kan sige, at gæsterne på den måde har været med til at skabe Høvding Langøre, fortæller Jan Friborg med et smil.

Annonce
Vejle For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Drikkevand bliver dyrere: Vandværker betaler landmænd for at droppe sprøjtemiddel

Vejle For abonnenter

Sidst jeg græd, var da hun døde: Mød Jens Peter i serien "Mennesker"

Hedensted

Hvad mit handicap er? 34,8 - og et amputeret ben

Kultur

Se alle billederne: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik tog sig god tid til at se Jellingstenene og Kongernes Jelling

Billund

Sjællandsk tophold snuppede to point i Grindsted: - Vi tabte til et smartere hold

Vejle For abonnenter

DF'er sagde nej til ekstra millioner til ældreområdet: Korrekt - jeg ville ikke bryde rammen, men vi fik meget til ældre

Billund

Kun tre foreninger har fået ekstra coronastøtte: Én forening har fået markant mere end de andre

Vejle

Se video fra mindehøjtidelighed: Formand for Vejle Cykel Motion kørte med Chris Anker Sørensen dagen før ulykken

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Alarm 112

30-årig københavner kørte meget slingrende på Vejlefjordbroen

Hedensted For abonnenter

Dora mistede som 56-årig sit job og sin identitet: Nu er hun snart SOSU-assistent med masser af overskud

Egtved

Stemningen var eksplosiv, men økonomien løb kun lige rundt: Alligevel afløser festival det, som alle har kendt til gennem mange år

Annonce