x
Annonce
Erhverv

Smart coronatiltag: Slagtere i Farre sælger pølser i drive-in

Slagteren i Farre har indført et pick-up koncept, hvor kunderne bestiller varer via telefon, Facebook eller mail, og så leveres de på et aftalt tidspunkt foran butikken i bilens bagagerum helt uden personlig kontakt. Foto: Jim Hoff
Slagter Ålbæk i Farre har tænkt kreativt i forhold til at skåne kunderne for nærkontakt med andre kunder - altsammen grundet opstramningerne omkring coronavirus. Nu kan du få leveret dine slagtervarer direkte i bagagerummet.

FARRE: Det bliver ikke nemmere at være hverken butiksindehaver eller kunde efter de mange velanbragte coronavirusdekreter. Men i stedet for at gå om bag ved et hegn og tude over situationens samlede elendighed ser vi massevis af eksempler på, hvordan butikkerne tænker ud af boksen for at holde gang i hjulene til gavn for både sig selv og danskerne.

I den ånd vender vi blikket med Farre, Danmarks måske højst profilerede lille landsby med under 400 indbyggere. Her huserer Slagter Ålbæk, i moderne CBS-lingo bedre kendt som Aalbæk Specialiteter, og her har man fået en rigtig god idé.

Som mange nok ved, råder man ikke over verdens største butiksareal, og det er velkendt fænomen, at butikken ofte er propfuld af gode folk på jagt efter gode bøffer og prisbelønede pølser.

Og den går jo ikke i en tid, hvor der er velbegrundet frygt for spredning af den allestedsnærværende coronavirus. Sundhedsmyndighederne har i samarbejde med regeringen udstedt en række forbud, påbud og dekreter, der maner til klog adfærd i det offentlige rum - og dermed også i landets butikker.

På den konto har man hos slagteren i Farre besluttet kun at betjene to personer ad gangen i butikken.

- Vi råder kun over 10 kvadratmeter gulvplads til kunderne, så det er simpel matematik, at der så kun må være to kunder i butikken ad gangen, siger butikschef Ole Sørensen med henvisning til sundhedsmyndighedernes krav om minimum fire kvadratmeter plads pr. kunde.

Annonce

Har lavet 25 % af omsætningen på pick-up konceptet

Men det forhindrer nu ikke de gode slagtere og ekspedienter i butikken i Farre i at tænke kreativt, for fra om med tirsdag i uge 12 indførte man et såkaldt "Aalbæk Pick-up" koncept.

Det går i al sin geniale enkelthed ud på, at man som kunde bestiller sine varer i butikken på enten Facebook, messenger, på mail eller over telefonen. Man oplyser så tidspunkt, hvor man påtænker at afhente sine varer.

- Når man ankommer, ringer man til butikken og melder sin ankomst, står ud af bilen, åbner sit bagagerum og går ind i bilen igen. Herefter kommer en medarbejder fra butikken med de bestilte varer, og man modtager en SMS fra mobilepay på det beløb, der skal betales, forklarer Ole Sørensen

Man betaler, vinker høfligt og smilende til den flinke medarbejder og kører coronavirus-ubesmittet og glad hjem med sine lækre slagtervarer.

- Man må sige, at kunderne virkelig har taget det her nye koncept til sig. 25 % af vores omsætning de første tre dage med konceptet har vi lavet på pick-up konceptet. Og det er både stamkunder og andre, der benytter sig af konceptet. Og egentlig vil jeg da opfordre så mange som overhovedet muligt til at benytte sig af denne her service. Det giver bare så god mening i forhold til den situation landet står i, konstaterer Ole Sørensen.

Han er naturligvis glad for, at butikken stadig kan holde åbent, men han erkender også, at han tænker på sit personale, der hver dag kommer i berøring med en del mennesker.

- Nu er det heldigvis unge mennesker, så de er ikke i risikogruppen, og vi tager jo også alle de foreskrevne forholdsregler, så det er sikkert nok for dem at ekspedere kunderne, siger Ole Sørensen.

Butikken vil snart lave en decideret Pick-up shop på sin Facebookside, hvor kunderne kan orientere sig om de varer, der kan købes via det nye hent-selv-koncept.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter udbrud af corona på plejehjem: - Vi gør alt for at passe på beboere og medarbejdere

Vejle

Efter corona-udbrud på plejehjem i Vejle: 11 beboere er lige nu i isolation

Vejle

Rødkilde-student tog til USA for at forske i kræft - nu er han havnet midt i corona-orkanen

Annonce