Annonce
Børkop

Smidstrup Forsamlingshus er reddet: Bliver til nøgleforsamlingshus

Smidstrup Forsamlingshus blev tidligere i år sat til salg, og nu er der fundet en køber. Foto: Jørgen Flindt
Forsamlingshuset i Smidstrup får ny ejer den 1. september, og det bliver med et helt nyt koncept for huset.
Annonce

Smidstrup: Fra den 1. september får Smidstrup Forsamlingshus ny ejer, der vil lave byens forsamlingshus om til et nøgleforsamlingshus, som i al sin enkelhed betyder, at man kan leje lokalerne og selv skal stå for mad og drikkevarer.

Køberen er Anders Gundtoft, en mand der er født og opvokset på den gård, han bor på nu med sin familie lige i nærheden, og som gerne vil gøre sit for at sikre Smidstrups fremtid.

- Her er et fantastisk lokalmiljø og sammenhold, og det vil jeg gerne værne om ved at gøre min andel. Jeg har også tre børn og vil også gerne værne om, at der er et aktivt lokalmiljø med skole og idrætsforening, siger den kommende forsamlingshusejer.

Datoen for overtagelsen ligger fast, men det gør det nye koncept ikke.

Annonce

Hvad skal det blive?

- Der er flere, der spørger, men jeg vil ikke sætte en præcis dato på endnu. Det er jeg meget varsom med, for der skal gøres rent og males hist og her, før vi er helt klar, siger Anders Gundtoft, der også er medlem af Smidstrup-Skærup Lokalråd.


Jeg kan se mange muligheder i huset, og vi vil gerne det hele.

Anders Gundtoft


Så nu skal der lægges planer for, hvordan forsamlingshuset fremover skal kunne bruges.

- Jeg kan se mange muligheder i huset, og vi vil gerne det hele i en eller anden form, måske ikke lige vilde ungdomsfester, men ellers vil vi gerne forsøge at rumme det, som var der før, siger han.

Smidstrup Forsamlingshus skal snart igennem en forvandling og være forsamlingshus på en helt ny måde. Arkivfoto: Mette Mørk

Anders Gundtoft har ingen forventninger om at stå i forsamlingshuset og stå for alt det praktiske ved udlejning. Måske kun lige lidt i starten. Ellers skal det være dedikerede ansatte i en eller konstellation, der sørger for alt det praktiske.

- Det kan sagtens være, at man kan booke sig ind via en hjemmeside med en online kalender, men det kan også være, at der er nogen, der vil stå for udlejning og alt det praktiske og leje sig ind på samme måde som en forpagter ved siden af en anden form for beskæftigelse, siger han.

Forsamlingshuset har haft den samme forpagter i tre år, men Fødevarestyrelsen satte en stopper for det i efteråret. Styrelsen krævede store renoveringer, hvis forsamlingshuset skulle fortsætte som et traditionelt et af slagsen, og det fik forpagteren til at opsige lejemålet. Så der skulle findes en anden løsning.

Annonce

Giver det et skud

- Jeg havde helst set, at kommunen havde købt det og brugt det, og kommunen viste da også interesse, men faldt fra. For mig er det vigtigt at bevare huset og parkeringspladsen, siger Anders Gundtoft, der endnu ikke ved, hvor meget det vil blive lejet ud og heller ikke vil sammenligne med, hvad der var før.

Rundt om forsamlingshuset

Smidstrup Forsamlingshus blev en realitet i 1904, hvor en flok af de lokale samlede sig på Smidstrup Skole, og på en generalforsamling blev det vedtaget, at byen skulle have et forsamlingshus i Torpsgade.

Der blev tegnet aktier for 3500 kroner. Der var 65 anpartshavere inden salget.

Forsamlingshuset blev set som et modtræk til Missionshuset, der lå lidt længere oppe ad gaden. I det nye forsamlingshus kunne de unge dyrke gymnastik, holde fester, og der blev vist film og arrangeret foredrag.

- Man kan ikke sammenligne de to former, for det er helt forskellige kundegrupper, og jeg er sikker på, at denne form vil tiltrække langt flere, siger han.

Smidstrup Forsamlingshus har gennemt 115 år været ejet af anpartshavere indtil tidligere i år, hvor bygningerne blev sat til salg. Bestyrelsen havde ikke de fornødne ressourcer til at drive huset videre som nøgleforsamlingshus, og de 65 anpartshavere satte bygningerne til salg. Og nu er det så Anders Gundtoft, der står bag roret.

- Vi giver det et skud og ser om der er basis for det. Jeg håber da, at det kan køre rundt og er rentabelt, og at der også er lokal opbakning til det, siger Anders Gundtoft, der ejer firmaet Skovmek.

Annonce

Lejlighed skal lejes ud

Oven på forsamlingshuset er der en toværelses lejlighed, som Anders Gundtoft vil sætte i stand og derefter leje ud.

Når man lejer forsamlingshuset, skal man selv sørge for forplejning, men Anders Gundtoft kunne sagtens forestille sig at have et par forslag klar til dem, der har brug for det.

- Vi skal også have fundet nogle samarbejdspartnere, som vi kan foreslå, hvis folk har brug for det, men der selvfølgelig ingen forpligtelser, siger

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Sprit, skift ofte og pas på tvivlsomme kopier: Apotekeren giver gode råd om mundbind

Danmark

Fundings analyse: Læg mærke til disse tre ting ved Messerschmidts forfremmelse

Annonce