Annonce
Vejle

Smal og snoet vej rettes ud: Beboerne frygter, at den bliver en ren racerbane

Finn og Bodil Thybæk studerer sammen med Karen Marie Nielsen (i midten) Boeskærvejs kommende forløb, hvilket de røde flag på sidstnævntes grund også indikerer. Foto: Torben Juhler
Vejle Kommune vil rette Boeskærvej ud. Det får beboerne til at frygte en kommende racerbane med øget trafik.

Vejle: En stribe røde flag er banket ned i jorden i rabatten og i haverne hele vejen langs Boeskærvej.

Det er Vejle Kommune, der står bag markeringen af, hvordan forvaltningen gerne ser, hvordan den smalle vej skal forløbe i fremtiden.

Målet er at skabe plads til et fortov hele vejen fra Vindingvej og op til McDonald's-restauranten på hjørnet af Boeskærvej og Fredericiavej på den sydlige side af Boeskærvej.

Det kan kun ske ved at tage en pæn luns af de private grunde på den modsatte side af vejen, og samtidig ønsker kommunen at rette den bugtede landsbyvej ud.

Der er jo en smuk og naturlig chikane ved at vejen svinger, så farten automatisk sættes ned, og trafiksikkerheden for bilerne er god, som det er. Der er ikke sket færdselsuheld her i de seks år, vi har boet her.

Finn Thybæk, beboer på Boeskærvej

Giver endnu mere trafik

Det giver dog bekymringer i de to privatejede ejendomme, der ligger på den nordlige side af vejen.

- Vi er bekymret for, at trafikken stiger yderligere på vores lille vej, der bliver flittigt benyttet i forvejen. Samtidig er vi bange for, at hastigheden ryger i vejret, når man retter vejen ud, fortæller Steen Dybdal Nielsen fra Boeskærvej 7.

- Ved at lave vejen bredere og mere tilgængelig vil endnu flere bilister benytte den, tilføjer Finn Thybæk, der bor i nummer 1.

Fire meter fra huset

Åstedsforretningen, der skal bane vej for vejudvidelsen og det kommende fortov, har fundet sted, og Karen Marie og Steen Dybdal Nielsen står til at miste 688 kvadratmeter af deres grund.

De har flagene stående hele vejen op gennem deres forhave, hvor den tætte beplantning og træerne ud mod Boeskærvej må lade livet, hvis vejudvidelsen føres ud i livet.

- Vejen bliver 11 meter bred, og den kommer til at gå fire meter fra hjørnet af stuehuset. Samtidig er vi kede af, at kommunen bare fjerner det hyggelige landsbypræg, som alle andre ellers har skullet rettet sig efter gennem alle årene, siger Karen Marie Nielsen.

Det stengærde, som er med til at give landsbypræget, retablerer kommunen længere inde på parrets grund, og samtidig anlægger man nogle chikaner på den mere lige vej. Men det beroliger ikke beboerne. De tror ikke, at det vil holde farten nede, og de undrer sig over, at forvaltningen ikke har præsenteret politikerne for flere løsningsforslag til mødet i teknisk udvalg tirsdag.

Karen Marie og Steen Dybdal Nielsen får vejen helt tæt på deres stuehus. Det indikerer de røde flag, som kommunen har sat ned gennem deres have, hvor buske og træer ud mod vejen skal fjernes. Foto: Torben Juhler

Skrider til ekspropriation

Her skulle udvalget på den lukkede del af mødet diskutere, om kommunen skal skride til ekspropriation eller vælge en anden løsning.

- Vi har valgt at holde ved projektet, som det er. Vi ved godt, at det er en sag med mange følelser og holdninger, og jeg kan godt forstå bekymringerne hos beboerne på Boeskærvej. Men vi er nødt til at kigge på den overordnede trafik og hele området, og vi mener, at denne løsning er den bedste for Vinding, fortæller formanden for teknisk udvalg, Gerda Haastrup Jørgensen (V).

Udvalget føler sig overbevist om, at de planlagte chikaner vil holde farten på vejen nede, selvom beboerne netop tvivler på den del.

- Det er rigtigt, at vejens forløb i dag er fartnedsættende i sig selv, men det er også med til at skabe farlige situationer. Derfor vil vi gerne skabe bedre oversigtsforhold, så bilisterne bedre kan se, hvad der foregår. Det vil gøre det mere trafiksikkert. Derfor synes vi, at løsningen er bedre i forhold til forholdene i dag, siger udvalgsformanden.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce