Annonce
Motorsport

Slutspurten om rally-DM sættes ind

Ib Kragh og codriver Ditte Kammersgaard har to skud i bøssen tilbage. De skal forsøge at overhale førstepladsen i de sidste par afdelinger af DM. Foto: ÌK Rally Racing
Ib Kragh har to skud i bøssen tilbage i rally-DM. Han skal forsøge at passere Kristian Poulsen i de sidste to afdelinger, men det ser svært ud.
Annonce

Roskilde: Meget skal gå galt, hvis ikke Kristian Poulsen og hans codriver Ole R. Frederiksen skal kunne kalde sig danmarksmestre, når rallysæsonen er ovre. De er nummer et i DM og har indtil videre kun prøvet at vinde i de fire første afdelinger.

Men Juelsminde-køreren Ib Kragh og hans codriver, Ditte Kammersgaard, vil gøre et forsøg for at skubbe dem af førstepladsen. Der er to afdelinger tilbage af DM, og den næstsidste køres denne weekend i og omkring Roskilde.

- Kristian Poulsen går efter sin femte sejr i streg. Hans bror jagter sin første sejr overhovedet, og så har Esben Hegelund meldt sin ankomst i en Citroën DS3. Det er en WRC-bil, og den er i udgangspunktet hurtigere end de R5-racere, vi andre deltager med, så Esben bør være favorit, siger Ib Kragh i en pressemeddelelse.

Han og serviceteamet ændrede totalt på bilens opsætning ved et rallysprint i Ringkøbing for nylig, og det gav pote.

- Den var hurtigere og føltes mere stabil. Det gav fire sekunder mellem heat et og heat to. Det var godt at prøve det, og det agter jeg at køre med til løbet i Roskilde. Medmindre det bliver regnvejr, siger Ib Kragh.

I lørdags skulle jeg ligge tag på mit nye værksted, og der fik jeg en af tagpladerne ned over foden. Det kostede en tur på skadestuen og fem sting, og nu går jeg så hjemme og har lidt ondt af mig selv - det gør faktisk pænt ondt.

Jesper Bisted, rallykører fra Horsens

Annonce

Halvskadet Bisted

Også Horsens-kører Jesper Bisted stiller til start og skal forsvare sin syvendeplads i den samlede DM-stilling. Han møder dog småskadet op.

- I lørdags skulle jeg ligge tag på mit nye værksted, og der fik jeg en af tagpladerne ned over foden. Det kostede en tur på skadestuen og fem sting, og nu går jeg så hjemme og har lidt ondt af mig selv - det gør faktisk pænt ondt, siger han i en pressemeddelelse.

- Men ellers er alt klar, parat and drive til på lørdag. Der er skiftet en bag-støddæmper på vores Ford Fiesta Super 2000, og taktikken lørdag bliver nok med moderat angreb. De hurtigere prøver er ikke bilens livret, så teamet starter ud med fodboldtaktikken ’kontrolleret offensiv’, og så må tempoet hæves undervejs, hvis dette er muligt og nødvendigt, siger Bisted.

Far og søn, Heino og Kurt Mejer er også med i DM fem og skal forsøge at forsvare deres første- og andenplads i den historiske klasse.

Ved afdelingen i Roskilde er der 10 hastighedsprøver, heraf fire forskellige. Der er i alt 83 kilometer hastighedsprøver i løbet, og en del lige strækninger giver god mulighed for en hastighed på den gode side af 200 kilometer i timen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce