Annonce
Vejle

Slut med skabe og låger: Køkkenpar sælger deres butik efter 30 år

Jytte og Preben Schmidt har med to års tilløb valgt at sælge deres butik, Designa Køkken på Vestre Engvej, men parret bliver i de velkendte rammer, indtil de nye ejere har fundet en butikschef og sælgere. Arkivfoto: Flemming Larsen
Jytte og Preben Schmidt har solgt Designa Køkkener på Vestre Engvej til to kolleger. Parret fortsætter i butikken ind i det nye år.
Annonce

Vejle: En 30 år lang vejlensisk butikshistorie slutter ved årsskiftet.

Her overdrager Jytte og Preben Schmidt deres butik og fælles arbejdsplads, Designa Køkkener på Vestre Engvej, til to kolleger i branchen, og parret trækker sig tilbage med god samvittighed.

- Vi har begge passeret de 70, så tiden er moden til det, konstaterer Preben Schmidt.

- Vi kan ikke blive ved, indtil vi fylder 80 år. De sidste to år har vi gået og tænkt på, at vi gerne ville sælge, og vi har det rigtig godt med beslutningen, tilføjer Jytte Schmidt.

Preben Schmidt åbnede en Kvik Køkkener-butik i Gormsgade 1. februar 1991 i de lokaler, hvor Hviids Vinstue har hjemme i dag.

Tre år senere rykkede de butikken i de nuværende lokaler, og i løbet af den første periode skiftede de Kvik ud med Biga, indtil der kom til at stå Designa over døren siden starten ved årtusindeskiftet.

Annonce

En mærkelig fornemmelse

- Det er da en mærkelig fornemmelse, at det snart er slut, men det kommer vi nok over. Vi har truffet beslutningen og har været indstillet på det de seneste par år, siger Preben Schmidt.

Parret, der bor i Aagaard, glæder sig til at få bedre tid til børn og børnebørn, og så trænger sommerhuset til at blive malet, som køkkenmanden formulerer det. Men det bliver formentlig ikke lige med det første, for parret fortsætter i butikken nogen tid ind i det nye år som ansatte.

Jytte og Preben Schmidt overdrager ved årsskiftet nøglerne til Designa-butikken til Torben Lyng og Per Juhl, der skal i gang med at bygge køkkenbutikken om. PR-foto

Det skyldes, at de nye ejere, Per Juhl og Torben Lyng, i forvejen driver Designa-butikker i Odense og Esbjerg, sidstnævnte butik sammen med Henning Christensen.

- De nye ejere kan ikke være i alle butikker, så de skal ud at finde en butikschef og sælgere, og vi har lovet at hjælpe dem, indtil de har ansat personalet. Hvor lang tid, det varer, er svært at svare på, så det kan være, at vi fortsætter tre, seks eller 12 måneder, siger Preben Schmidt.

Annonce

Nyindretter butikken

De nye ejere skal i gang med at ombygge de eksisterende lokaler, som forventes at være færdigindrettet til marts, hvor overdragelsen muligvis markeres.

I en pressemeddelelse fra Designa forklarer de nye ejere baggrunden for overtagelsen af Vejle-butikken.


Det er da en mærkelig fornemmelse, at det snart er slut, men det kommer vi nok over. Vi har truffet beslutningen og har været indstillet på det de seneste par år.

Preben Schmidt, Designa Vejle


- Vi går til opgaven med stor ydmyghed og respekt for den forretning og det store netværk, som Jytte og Preben har opbygget gennem årene. Der er et stort potentiale for os med det koncept, vi har etableret i Odense og Esbjerg. Og når butikken i Vejle stille og roligt integreres i dette, har vi lagt fundamentet til sammen at stå endnu stærkere i konkurrencen om køkkenkunderne, siger Torben Lyng.

Annonce

En solid tilstedeværelse

Overtagelsen af Vejle-butikken sker efter en periode, hvor de to Designa-butikker har oplevet et stigende salg til både privatkunder og erhvervslivet. Alene i Odense er omsætningen, ifølge pressemeddelelsen, tredoblet inden for det seneste år.

Hos Designa-kæden  har administrerende direktør Erik Høj været med til at bane vej for generationsskiftet i Vejle.

– Jeg er rigtig glad for, at butikken overtages af erfarne kræfter, som kender vores produkter til fingerspidserne. Samtidig vil jeg gerne takke Jytte og Preben for en fantastisk flot og loyal indsats. De har sikret kæden en solid tilstedeværelse i Vejle og opland, udtaler Erik Høj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give For abonnenter

Tre afgørende faktorer spænder ben for genetablering af lokal radiokanal - men næstformand ser det gerne ske

Annonce