Annonce
Børkop

Smidstrup Byfest blev sprintet i gang

Sognepræst Henrik Skoven holdt åbningstalen ved dette års Smidstrup Byfest. Foto: John Hartvig Mølgaard
Smidstrup Byfest blev åbnet med et væld af sportsaktiviteter og en tale fra sognepræsten om, hvordan byfesten kurerer hans post-Tour de France-depression.

Smidstrup: Det var næsten ikke til at finde et sted at parkere på parkeringspladsen foran Smidstrup-Skærup Skole tirsdag aften, og mange måtte derfor holde langs Tiufkærvej.

Med volleystævne, børnedag og byfestløb var der noget for alle aldre på Smidstrup Byfests første dag.

Annonce

En af grundene til at Smidstrup Byfest er sådan en stor succes, det er, at det ligger lige efter touren, så man bliver hevet op igen.

Henrik Skoven, sognepræst i Smidstrup og Skærup

Nationalsang og Gurli Gris

Men inden de mange aktiviteter kunne gå i gang, skulle der først være et lille velkomstarrangement ved sportspladsen. Først var der flaghejsning, som de lokale spejdere stod for, inden de mange fremmødte i alle aldre sang byfesten i gang med nationalsangen.

Herefter tog Allan Hylleberg Hansen fra byfestudvalget ordet, og gjorde reklame for nogle af de mange aktiviteter, der finder sted til byfesten i løbet af ugen. Her i blandt et par nye aktiviteter for børn.

- Vi har i år Gurli Gris Show, som er sponsoreret af alle vores lokale griseavlere. Så husk at komme med til den, det skulle blive stort, har jeg hørt, lød det med et smil fra ham.

Fra tour til byfest

Efterfølgende tog sognepræsten i Smidstrup og Skærup, Henrik Skoven, ordet og bød de mange fremmødte velkommen til byfesten. Han mente, at byfesten ligger på det helt rigtige tidspunkt.

- Her sidst i juli er vi mange mennesker, der har en nedtur. Det er jo efter Tour de France's afslutning, og så bliver det hele lige pludselig noget tomt, og man kommer ind i sådan en mindre depression, lød det fra ham, inden han fortsatte.

- En af grundene til at Smidstrup Byfest er sådan en stor succes, det er, at det ligger lige efter touren, så man bliver hevet op igen.

Efter flaghejsning, fællessang og taler blev byfestløbet og de 52 tilmeldte løbere sat i gang. Foto: John Hartvig Mølgaard

Tour de France i Smidstrup

Sognepræsten var dog langt fra færdig med at refere til det store franske cykelløb. Herefter kom han ind på, at der ikke var så mange år til, at en af de første etaper i Tour de France, bliver kørt fra Vejle til Sønderborg. Her håbede han, at den endnu ikke planlagte rute ville komme gennem Smidstrup.

- Men så kom jeg til at tænke på, at det nok ikke bliver til noget, fordi efter at have set Tour de France i år, så kan man ikke forestille sig, at Jakob Fuglsang ville kunne klare rundkørslen nede ved børnehaven, lød det med et glimt i øjet fra sognepræsten, der refererede til, at den danske cykelrytter i år var meget uheldig med rundkørslerne, som i en af de sidste etaper resulterede i, at han styrtede og måtte udgå.

- Og så er der også det, at ude i Klattrup er der meget sidevind, fortsatte den cykelglade præst, inden han til sidst rundede af med at rose byfestudvalget og de mange frivillige.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Politiet kigger på videoovervågning: Fem unge fra Vejle mistænkt for massivt hærværk i Grindsted

Vejle

Partidisciplin droppes: Byrådsmedlemmer stilles frit i sag om anke i misbrugssag

Annonce