Annonce
Vejle

Smart tøj og Skæg: Vejle får ny herretøjsbutik på markant hjørne

Jesper Berthu Petersen åbner 1. oktober herretøjsbutikken "La Barbe" ved rundkørslen over for Vejle Musikteater. Foto: Mette Mørk
32-årig Jesper Berthu Petersen har efter 10 år i tøjbranchen valgt at åbne sin egen herretøjsbutik ud mod rundkørslen ved Vejle Musikteater.

Vejle: Det er langt fra en årligt tilbagevendende begivenhed, at en uafhængig herretøjsbutik slår dørene op i Vejle.

Det er ikke desto mindre, hvad den 32-årige vejlenser Jesper Berthu Petersen har mod på i en tid, hvor markedet er præget af store kæder og stigende nethandel.

- Du får ikke den gode service og den personlige butik på nettet. Jeg er ekstremt passioneret og brænder for at give råd og vejledning, og jeg synes, der er plads til en butik som min her i Vejle, fortæller Jesper Berthu Petersen.

Annonce

Skægget som butiksnavn

Personlighed er der også i navnet til hans butik, "La Barbe", der oversat fra fransk betyder "Skægget". Årsagen til navnet sidder på tøjmandens hage og kinder, hvor et velplejet skæg breder sig.

- Jeg har haft mit skæg de seneste fire år. Mange kalder mig efterhånden Skæg, og jeg har valgt navnet til butikken for at gøre det mere personligt. Jeg starter også med at være i butikken selv, for jeg er nødt til at skabe en identitet omkring butikken, og så vil jeg også sælge skæg- og hårplejeprodukter i butikken, fortæller butiksindehaveren.


Vi er vanvittigt privilegerede af at have en god gågade, men efterhånden er den udvidet med spændende sidegader, og jeg tror på placeringen her.

Jesper Berthu Petersen, indehaver af La Barbe


Han bor selv i midtbyen og har ingen familiære forpligtelser med kæreste eller børn. Derfor har han mulighed for og lyst til at arbejde mange timer i La Barbe, som han åbner i vinbaren La Fontanas tidligere lokaler på Flegborg 9B i rundkørslen ved Vejle Musikteater.

Annonce

Kan overskue det hele

Det bliver langt fra byens største tøjbutik med 119 kvadratmeter, men det passer indehaveren fint.

- Lokalerne har den størrelse, jeg skal bruge. Her kan jeg overskue det og være omkring det hele. Der er ikke plads til tøj fra 50 forskellige leverandører. Jeg tager de mærker ind, jeg kender og kan stå inde for, og så har jeg fundet nogle mærker, jeg synes, er spændende for Vejle by, siger Jesper Berthu Petersen.

1. september fik Jesper Berthu Petersen overdraget nøglerne til lejemålet på Flegborg, og en måned senere åbner han sin herretøjsbutik i den tidligere vinbar. Foto: Mette Mørk

Han overtog nøglerne til lejemålet 1. september og er gået i gang med at pille vinbarens køkkeninventar ned, ligesom laminatgulvet skal skiftes ud med en betonoverflade, og væggene skal males.

Annonce

Vil gøre noget for gaden

Målet er, at lokalet står klart, så Jesper Berthu Petersen rykker ind i med butiksinventar og varer, så butikken kan slå dørene op for kunderne torsdag 1. oktober.

- Jeg har valgt placeringen her, fordi butikken får en kæmpe eksponering i en af de mest travle rundkørsler i byen og midt imellem to store uddannelsesinstitutioner og banegården. Jeg er ikke bundet af en høj husleje som på gågaden, og da jeg boede i København, oplevede jeg, at det var mere spændende og inspirerende at komme i sidegadernes butikker, fortæller den kommende butiksejer, der i 2010 er udlært i den nu lukkede tøjbutik New York i Torvegade.

Inspireret af Vissingsgade vil han gerne indlede et samarbejde med de øvrige butiksejere i gaden i bestræbelserne på at udvikle Flegborg og livet her.

Annonce

Alle ansatte blev sagt op

Det er en gade, han kender, da han indtil for nylig arbejdede tre et halvt år i herretøjsbutikken Nr. 1, der ligger på hjørnet af Nørregade og Flegborg.

Samtlige af butikkens ansatte blev sagt op pr. 31. maj, da ejerselskabet PWT Group valgte at lukke Tøjeksperten i Vestergade og flytte personalet herfra ned i Nr. 1, der i dag er en del af Tøjeksperten-kæden.

- Jeg havde længe overvejet at åbne min egen butik, men jeg er meget loyal og kunne ikke se mig andre steder end i Nr. 1. Men pludselig bød muligheden sig, fortæller han og afslører, at stilen på tøjet i La Barbe er nordisk og stilrent.

Hvilke mærker der kommer til at hænge på butikkens bøjler, må kunderne vente med at se til åbningsdagen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Arnløv kan stå som sejrherre, men ende som taber, hvis Sikær og borgmesteren rotter sig sammen

Vejle For abonnenter

Lones kræftknude blev dobbelt så stor, mens flere af hendes venner svigtede: - Det kom som et lyn fra en klar himmel og slog mig fuldstændig ud

Vejle Boldklub

VB spillede en god kamp i Brøndby, og det lignede længe point; blev fældet af to sene mål

Podcast

Lyt: Far til tre døde bag rattet i sin nye bil

Kultur

Ung filminstruktør med rødder i Ølsted laver en krigsfilm

Vejle Boldklub For abonnenter

Læs livebloggen: Sådan forløb VB's kamp mod Brøndby

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Brandmænd blev syge, mens de reddede 150 grise ud fra lynramt gård

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle For abonnenter

Den store guide til Vejles offentlige toiletter: Her kan du lade vandet på strøgturen

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Kultur For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Debat For abonnenter

Skal du i bil fra den ene ende af Vejle til den anden? Så husk lige madpakken

Hedensted

Hedensted oplever kæmpe babyboom: Nu skal børnene passes i busser

Annonce