Annonce
Vejle

Slut med p-billetter i kommunens parkeringshuse

Kai Erik Nielsen fra Vonge var en af de mange bilister, der lige skulle sætte sig ind i det nye betalingssystem i p-hus Albert. Foto: Kaare Johansen

Fra fredag er der indført automatisk nummerplade-registrering i Trondur og Albert

Annonce

Vejle: En del af fremtiden er rykket ind i byens parkeringshuse. Fredag klokken 12 blev det tidligere parkeringsbillet-system afløst af et system med nummerpladescanning.

I parkeringshus Albert havde Ole Kruse og Lars Bolander fra kommunens driftsafdeling fredag formiddag travlt med at forklare bilister om, hvordan systemet fungerer.

- Din nummerplade bliver scannet når du kører ind og når du forlader parkeringshuset igen. Hvis du vil betale inden du kører, taster du dit registreringsnummer ind i automaten og indlæser betalingskortet. Men du kan også vente op til 48 timer og gå ind på kommunens hjemmeside og betale på den måde, fortalte Ole Kruse.

Stadig to timer gratis

Det nye parkeringsystem har ikke ændret på, at der er to timers gratis parkering i kommunens parkeringshuse. Holder man kortere end to timer, behøver man ikke bekymre sig om det nye nummerpladescannings system.Parkerer man over to timer er der to muligheder. Enten taster man sit registreringsnummer ind i automaten og betaler med sit betalingskort. Alternativet er at gå på kommunens hjemmeside, når man er hjemme, og her betale.

Der er mulighed for at registrere sin bil og betalingskort en gang for alle. Vælger man det, vil beløbet automatisk blive trukket, når man har parkeret i p-husene.

Prisen er fortsat ni kroner per påbegyndt time.

Teamkoordinator i vejdriftsafdelingen, Ole Kruse, forklarede bilisterne - og her formandsskabet i teknisk udvag, Kim Hesel (K) og Christoffer Melson (V), hvordan det nye system virker. Foto: Kaare Johansen
Annonce

Nogle pladser driver nærmest tyveri

Kai Erik Nielsen fra Vonge var en af de mange p-gæster, der fik instruktion. Han var - som mange andre - i tvivl om, hvordan de nye system virker:

- Men det handler jo bare om at vænne sig til det. Og hvis man kan registrere sig i kommunens p-system en gang for alle, er det jo rigtig smart. Jeg er især glad for, at systemet er indrettet, så man kun betaler for den tid, man parkerer. Jeg synes, de systemer, hvor man skal vælge at betale for en fast tid, er tyveri. Man er jo altid tilbøjelig til at betale for meget for ikke at risikere en afgift, sagde Kai Erik Nielsen.

Også formanden for teknisk udvalg, Christoffer Melson (V), var sikker på, at bilisterne bliver tilfredse med det nye system, når de lige har vænnet sig til det. Og han blev bakket op af en ellers lidt skeptisk næstformand, Kim Hesel (K):

- Det er i hvert fald smart, at man kan registrere sig én gang for alle og på den måde betale automatisk, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce